Lavašo suktinukai su vištiena

 (5)
Greitas ir skanus užkandis, kuris primena naminius kebabus.
Lavašo suktinukai su vištiena
© Shutterstock nuotr.

Kai ant kiekvieno kampo stovi kebabinių kioskeliai, nori nenori, kažkada imi ir paragauji jų. Tikrai ne pats sveikiausias patiekalas, o apie jų gaminimo sanitarines sąlygas vertėtų patylėti. Na bet tokius pikantiškus užkandžius aš labai mėgstu, todėl atradau būdą kaip pasigaminti kebabų namuose. Kviečiu pabandyti ir jus.

Reikės:
10 armėniško lavašų,
400 g vištienos krūtinėlės,
2 pomidorų,
1 didelio agurko,
saujos špinatų,
kario,
maltos saldžiosios paprikos,
druskos,
aliejaus,
4 česnako skiltelių,
5 šaukštų majonezo.

Gaminimas. Pirmiausia pasiruoškite vištieną. Supjaustykite mažais gabaliukais, pakepinkite aliejuje maždaug 15 minučių, tuomet paskaninkite kariu, saldžiąja paprika ir druska. Pamaišykite ir pakepkite dar 10 minučių ant silpnos ugnies.

Pomidorus ir agurką supjaustykite plonais šiaudeliais. Dėkite po kelis daržovių šiaudelius ir špinatų lapelius ant kiekvieno lavašo, tuomet keptos vištienos gabaliukus (kraukite pagal skonį, svarbu, kad pavyktų susukti).

Išspauskite česnako skilteles ir sumaišykite su majonezu. Tokį padažiuką dėkite ant lavašo įdaro.

Susukite lavašus ir sausoje keptuvėje 1 minutę pakepinkite, tuomet lavašas bus traškus. Tik stebėkite labai atidžiai, nes jis mėgsta pasvilti. 

Skanaus!

Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Palepinkite mylimąjį: jautienos didkepsnius su svogūnų Tarte tatin ir spanguolių padažu

Įsimylėjėlių šventė, šv. Valentino diena, dažnai neatsiejama nuo romantiškos vakarienės žvakių šviesoje. Tačiau ši diena reikalauja ypatingos vakarienės – praturtintos aistra, meile ir dėmesiu. Tai puiki proga prisiminti afrodiziakais tituluojamus maisto produktus, kurie šv. Valentino vakarienę praturtins ne tik skoniu, bet ir aštriais pojūčiais. Virtuvės šefė Liucija Makovska dalijasi romantiškos vakarienės idėja ir receptais, kuriuose dominuoja afrodiziakai.

Kalakutienos VYNIOTINIS: pirštus apsilaižysite (4)

Nė viena šeimyninė šventė ir kita išskirtinė proga neįsivaizduojama be gardaus mėsos vyniotinio. Garantuojame, kad šis kalakutienos vyniotinio receptas jums tiks ir patiks.

ŠVENTINIAI SUMUŠTINIAI – 4 greitai paruošiami receptai

Ką daryti, jei netikėtai užsuko svečiai? Arba artėjant svarbiai sukakčiai ar šventei tiesiog neturite laiko gaminti šventinę vakarienę ir vakaro pradžiai norite paruošti skanius užkandžius?

Turbūt gardžiausias būdas panaudoti VAKARYKŠTĘ BULVIŲ KOŠĘ (1)

Jei iš vakaro lieka daug bulvių košės ir šiandien ją reikia būtinai sunaudoti, dažniausiai gaminami žemaičių blynai. Tačiau jei norisi kažko originalaus, lengvo ir dar greičiau paruošiamo, siūlau išbandyti šį patiekalą.

Kaip iškepti TOBULUS BLYNUS: vadovaukitės šiais naudingais patarimais (7)

Ne kiekvienai šeimininkei pavyksta iškepti tobulus blynus. Man ilgai nepavyko įminti šio patiekalo paslapties, kol nesužinojau kelių naudingų patarimų, kuriais vadovaujantis viskas pavyksta iš pirmo karto.

PURIAUSI BLYNAI, kokius tik esate valgę: jie tirpsta burnoje (2)

Kartą paragavusi tokių purių blynų, receptą per akimirką ir jūs įsidėmėsite visam gyvenimui. Gaminant pagal šį metodą, ragausite puriausius blynus, kurie tirpsta burnoje.

IMPERATORIŠKA KIAUŠINIENĖ: tokie išskirtiniai pusryčiai jus nustebins (22)

Imperatoriška kiaušinienė, arba kitaip - kaizerio pusryčiai. Nežinia, ar šis kiaušinienės receptas iš tiesų atkeliavo iš Vokietijos imperijos laikų, bet norintys savo rytą pradėti su išskirtiniu patiekalu, tikrai nenusivils.

KAI ŠALDYTUVAS TUŠČIAS: kaip išsikepti gardų šokoladinį pyragą be kiaušinių, pieno ar sviesto (5)

Kartais taip jau nutinka, kad skrandis ištuštėja kartu su šaldytuvu. Norisi pasilepinti kokiu gardžiu desertu, o tavo šaldytuve nebėra nei sviesto, nei pieno, nei kiaušinių, reikalingų gardžiam kepiniui pagaminti. Tačiau išradingos šeimininkės siūlo išties netradicinį šokoladinio pyrago receptą, kurį galima pasigaminti net ir tada, kai tavo virtuvėje nėra tradicinių ingredientų.

Patiekalas, vertas karaliaus stalo: VIŠTIENOS PYRAGAS su fantastišku įdaru (2)

Šis vištienos pyragas yra ypatingas tuo, kad jis patiks kiekvienam. Valgantį jį pirštus apsilaižys tiek mėsėdis, tiek žuvies gerbėjas, tiek vegetaras. Dėl tokios ingredientų gausos ir skonių įvairovės šis pyragas išties vertas karaliaus stalo.

ŠVEDIŠKA PICA: taip gardžiai šio patiekalo dar tikrai negaminote! (1)

Visi žinome, kad picos tėvynė yra Italija. Ir tikriems italams geriau neskaudinti širdies ir neskaityti šio straipsnio. Tačiau visame pasaulyje virtuvės šefai drąsiai eksperimentuoja ir pritaiko šį itališką patiekalą pagal kiekvienos šalies skonio receptorius.

Taip turėtų atrodyti TOBULA VAKARIENĖ: 8 maisto produktai, kuriuos naudinga valgyti net ir naktį +RECEPTAI (4)

Ne paslaptis, kad soti vakarienė yra didžioji mūsų nuodėmė. Sočiai prisivalgyti vėlai vakare ar naktį nerekomenduojama ne tik dėl papildomų kilogramų, bet ir dėl nekokybiško miego ir apsunkusios savijautos.

NAPOLEONO TORTAS: genialus prancūzų, italų ar rusų išradimas? Receptas

Dėl visų mėgstamo „Napoleono“ torto tikrosios atsiradimo istorijos nesutariama jau seniai. Dauguma neabejoja, kad desertas pavadintas žymiojo Prancūzijos imperatoriaus Napoleono Bonaparto garbei, tačiau šio kepinio pirmojo recepto kilmė visiškai neaiški, dėl to tarp įvairių tautų nuolat vyksta ginčai, siekiant įrodyti, kad būtent jie pirmieji sugalvojo tortą, dažnai vadinamą konditerijos šedevru.

NEĮMANOMA ATSISPIRTI: šokoladinis varškės pyragas su pora šaukštų ypatingo ingrediento (4)

Šis pyragas nuo kitų varškės pyragų skiriasi ne tik dėl to, kad yra šokoladinis. Bet dar ir dėl to, kad jis yra gaminamas su ypatingu ingredientu.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui (1)

Mes esame įpratę koldūnus valgyti su mėsos ar kopūstų, kartais gal bulvių, sūrio ar uogų įdaru, bet atėjo laikas išbandyti šį tą naujo! Norime pasidalinti su jumis 12 gardžių idėjų, kaip paruošti išskirtinį koldūnų įdarą.

Ši DIEVIŠKO SKONIO UŽKEPĖLĖ - kiekvieno vyro svajonė (32)

„Vyro svajonė“ - taip pavadinau šią gardžią ir nesunkiai paruošiamą užkepėlę, kurią dievina tiek mano tėtis, tiek mano vyras. Neabejoju, kad jai negalės atsispirti ir jūsų brangiausieji vyrai.