Lavašo suktinukai su vištiena

 (5)
Greitas ir skanus užkandis, kuris primena naminius kebabus.
Lavašo suktinukai su vištiena
© Shutterstock nuotr.

Kai ant kiekvieno kampo stovi kebabinių kioskeliai, nori nenori, kažkada imi ir paragauji jų. Tikrai ne pats sveikiausias patiekalas, o apie jų gaminimo sanitarines sąlygas vertėtų patylėti. Na bet tokius pikantiškus užkandžius aš labai mėgstu, todėl atradau būdą kaip pasigaminti kebabų namuose. Kviečiu pabandyti ir jus.

Reikės:
10 armėniško lavašų,
400 g vištienos krūtinėlės,
2 pomidorų,
1 didelio agurko,
saujos špinatų,
kario,
maltos saldžiosios paprikos,
druskos,
aliejaus,
4 česnako skiltelių,
5 šaukštų majonezo.

Gaminimas. Pirmiausia pasiruoškite vištieną. Supjaustykite mažais gabaliukais, pakepinkite aliejuje maždaug 15 minučių, tuomet paskaninkite kariu, saldžiąja paprika ir druska. Pamaišykite ir pakepkite dar 10 minučių ant silpnos ugnies.

Pomidorus ir agurką supjaustykite plonais šiaudeliais. Dėkite po kelis daržovių šiaudelius ir špinatų lapelius ant kiekvieno lavašo, tuomet keptos vištienos gabaliukus (kraukite pagal skonį, svarbu, kad pavyktų susukti).

Išspauskite česnako skilteles ir sumaišykite su majonezu. Tokį padažiuką dėkite ant lavašo įdaro.

Susukite lavašus ir sausoje keptuvėje 1 minutę pakepinkite, tuomet lavašas bus traškus. Tik stebėkite labai atidžiai, nes jis mėgsta pasvilti. 

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

APKEPAS IŠ BULVIŲ IR VARŠKĖS – tai kur kas gardžiau negu įsivaizduojate!

Negalite gyventi be bulvių, o jūsų brangusis pirmenybę teikia varškei ir sportui? Galite šiuos dalykus lengvai suderinti pagaminę gardų bulvių ir varškės apkepą.

Įmerkite marinuotą agurkėlį į pieną ir pasigaminkite TOBULĄ TRAŠKŲ UŽKANDĮ (1)

Ar esate kada ragavę keptų raugintų agurkų? Jei dar ne, tuomet siūlau nedelsiant ištaisyti šią klaidą.

Aš jau seniai nebeperku „Kinder“ šokolado – gaminu daug geresnį SKANĖSTĄ NAMUOSE

Ne tik vaikai dievina „Kinder“ šokoladus. Pro šiuos desertus parduotuvėje negaliu praeiti ir aš! Tačiau šių šokoladukų jau seniai nebeperku - gaminu juos pati.

Tai, ko aš taip ilgai ieškojau – BALTAS PADAŽAS, kuris patobulins kiekvieną patiekalą (6)

Kaip aš dievinu šį švelnų padažą, kurio recepto taip ilgai ieškojau. Pasirodo, originalumas slypi paprastume. Šis itin paprastai pagaminamas baltasis padažas bet kokį patiekalą padarys tobulu!

Negaliu atsistebėti, kaip greitai ir paprastai paruošiama ši FANTASTIŠKO SKONIO VIŠTIENA (17)

Šis keptos vištienos receptas yra dieviškas! Kiekvieną kartą negaliu atsistebėti, kaip greitai ir paprastai jis paruošiamas!

Garsiausi itališki kokteiliai ir jų paslaptys, kurios NUSTEBINS DAUGELĮ (2)

Visame pasaulyje Italija šlovinama ne tik dėl tobulo grožio gamtos, išskirtinės architektūros ir didingos istorijos. Šiai šaliai turime būti dėkingi už atrastą nepakartojamą maistą bei išskirtinius gėrimus – populiarius itališkus vynus ir kokteilius.

Pamirškite apie TIRAMISU – šis desertas yra 1000 kartų geriau! (1)

Neslėpsiu – šis desertas yra mano silpnybė. Per didelė pagunda jį namuose per dažnai gaminti! Tačiau kai siela prašo kažko saldaus, aš renkuosi šį receptą. Šis greitai pagaminamas tortas yra geriausias pasirinkimas prie kavos, idealus desertas vakarėlyje su draugais ar per šventinius šeimos pietus. Verta pabandyti!

Ši BULVIŲ UŽKEPĖLĖ dar niekada manęs nenuvylė (1)

Bulvių kepimo, virimo ir troškinimo variantų yra begalė. Bulvės keptos su grybais, vištiena, jautiena ar kiauliena, užpiltos bešamelio padažu arba paprastu pomidorų padažu. Visi šie patiekalai yra labai skanūs. Tačiau ši bulvių užkepėlė yra išskirtinio skonio.

Nemaniau, kad KOPŪSTAI gali būti tokie skanūs – viską keičia vienas ingredientas (9)

Kaip dažnai gaminate maistą iš kopūstų? Aš, tiesą sakant, retai. Tačiau išgirdusi apie šį patiekalą, ši daržovė mano virtuvėje būna kur kas dažniau.

Ypatingai apkeptos VIŠTIENOS FILĖ receptas – man tai buvo tikras atradimas! (2)

Man patinka, kai nereikia valandų valandas stovėti prie viryklės, bet pavyksta nustebinti šeimą kažkuo ypatingu! Šiandienos siūlau išbandyti ypatingai keptos vištienos receptą.

Subrendo nauja karta, kurios valgymo įpročiai – kitokie nei senelių ir tėvų (1)

Keičiantis kartoms, keičiasi ir skonis. Dar neseniai retas lietuvis atpažindavo jalapeną ar karį, o šiandien mėgaujasi triufeliais ir ančiuviais, o šalia mėsos su bulvėmis prisimena ir „kažką vegetariško“. Kulinarijos specialistų teigimu, su Nepriklausomybės atkūrimu į Lietuvą plūstelėjo naujų skonių, prieskonių ir mitybos įpročių banga.

Privalai tai pamatyti: kaip atrodo 200 KALORIJŲ skirtinguose patiekaluose (1)

Sveikam suaugusiam žmogui rekomenduojama suvartoti 2000-2500 kalorijų per dieną. Ką valgyti renkiesi tu? Pusantro kilogramo salierų, 200 gramų pomidorų padažo, lėkštę makaronų ar pusę šokoladinio batonėlio?

NAKTINIS DESERTAS: gardžiausias keksas per minutę – vos 160 kalorijų! (3)

Vėlus vakaras, jūs ruošiatės miegui, bet mintys vis krypsta į virtuvę, kurioje lankytis sutemus jums draudžiama. Užkandate salotos lapu ir nusiminusios einate miegoti gurgiančiu skrandžiu.

SAUSAINIAI PER 15 minučių, jokių papildomų kilogramų ir kalorijų! (5)

Neseniai draugė pasidalino skaniu sausainių receptu iš tešlos, kuriai reikia vos 3 ingredientų. Šis kepinys puikiai tinka smaližiams, kurie rūpinasi savo svoriu!

PASIMATYMO VAKARIENĖ per 20 minučių: šio skonio jis niekada nepamirš

Knygos „Visavertė mityba per 30 dienų“ autoriai rekomenduoja, ką sveiko ir gardaus pasigaminti romantiškai vakarienei, kuri priblokš net ir visko ragavusį jūsų mylimąjį.