Lavašo suktinukai: 5 greiti įdarai

 (12)
Lavašas – puikus duonos blynelis, į kurį galima susukti įvairiausius įdarus. Pagaminti tokį užkandį itin nesudėtinga, nereikia jokios kulinarinės meistrystės.
Lavašą galima įdaryti įvairiais maisto produktais.
Lavašą galima įdaryti įvairiais maisto produktais.
© Shutterstock nuotr.

Kuo lavašas geras? Jis plonas, dera su įvairiausio skonio (sūriu, saldžiu) įdaru. Jo naudojimo galimybės - beribės.

Užkandžių iš lavašo pagrindiniai etapai: sutepimas lydytu ar tepamu sūriu (galima ir majonezu, garstyčiomis) bei įdaro paruošimas. O turiniui tinka viskas - krabų mėsa, vištiena, rūkyto jautienos kumpis, tunas, silkė, ryžiai... Netgi vakarykštės salotos lėkštėje gali būti šauniai iškrėstos ant lavašo, paskirstytos suvyniotos ir smagiai sulapnotos!

Siūlome keletą įdaro variantų. Tiks tarpušvenčiu, kai svečių bus pilni namai... Beje, rinkitės ploną lavašą - jis greičiau prisigers įdaro, užkandis bus skanesnis.

SU LAŠIŠA IR SU KUMPIU

Reikės:
1 armėniško lavašo,
150 g rūkytos lašišos,
100 g jautienos ar kiaulienos kumpio filė,
150 g lydyto sūrio,
2 marinuotų agurkų,
1 šaukšto smulkintos kalendros, krapų ir petražolių.

Gaminimas. Kumpį bei agurkus atskirai supjaustykite plonomis juostelėmis.
Lavašą ištepkite lydytu sūriu (tinka ir tepamas varškės sūris su žalumynais ar agurkėliais; mėginau, visai gardu), pabarstykite visą plotą smulkintais žalumynais.
Padalinkite lavašą į dvi dalis: ant vieno barstykite agurkus ir kumpį, o ant kito klokite lašišos juosteles. Kiekvieną lavašo puselę susukite, paskui apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 val. Plėvelę nuimkite ir supjaustykite storais griežinėliais.

Taigi du įdarus jau turime, eikime prie trečiojo.

SU FETOS SŪRIU

Reikės:
1 lavašo,
2 peletrūno šakelių,
120 g fetos sūrio (gali būti ir brinza),
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 česnako skiltelės,
druskos.

Gaminimas. Dubenėlyje sumaišykite sūrį, smulkintas peletrūno šakeles, aliejų, prieskonius bei smulkintą česnaką. Gautą masę dėkite ant lavašo ir susukite į vamzdelį (kaip darytumėte balandėlius).

Dėkite lavašą į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kaitinkite 4-5 minutes. Perpjaukite pusiau ir valgykite šiltą.

SU VIŠTOS KRŪTINĖLE IR RIEŠUTAIS

Reikės:
1 lavašo,
500 g vištos krūtinėlės,
druskos, pipirų lauro lapų (krūtinėlėms virti),
100 g graikinių riešutų,
po žiupsnelį krapų ir petražolių,
250 g majonezo.

Gaminimas. Vištos krūtinėles padalinkite į 2-3 dalis ir išvirkite. Krapus ir petražoles nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Graikinius riešutus suknežinkite peilio geležte.
Virtoms krūtinėlėms leiskite atvėsti, paskui mėsą suplėšykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į indelį vištieną, riešutus, žalumynus bei majonezą ir viską išmaišykite.
Ta mase ištepkite lavašą, susukite į vamzdelį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 4-5 valandoms, kad lavašas prisigertų įdaro. Galima daryti šį užkandį iš vakaro - bus puikūs pusryčiai.

Na, ir keliaukite prie penktojo įdaro...

SU RAUDONAISIAIS IKRAIS

Reikės:
1 lavašo,
300 g lydyto sūrio,
200 g krabų lazdelių,
2 šaukštų raudonųjų ikrų,
2 agurkų,
žalumynų (bazilikų, petražolių ar kt.).

Gaminimas. Smulkiai supjaustykite agurkus, krabų lazdeles, žalumynus. Viską sumaišykite, sudėkite ikrus.
Lavašą padenkite lydytu sūriu, o ant jo paskirstykite ikrų ir krabų masę. Susukite lavašą ir supjaustykite gabaliukais. Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Ar jau seniai nebeperku „Kinder“ šokolado – gaminu daug geresnį SKANĖSTĄ NAMUOSE

Ne tik vaikai dievina „Kinder“ šokoladus. Pro šiuos desertus parduotuvėje negaliu praeiti ir aš! Tačiau šių šokoladukų jau seniai nebeperku - gaminu juos pati.

Tai, ko aš taip ilgai ieškojau – BALTAS PADAŽAS, kuris patobulins kiekvieną patiekalą (5)

Kaip aš dievinu šį švelnų padažą, kurio recepto taip ilgai ieškojau. Pasirodo, originalumas slypi paprastume. Šis itin paprastai pagaminamas baltasis padažas bet kokį patiekalą padarys tobulu!

Negaliu atsistebėti, kaip greitai ir paprastai paruošiama ši FANTASTIŠKO SKONIO VIŠTIENA (17)

Šis keptos vištienos receptas yra dieviškas! Kiekvieną kartą negaliu atsistebėti, kaip greitai ir paprastai jis paruošiamas!

Garsiausi itališki kokteiliai ir jų paslaptys, kurios NUSTEBINS DAUGELĮ (2)

Visame pasaulyje Italija šlovinama ne tik dėl tobulo grožio gamtos, išskirtinės architektūros ir didingos istorijos. Šiai šaliai turime būti dėkingi už atrastą nepakartojamą maistą bei išskirtinius gėrimus – populiarius itališkus vynus ir kokteilius.

Pamirškite apie TIRAMISU – šis desertas yra 1000 kartų geriau! (1)

Neslėpsiu – šis desertas yra mano silpnybė. Per didelė pagunda jį namuose per dažnai gaminti! Tačiau kai siela prašo kažko saldaus, aš renkuosi šį receptą. Šis greitai pagaminamas tortas yra geriausias pasirinkimas prie kavos, idealus desertas vakarėlyje su draugais ar per šventinius šeimos pietus. Verta pabandyti!

Ši BULVIŲ UŽKEPĖLĖ dar niekada manęs nenuvylė (1)

Bulvių kepimo, virimo ir troškinimo variantų yra begalė. Bulvės keptos su grybais, vištiena, jautiena ar kiauliena, užpiltos bešamelio padažu arba paprastu pomidorų padažu. Visi šie patiekalai yra labai skanūs. Tačiau ši bulvių užkepėlė yra išskirtinio skonio.

Nemaniau, kad KOPŪSTAI gali būti tokie skanūs – viską keičia vienas ingredientas (9)

Kaip dažnai gaminate maistą iš kopūstų? Aš, tiesą sakant, retai. Tačiau išgirdusi apie šį patiekalą, ši daržovė mano virtuvėje būna kur kas dažniau.

Ypatingai apkeptos VIŠTIENOS FILĖ receptas – man tai buvo tikras atradimas! (2)

Man patinka, kai nereikia valandų valandas stovėti prie viryklės, bet pavyksta nustebinti šeimą kažkuo ypatingu! Šiandienos siūlau išbandyti ypatingai keptos vištienos receptą.

Subrendo nauja karta, kurios valgymo įpročiai – kitokie nei senelių ir tėvų (1)

Keičiantis kartoms, keičiasi ir skonis. Dar neseniai retas lietuvis atpažindavo jalapeną ar karį, o šiandien mėgaujasi triufeliais ir ančiuviais, o šalia mėsos su bulvėmis prisimena ir „kažką vegetariško“. Kulinarijos specialistų teigimu, su Nepriklausomybės atkūrimu į Lietuvą plūstelėjo naujų skonių, prieskonių ir mitybos įpročių banga.

Privalai tai pamatyti: kaip atrodo 200 KALORIJŲ skirtinguose patiekaluose (1)

Sveikam suaugusiam žmogui rekomenduojama suvartoti 2000-2500 kalorijų per dieną. Ką valgyti renkiesi tu? Pusantro kilogramo salierų, 200 gramų pomidorų padažo, lėkštę makaronų ar pusę šokoladinio batonėlio?

NAKTINIS DESERTAS: gardžiausias keksas per minutę – vos 160 kalorijų! (3)

Vėlus vakaras, jūs ruošiatės miegui, bet mintys vis krypsta į virtuvę, kurioje lankytis sutemus jums draudžiama. Užkandate salotos lapu ir nusiminusios einate miegoti gurgiančiu skrandžiu.

SAUSAINIAI PER 15 minučių, jokių papildomų kilogramų ir kalorijų! (5)

Neseniai draugė pasidalino skaniu sausainių receptu iš tešlos, kuriai reikia vos 3 ingredientų. Šis kepinys puikiai tinka smaližiams, kurie rūpinasi savo svoriu!

PASIMATYMO VAKARIENĖ per 20 minučių: šio skonio jis niekada nepamirš

Knygos „Visavertė mityba per 30 dienų“ autoriai rekomenduoja, ką sveiko ir gardaus pasigaminti romantiškai vakarienei, kuri priblokš net ir visko ragavusį jūsų mylimąjį.

Vos vienas ypatingas ingredientas ir paruošite nepaprastą PATIEKALĄ IŠ MAKARONŲ (8)

Makaronų visada yra mano virtuvėje. Kas gali būti paprasčiau, nei virti makaronus pietums ar vakarienei? Paruošus skirtingus padažus su įvairiais prieskoniais, makaronai gali būti nepaprastai skanūs.

TIKRAI NEPRAŠAUSITE: salotos, kurios gali lengvai pakeisti sočius pietus (7)

Bulvių salotos - sotus ir itin skanus patiekalas, kuris gali jums atstoti garnyrą prie mėsos arba pagrindinį patiekalą.