Lavašo suktinukai: 5 greiti įdarai

 (12)
Lavašas – puikus duonos blynelis, į kurį galima susukti įvairiausius įdarus. Pagaminti tokį užkandį itin nesudėtinga, nereikia jokios kulinarinės meistrystės.
Lavašą galima įdaryti įvairiais maisto produktais.
Lavašą galima įdaryti įvairiais maisto produktais.
© Shutterstock nuotr.

Kuo lavašas geras? Jis plonas, dera su įvairiausio skonio (sūriu, saldžiu) įdaru. Jo naudojimo galimybės - beribės.

Užkandžių iš lavašo pagrindiniai etapai: sutepimas lydytu ar tepamu sūriu (galima ir majonezu, garstyčiomis) bei įdaro paruošimas. O turiniui tinka viskas - krabų mėsa, vištiena, rūkyto jautienos kumpis, tunas, silkė, ryžiai... Netgi vakarykštės salotos lėkštėje gali būti šauniai iškrėstos ant lavašo, paskirstytos suvyniotos ir smagiai sulapnotos!

Siūlome keletą įdaro variantų. Tiks tarpušvenčiu, kai svečių bus pilni namai... Beje, rinkitės ploną lavašą - jis greičiau prisigers įdaro, užkandis bus skanesnis.

SU LAŠIŠA IR SU KUMPIU

Reikės:
1 armėniško lavašo,
150 g rūkytos lašišos,
100 g jautienos ar kiaulienos kumpio filė,
150 g lydyto sūrio,
2 marinuotų agurkų,
1 šaukšto smulkintos kalendros, krapų ir petražolių.

Gaminimas. Kumpį bei agurkus atskirai supjaustykite plonomis juostelėmis.
Lavašą ištepkite lydytu sūriu (tinka ir tepamas varškės sūris su žalumynais ar agurkėliais; mėginau, visai gardu), pabarstykite visą plotą smulkintais žalumynais.
Padalinkite lavašą į dvi dalis: ant vieno barstykite agurkus ir kumpį, o ant kito klokite lašišos juosteles. Kiekvieną lavašo puselę susukite, paskui apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 val. Plėvelę nuimkite ir supjaustykite storais griežinėliais.

Taigi du įdarus jau turime, eikime prie trečiojo.

SU FETOS SŪRIU

Reikės:
1 lavašo,
2 peletrūno šakelių,
120 g fetos sūrio (gali būti ir brinza),
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 česnako skiltelės,
druskos.

Gaminimas. Dubenėlyje sumaišykite sūrį, smulkintas peletrūno šakeles, aliejų, prieskonius bei smulkintą česnaką. Gautą masę dėkite ant lavašo ir susukite į vamzdelį (kaip darytumėte balandėlius).

Dėkite lavašą į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kaitinkite 4-5 minutes. Perpjaukite pusiau ir valgykite šiltą.

SU VIŠTOS KRŪTINĖLE IR RIEŠUTAIS

Reikės:
1 lavašo,
500 g vištos krūtinėlės,
druskos, pipirų lauro lapų (krūtinėlėms virti),
100 g graikinių riešutų,
po žiupsnelį krapų ir petražolių,
250 g majonezo.

Gaminimas. Vištos krūtinėles padalinkite į 2-3 dalis ir išvirkite. Krapus ir petražoles nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Graikinius riešutus suknežinkite peilio geležte.
Virtoms krūtinėlėms leiskite atvėsti, paskui mėsą suplėšykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į indelį vištieną, riešutus, žalumynus bei majonezą ir viską išmaišykite.
Ta mase ištepkite lavašą, susukite į vamzdelį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 4-5 valandoms, kad lavašas prisigertų įdaro. Galima daryti šį užkandį iš vakaro - bus puikūs pusryčiai.

Na, ir keliaukite prie penktojo įdaro...

SU RAUDONAISIAIS IKRAIS

Reikės:
1 lavašo,
300 g lydyto sūrio,
200 g krabų lazdelių,
2 šaukštų raudonųjų ikrų,
2 agurkų,
žalumynų (bazilikų, petražolių ar kt.).

Gaminimas. Smulkiai supjaustykite agurkus, krabų lazdeles, žalumynus. Viską sumaišykite, sudėkite ikrus.
Lavašą padenkite lydytu sūriu, o ant jo paskirstykite ikrų ir krabų masę. Susukite lavašą ir supjaustykite gabaliukais. Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Lengvas ir nekaloringas pyragas iš kopūstų ir kefyro (5)

Šis greitas ir paprastai pagaminamas daržovių pyragas yra tobulas užkandis prieš pietus, lengvas bei gaivus vakarienės patiekalas.

Kaip išsaugoti šviežius pomidorus iki pat Naujų metų – paprastas, bet veiksmingas triukas (30)

Šiam pomidorų marinavimo būdui nereikės nei druskos, nei acto, nei vandens. Vos vienas ingredientas, ir turėsite šviežių pomidorų iki pat žiemos.

Puriausi ir švelniausi kotletai „Paukščių pienas“ – dangiškas malonumas

Kotletai „Paukščių pienas“ pavadinti ne be reikalo. Tai itin švelnus, sultingas ir gardus patiekalas, kurį paragavę pajusite dangišką malonumą!

Greiti patiekalai, kuomet per karšta gaminti

Kai termometro stulpeliai pasiekia aukštumas, vienintelis dalykas, ko norisi – ramiai leisti laiką vėsiame vandenyje. Tokiomis dienomis gaminimas prie karštos viryklės gali virsti dar didesniu išbandymu, o ir vasarotojų apetitas karščių metu pastebimai sumažėja. Vis dėl to, maitintis reikia net ir tokią dieną, todėl siūlome išeitį – lengvai paruošiamus pusryčius, pietus ir vakarienę, subalansuotus karštai dienai.

Mitybos specialistas įvardijo produktą, kuris gelbėja nuo migrenos, gerina virškinimą ir saugo nuo vėžio (4)

Mitybos specialistas, „Motyvuotų atletų“ įkūrėjas Artur Swan savo sekėjams ir sveikos gyvensenos šalininkams dalina naudingus patarimus apie mitybą ir sportą. Šįkart jis pasakoja apie produktą, kuris yra ne tik skanus, bet ir gyvybiškai reikalingas jūsų organizmui.

Perpjoviau bulvę per pusę, kad paruoščiau vakarienei kai ką išties ypatingo (4)

Keptos bulvės su grybais - skamba jau pabodusiai. Tačiau jei jūsų darže jau galima kasti šviežias bulves, o savaitgalį grybavote miške, galite pasigaminti kai ką išties ypatingo.

Netradiciniai pyragėliai: 100 kartų skanesni ir sveikesni nei čeburekai (1)

Nusibodo įprastiniai pyragėlių receptai? Tada šis itin neįprastas ir originalus receptas kaip tik jums.Šie pyragėliai švelnaus daržovių skonio, traški tešla idealiai dera su pomidorų, brinzos ir žalumynų įdaru. Toks užkandis patiks tiek suaugusiesiems, tiek ir vaikams.

Nekaloringas bananinis pyragas: niekada nemaniau, kad kepsiu kažką tris dienas iš eilės (4)

Šis pyragas turi mažai kalorijų. Be to, galima keisti receptą pridedant į tešlą įvairių riešutų ir džiovintų vaisių. Mano nuostabai, sezamas puikiai dera su bananais.

Superpurūs vištienos kotletukai – ir viskas tik dėl šio ingrediento (3)

Jei jūsų šeima mėgsta purius ir sultingus kotletukus, tuomet šį receptą turėtumėte ne tik žinoti, bet ir su savo draugais pasidalinti! Jis tikrai vertas jūsų dėmesio!

Didžiosios klaidos, kurias darote kepdami mėsainius

Kažkada buvęs tik amerikiečių skiriamuoju ženklu, mėsainis „išaugo“ greito maisto restoranų meniu rėmus ir, paplitęs visame pasaulyje, tapo atskiru, netgi gurmanų mėgstamu, patiekalu.

Ypatingas vištienos šlaunelių receptas: apie tokį marinatą turbūt niekada negirdėjote! (4)

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad nėra nieko paprasčiau už orkaitėje keptą vištieną. Bet taip atrodo tik iš pirmo žvilgsnio. Tikrai skanūs patiekalai yra gaminami iš ypatingų receptų.

Ji prisiskynė žalumynų ir paruošė tokį gardų patiekalą, kad net aš užsinorėjau (1)

Greičiausias ir pigiausias būdas pasirūpinti vitaminų ir mineralų atsargomis organizme - reguliariai valgyti šviežias daržoves ir žalumynus. Laimei, bent šiuo metų laiku jų mano darže visada gausu!

Valgyk, kiek telpa: dietiniai sausainukai vos iš 2 ingredientų! (1)

Kas sakė, kad sausainiai kenkia jūsų talijai? Siūlome jums pasigaminti desertą, kurį galėsite valgyti, kiek tik telpa. Sausainių gamyba užtruks vos keletą minučių!

Kaip pasigaminti tris kartus gardesnius balandėlius (27)

Siūlome jums pasigaminti visų taip mėgstamus balandėlius kiek kitaip. Šis receptas yra tobulas - garantuojame, kad patiekalas išeis tris kartus skanesnis.

Kaip laikyti kiaušinius ir pieno produktus. Pasirodo, visą gyvenimą dariau tai negerai! (4)

Atrodytų, kad šiais laikais neturėti kilti jokių problemų su produktų saugojimu: sudėjai viską į šaldytuvą ir ramu. Tačiau ne viskas taip paprasta, kaip atrodo.