Lavašo suktinukai: 5 greiti įdarai

 (12)
Lavašas – puikus duonos blynelis, į kurį galima susukti įvairiausius įdarus. Pagaminti tokį užkandį itin nesudėtinga, nereikia jokios kulinarinės meistrystės.
Lavašą galima įdaryti įvairiais maisto produktais.
© Shutterstock nuotr.

Kuo lavašas geras? Jis plonas, dera su įvairiausio skonio (sūriu, saldžiu) įdaru. Jo naudojimo galimybės - beribės.

Užkandžių iš lavašo pagrindiniai etapai: sutepimas lydytu ar tepamu sūriu (galima ir majonezu, garstyčiomis) bei įdaro paruošimas. O turiniui tinka viskas - krabų mėsa, vištiena, rūkyto jautienos kumpis, tunas, silkė, ryžiai... Netgi vakarykštės salotos lėkštėje gali būti šauniai iškrėstos ant lavašo, paskirstytos suvyniotos ir smagiai sulapnotos!

Siūlome keletą įdaro variantų. Tiks tarpušvenčiu, kai svečių bus pilni namai... Beje, rinkitės ploną lavašą - jis greičiau prisigers įdaro, užkandis bus skanesnis.

SU LAŠIŠA IR SU KUMPIU

Reikės:
1 armėniško lavašo,
150 g rūkytos lašišos,
100 g jautienos ar kiaulienos kumpio filė,
150 g lydyto sūrio,
2 marinuotų agurkų,
1 šaukšto smulkintos kalendros, krapų ir petražolių.

Gaminimas. Kumpį bei agurkus atskirai supjaustykite plonomis juostelėmis.
Lavašą ištepkite lydytu sūriu (tinka ir tepamas varškės sūris su žalumynais ar agurkėliais; mėginau, visai gardu), pabarstykite visą plotą smulkintais žalumynais.
Padalinkite lavašą į dvi dalis: ant vieno barstykite agurkus ir kumpį, o ant kito klokite lašišos juosteles. Kiekvieną lavašo puselę susukite, paskui apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 val. Plėvelę nuimkite ir supjaustykite storais griežinėliais.

Taigi du įdarus jau turime, eikime prie trečiojo.

SU FETOS SŪRIU

Reikės:
1 lavašo,
2 peletrūno šakelių,
120 g fetos sūrio (gali būti ir brinza),
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 česnako skiltelės,
druskos.

Gaminimas. Dubenėlyje sumaišykite sūrį, smulkintas peletrūno šakeles, aliejų, prieskonius bei smulkintą česnaką. Gautą masę dėkite ant lavašo ir susukite į vamzdelį (kaip darytumėte balandėlius).

Dėkite lavašą į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kaitinkite 4-5 minutes. Perpjaukite pusiau ir valgykite šiltą.

SU VIŠTOS KRŪTINĖLE IR RIEŠUTAIS

Reikės:
1 lavašo,
500 g vištos krūtinėlės,
druskos, pipirų lauro lapų (krūtinėlėms virti),
100 g graikinių riešutų,
po žiupsnelį krapų ir petražolių,
250 g majonezo.

Gaminimas. Vištos krūtinėles padalinkite į 2-3 dalis ir išvirkite. Krapus ir petražoles nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Graikinius riešutus suknežinkite peilio geležte.
Virtoms krūtinėlėms leiskite atvėsti, paskui mėsą suplėšykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į indelį vištieną, riešutus, žalumynus bei majonezą ir viską išmaišykite.
Ta mase ištepkite lavašą, susukite į vamzdelį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 4-5 valandoms, kad lavašas prisigertų įdaro. Galima daryti šį užkandį iš vakaro - bus puikūs pusryčiai.

Na, ir keliaukite prie penktojo įdaro...

SU RAUDONAISIAIS IKRAIS

Reikės:
1 lavašo,
300 g lydyto sūrio,
200 g krabų lazdelių,
2 šaukštų raudonųjų ikrų,
2 agurkų,
žalumynų (bazilikų, petražolių ar kt.).

Gaminimas. Smulkiai supjaustykite agurkus, krabų lazdeles, žalumynus. Viską sumaišykite, sudėkite ikrus.
Lavašą padenkite lydytu sūriu, o ant jo paskirstykite ikrų ir krabų masę. Susukite lavašą ir supjaustykite gabaliukais. Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.