Lavašo suktinukai: 5 greiti įdarai

 (12)
Lavašas – puikus duonos blynelis, į kurį galima susukti įvairiausius įdarus. Pagaminti tokį užkandį itin nesudėtinga, nereikia jokios kulinarinės meistrystės.
Lavašą galima įdaryti įvairiais maisto produktais.
Lavašą galima įdaryti įvairiais maisto produktais.
© Shutterstock nuotr.

Kuo lavašas geras? Jis plonas, dera su įvairiausio skonio (sūriu, saldžiu) įdaru. Jo naudojimo galimybės - beribės.

Užkandžių iš lavašo pagrindiniai etapai: sutepimas lydytu ar tepamu sūriu (galima ir majonezu, garstyčiomis) bei įdaro paruošimas. O turiniui tinka viskas - krabų mėsa, vištiena, rūkyto jautienos kumpis, tunas, silkė, ryžiai... Netgi vakarykštės salotos lėkštėje gali būti šauniai iškrėstos ant lavašo, paskirstytos suvyniotos ir smagiai sulapnotos!

Siūlome keletą įdaro variantų. Tiks tarpušvenčiu, kai svečių bus pilni namai... Beje, rinkitės ploną lavašą - jis greičiau prisigers įdaro, užkandis bus skanesnis.

SU LAŠIŠA IR SU KUMPIU

Reikės:
1 armėniško lavašo,
150 g rūkytos lašišos,
100 g jautienos ar kiaulienos kumpio filė,
150 g lydyto sūrio,
2 marinuotų agurkų,
1 šaukšto smulkintos kalendros, krapų ir petražolių.

Gaminimas. Kumpį bei agurkus atskirai supjaustykite plonomis juostelėmis.
Lavašą ištepkite lydytu sūriu (tinka ir tepamas varškės sūris su žalumynais ar agurkėliais; mėginau, visai gardu), pabarstykite visą plotą smulkintais žalumynais.
Padalinkite lavašą į dvi dalis: ant vieno barstykite agurkus ir kumpį, o ant kito klokite lašišos juosteles. Kiekvieną lavašo puselę susukite, paskui apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 val. Plėvelę nuimkite ir supjaustykite storais griežinėliais.

Taigi du įdarus jau turime, eikime prie trečiojo.

SU FETOS SŪRIU

Reikės:
1 lavašo,
2 peletrūno šakelių,
120 g fetos sūrio (gali būti ir brinza),
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 česnako skiltelės,
druskos.

Gaminimas. Dubenėlyje sumaišykite sūrį, smulkintas peletrūno šakeles, aliejų, prieskonius bei smulkintą česnaką. Gautą masę dėkite ant lavašo ir susukite į vamzdelį (kaip darytumėte balandėlius).

Dėkite lavašą į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kaitinkite 4-5 minutes. Perpjaukite pusiau ir valgykite šiltą.

SU VIŠTOS KRŪTINĖLE IR RIEŠUTAIS

Reikės:
1 lavašo,
500 g vištos krūtinėlės,
druskos, pipirų lauro lapų (krūtinėlėms virti),
100 g graikinių riešutų,
po žiupsnelį krapų ir petražolių,
250 g majonezo.

Gaminimas. Vištos krūtinėles padalinkite į 2-3 dalis ir išvirkite. Krapus ir petražoles nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Graikinius riešutus suknežinkite peilio geležte.
Virtoms krūtinėlėms leiskite atvėsti, paskui mėsą suplėšykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į indelį vištieną, riešutus, žalumynus bei majonezą ir viską išmaišykite.
Ta mase ištepkite lavašą, susukite į vamzdelį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 4-5 valandoms, kad lavašas prisigertų įdaro. Galima daryti šį užkandį iš vakaro - bus puikūs pusryčiai.

Na, ir keliaukite prie penktojo įdaro...

SU RAUDONAISIAIS IKRAIS

Reikės:
1 lavašo,
300 g lydyto sūrio,
200 g krabų lazdelių,
2 šaukštų raudonųjų ikrų,
2 agurkų,
žalumynų (bazilikų, petražolių ar kt.).

Gaminimas. Smulkiai supjaustykite agurkus, krabų lazdeles, žalumynus. Viską sumaišykite, sudėkite ikrus.
Lavašą padenkite lydytu sūriu, o ant jo paskirstykite ikrų ir krabų masę. Susukite lavašą ir supjaustykite gabaliukais. Skanaus!

Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Palepinkite mylimąjį: jautienos didkepsnius su svogūnų Tarte tatin ir spanguolių padažu

Įsimylėjėlių šventė, šv. Valentino diena, dažnai neatsiejama nuo romantiškos vakarienės žvakių šviesoje. Tačiau ši diena reikalauja ypatingos vakarienės – praturtintos aistra, meile ir dėmesiu. Tai puiki proga prisiminti afrodiziakais tituluojamus maisto produktus, kurie šv. Valentino vakarienę praturtins ne tik skoniu, bet ir aštriais pojūčiais. Virtuvės šefė Liucija Makovska dalijasi romantiškos vakarienės idėja ir receptais, kuriuose dominuoja afrodiziakai.

Kalakutienos VYNIOTINIS: pirštus apsilaižysite (4)

Nė viena šeimyninė šventė ir kita išskirtinė proga neįsivaizduojama be gardaus mėsos vyniotinio. Garantuojame, kad šis kalakutienos vyniotinio receptas jums tiks ir patiks.

ŠVENTINIAI SUMUŠTINIAI – 4 greitai paruošiami receptai

Ką daryti, jei netikėtai užsuko svečiai? Arba artėjant svarbiai sukakčiai ar šventei tiesiog neturite laiko gaminti šventinę vakarienę ir vakaro pradžiai norite paruošti skanius užkandžius?

Turbūt gardžiausias būdas panaudoti VAKARYKŠTĘ BULVIŲ KOŠĘ (1)

Jei iš vakaro lieka daug bulvių košės ir šiandien ją reikia būtinai sunaudoti, dažniausiai gaminami žemaičių blynai. Tačiau jei norisi kažko originalaus, lengvo ir dar greičiau paruošiamo, siūlau išbandyti šį patiekalą.

Kaip iškepti TOBULUS BLYNUS: vadovaukitės šiais naudingais patarimais (7)

Ne kiekvienai šeimininkei pavyksta iškepti tobulus blynus. Man ilgai nepavyko įminti šio patiekalo paslapties, kol nesužinojau kelių naudingų patarimų, kuriais vadovaujantis viskas pavyksta iš pirmo karto.

PURIAUSI BLYNAI, kokius tik esate valgę: jie tirpsta burnoje (2)

Kartą paragavusi tokių purių blynų, receptą per akimirką ir jūs įsidėmėsite visam gyvenimui. Gaminant pagal šį metodą, ragausite puriausius blynus, kurie tirpsta burnoje.

IMPERATORIŠKA KIAUŠINIENĖ: tokie išskirtiniai pusryčiai jus nustebins (22)

Imperatoriška kiaušinienė, arba kitaip - kaizerio pusryčiai. Nežinia, ar šis kiaušinienės receptas iš tiesų atkeliavo iš Vokietijos imperijos laikų, bet norintys savo rytą pradėti su išskirtiniu patiekalu, tikrai nenusivils.

KAI ŠALDYTUVAS TUŠČIAS: kaip išsikepti gardų šokoladinį pyragą be kiaušinių, pieno ar sviesto (5)

Kartais taip jau nutinka, kad skrandis ištuštėja kartu su šaldytuvu. Norisi pasilepinti kokiu gardžiu desertu, o tavo šaldytuve nebėra nei sviesto, nei pieno, nei kiaušinių, reikalingų gardžiam kepiniui pagaminti. Tačiau išradingos šeimininkės siūlo išties netradicinį šokoladinio pyrago receptą, kurį galima pasigaminti net ir tada, kai tavo virtuvėje nėra tradicinių ingredientų.

Patiekalas, vertas karaliaus stalo: VIŠTIENOS PYRAGAS su fantastišku įdaru (2)

Šis vištienos pyragas yra ypatingas tuo, kad jis patiks kiekvienam. Valgantį jį pirštus apsilaižys tiek mėsėdis, tiek žuvies gerbėjas, tiek vegetaras. Dėl tokios ingredientų gausos ir skonių įvairovės šis pyragas išties vertas karaliaus stalo.

ŠVEDIŠKA PICA: taip gardžiai šio patiekalo dar tikrai negaminote! (1)

Visi žinome, kad picos tėvynė yra Italija. Ir tikriems italams geriau neskaudinti širdies ir neskaityti šio straipsnio. Tačiau visame pasaulyje virtuvės šefai drąsiai eksperimentuoja ir pritaiko šį itališką patiekalą pagal kiekvienos šalies skonio receptorius.

Taip turėtų atrodyti TOBULA VAKARIENĖ: 8 maisto produktai, kuriuos naudinga valgyti net ir naktį +RECEPTAI (4)

Ne paslaptis, kad soti vakarienė yra didžioji mūsų nuodėmė. Sočiai prisivalgyti vėlai vakare ar naktį nerekomenduojama ne tik dėl papildomų kilogramų, bet ir dėl nekokybiško miego ir apsunkusios savijautos.

NAPOLEONO TORTAS: genialus prancūzų, italų ar rusų išradimas? Receptas

Dėl visų mėgstamo „Napoleono“ torto tikrosios atsiradimo istorijos nesutariama jau seniai. Dauguma neabejoja, kad desertas pavadintas žymiojo Prancūzijos imperatoriaus Napoleono Bonaparto garbei, tačiau šio kepinio pirmojo recepto kilmė visiškai neaiški, dėl to tarp įvairių tautų nuolat vyksta ginčai, siekiant įrodyti, kad būtent jie pirmieji sugalvojo tortą, dažnai vadinamą konditerijos šedevru.

NEĮMANOMA ATSISPIRTI: šokoladinis varškės pyragas su pora šaukštų ypatingo ingrediento (4)

Šis pyragas nuo kitų varškės pyragų skiriasi ne tik dėl to, kad yra šokoladinis. Bet dar ir dėl to, kad jis yra gaminamas su ypatingu ingredientu.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui (1)

Mes esame įpratę koldūnus valgyti su mėsos ar kopūstų, kartais gal bulvių, sūrio ar uogų įdaru, bet atėjo laikas išbandyti šį tą naujo! Norime pasidalinti su jumis 12 gardžių idėjų, kaip paruošti išskirtinį koldūnų įdarą.

Ši DIEVIŠKO SKONIO UŽKEPĖLĖ - kiekvieno vyro svajonė (32)

„Vyro svajonė“ - taip pavadinau šią gardžią ir nesunkiai paruošiamą užkepėlę, kurią dievina tiek mano tėtis, tiek mano vyras. Neabejoju, kad jai negalės atsispirti ir jūsų brangiausieji vyrai.