Kuskuso salotos su cukinija ir žuvimi

Garnyrui nelabai tinka, nes puikiai gali tapti ir pagrindiniu vakarienės patiekalu.
Kuskuso salotos su cukinija ir žuvimi
© Shutterstock nuotr.

Šias maistingas ir sočias salotas gaminu, kai ateina būrelis svečių - paruošimas greitas, o didelių porcijų niekas nesuvalgo, todėl gaminti bliūdais nereikia. Jei norite, kad salotos būtų šiek tiek lengvesnės, tuomet galite nedėti avinžirnių.

Reikės:
1 cukinijos,
2 puodelių vandens,
1,5 puodelio kuskuso,
4 šaukštų citrinos sulčių,
4 šaukštų aliejaus,
3 skiltelės česnako,
3-4 vyšninių pomidorų,
0,5 žaliosios paprikos,
400 g konservuotų avinžirnių,
180 g rūkytos žuvies,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Cukinijas supjaustykite kubeliais. Apkepkite šlakelyje aliejaus, kol šiek tiek suminkštės, pagardinkite druska.
Vandenį užvirkite. Nukelkite nuo viryklės, suberkite kuskusą ir 3/4 šaukšto druskos, išmaišykite. Uždenkite ir leiskite pastovėti 5-10 minučių. Suberkite į dubenį ir išmaišykite šakute.

Tuo metu sumaišyti citrinų sultis, aliejų ir susmulkintas česnako skilteles. Supilkite šį užpilą kartu su nuskalautais ir nuvarvintais avinžirniais į kuskusą ir gerai išmaišykite. Įmaišykite kepintas cukinijas, supjaustytus pomidorus, papriką ir susmulkintą žuvį, dar pagardinkite druska ir pipirais.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Agurkai netikėtame marinate: užtruksite vos 6 minutes

Azijiečiai virėjai dažnai gamina paprastą saldžiarūgštį marinatą, mirkydami agurkus acte ir cukruje. Tačiau mes receptą siūlome papildyti vienu netikėtu ingredientu, kuris...

„Čigoniški“ kotletai: sultingumu pranoksta daugelį iki šiol išbandytų receptų (8)

Sunku pasakyti, ar šis patiekalas iš tiesų yra pasiskolintas iš romų virtuvės, ar jis pavadintas taip dėl to, kad yra toks pat išskirtinis, kaip ir šios klajojančios tautos gyvenimas.

Naminė vytinta mėsytė – paprasta ir taip skanu! (23)

Vytinta mėsytė, gaminama namuose, yra nepaprastai skani, be jokių dažiklių ir skonio ar kvapo stipriklių. Kai paragausite namuose pagaminto kumpio, niekada nebepirksite iš parduotuvės!

Pačių skaniausių žemaičių blynų paslaptis (12)

Tokie purūs ir skanūs žemaičių blynai gali būti tik žinant ypatingą gaminimo receptą. Jei norite nustebinti savo šeimą, išbandykite kitokį patiekalo gaminimo būdą.

Gardžiausios įdarytos cukinijos: skonis kaip balandėlių

„Tiesiog dievinu įdarytas cukinijas. Jų skonis kaip balandėlių“, - sako savo receptu su 5braškėmis pasidalinusi skaitytoja Regina.

Praturtintas „tinginys“ – jo norisi dar ir dar! (20)

Mūsų skaitytoja Loreta siūlo išbandyti praturtintą „Tinginio“ pyragą, kuris užburs skoniu. Šio deserto nereikia kepti. Jį paruošti yra nepaprastai paprasta, todėl pasigaminti jį gali kiekvienas.

Gardus desertas iš kefyro: besilaikantiems dietos, bet norintiems pasmaguriauti (8)

Šį receptą mums rekomendavo mūsų skaitytoja Rima. Kefyro desertą ji siūlo išbandyti toms, kurios nori pasmaguriauti, bet negali, nes prižiūri savo kūno linijas.

Populiarėja alkoholiniai kokteiliai, kuriems ingredientų tenka ieškoti darže

Kiekviena moteris galėtų daug papasakoti apie prieskonines žoleles sriuboje ir salotose, bet ne kažin ką – apie žoleles alkoholiniuose kokteiliuose. Ši sritis mums kol kas vis dar menkai pažįstama. Tačiau ar ne metas ištaisyti šią žinių spragą?

Šokoladinis obuolių pyragas, kurio skonis nustelbs visus iki tol ragautus!

Obuolių pyrago receptų yra turbūt daugiau nei abėcėlėje raidžių. Kiekviena save gerbianti šeimininkė žino įdomų ir neįprastą būdą, kaip iš obuolių ir miltų iškepti pyragą, kuris nustelbs visus savo skoniu.

Baklažanai kaip grybai – gardesnio ir paprastesnio recepto nesu girdėjusi! (2)

Šį receptą sužinojau iš savo kaimynės, kuri kartą pasikvietė mane į svečius ir pavaišino nuostabaus skonio baklažanais, kurie priminė grybus. Kai ji pasakė man receptą, grįžusi namo nedelsiant tai pasigaminau pati!

Spiralinis pyragas su pasakiška paslaptimi

Skanu, greita ir paprasta - taip galima apibūdinti pyragaičius ar pyragus iš sluoksniuotos tešlos. Pabandykite išsikepti spiralinį pyragą su paslaptimi!

Neįmanoma atsispirti: marinuoti obuoliai (su kopūstais, šermukšniais ar medumi)

Marinuoti obuoliai gali būti su įvairiausiais produktais ir prieskoniais, žolelėmis, medumi, cukrumi, garstyčiomis, levandomis, mėtomis, baziliku, vyšnių ir serbentų lapais. Jums atrinkau pačius skaniausius marinato receptus. Išbandykite ir jūs - neįmanoma atsispirti.

Nepaprastas obuolių pyragas – tobulai pavyks net virtuvės naujokui (1)

Šis obuolių pyrago receptas gaminamas labai paprastai, tačiau jo skonis - nepaprastas! Vos kelios minutės pastangų, ir po pusvalandžio ant stalo garuos sultingas ir kvapnus desertas!

4 gudrybės – ir jūsų omletas virs šedevru. Tokio dar neragavote... (1)

Atrodytų, išsikepti omletą taip paprasta, net mokinys tai sugebėtų. O iš tiesų reikia paisyti kai kurių taisyklių, apie kurias žino nedaugelis, jei norite, kad omletas iš tiesų būtų skanus.

Ši daržovių mišrainė žiemą taps nepakeičiama – skaniausia gardinti sriubas, troškinius, pyragus ir garnyrą (5)

Ši mišrainė žiemą jums atstos visą restorano meniu. Ji tobulai tinka sriuboms, troškiniams, daržovių pyragams ir garnyrui prie mėsos ar žuvies. Mano namuose šis pagardas iš cukinijų, baklažanų, morkų ir obuolių būna nepakeičiamas!