Kuskuso salotos su cukinija ir žuvimi

Garnyrui nelabai tinka, nes puikiai gali tapti ir pagrindiniu vakarienės patiekalu.
Kuskuso salotos su cukinija ir žuvimi
© Shutterstock nuotr.

Šias maistingas ir sočias salotas gaminu, kai ateina būrelis svečių - paruošimas greitas, o didelių porcijų niekas nesuvalgo, todėl gaminti bliūdais nereikia. Jei norite, kad salotos būtų šiek tiek lengvesnės, tuomet galite nedėti avinžirnių.

Reikės:
1 cukinijos,
2 puodelių vandens,
1,5 puodelio kuskuso,
4 šaukštų citrinos sulčių,
4 šaukštų aliejaus,
3 skiltelės česnako,
3-4 vyšninių pomidorų,
0,5 žaliosios paprikos,
400 g konservuotų avinžirnių,
180 g rūkytos žuvies,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Cukinijas supjaustykite kubeliais. Apkepkite šlakelyje aliejaus, kol šiek tiek suminkštės, pagardinkite druska.
Vandenį užvirkite. Nukelkite nuo viryklės, suberkite kuskusą ir 3/4 šaukšto druskos, išmaišykite. Uždenkite ir leiskite pastovėti 5-10 minučių. Suberkite į dubenį ir išmaišykite šakute.

Tuo metu sumaišyti citrinų sultis, aliejų ir susmulkintas česnako skilteles. Supilkite šį užpilą kartu su nuskalautais ir nuvarvintais avinžirniais į kuskusą ir gerai išmaišykite. Įmaišykite kepintas cukinijas, supjaustytus pomidorus, papriką ir susmulkintą žuvį, dar pagardinkite druska ir pipirais.

Skanaus!

Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Kalakutienos VYNIOTINIS: pirštus apsilaižysite

Nė viena šeimyninė šventė ir kita išskirtinė proga neįsivaizduojama be gardaus mėsos vyniotinio. Garantuojame, kad šis kalakutienos vyniotinio receptas jums tiks ir patiks.

ŠVENTINIAI SUMUŠTINIAI – 4 greitai paruošiami receptai

Ką daryti, jei netikėtai užsuko svečiai? Arba artėjant svarbiai sukakčiai ar šventei tiesiog neturite laiko gaminti šventinę vakarienę ir vakaro pradžiai norite paruošti skanius užkandžius?

Turbūt gardžiausias būdas panaudoti VAKARYKŠTĘ BULVIŲ KOŠĘ

Jei iš vakaro lieka daug bulvių košės ir šiandien ją reikia būtinai sunaudoti, dažniausiai gaminami žemaičių blynai. Tačiau jei norisi kažko originalaus, lengvo ir dar greičiau paruošiamo, siūlau išbandyti šį patiekalą.

Kaip iškepti TOBULUS BLYNUS: vadovaukitės šiais naudingais patarimais (7)

Ne kiekvienai šeimininkei pavyksta iškepti tobulus blynus. Man ilgai nepavyko įminti šio patiekalo paslapties, kol nesužinojau kelių naudingų patarimų, kuriais vadovaujantis viskas pavyksta iš pirmo karto.

PURIAUSI BLYNAI, kokius tik esate valgę: jie tirpsta burnoje (2)

Kartą paragavusi tokių purių blynų, receptą per akimirką ir jūs įsidėmėsite visam gyvenimui. Gaminant pagal šį metodą, ragausite puriausius blynus, kurie tirpsta burnoje.

IMPERATORIŠKA KIAUŠINIENĖ: tokie išskirtiniai pusryčiai jus nustebins (22)

Imperatoriška kiaušinienė, arba kitaip - kaizerio pusryčiai. Nežinia, ar šis kiaušinienės receptas iš tiesų atkeliavo iš Vokietijos imperijos laikų, bet norintys savo rytą pradėti su išskirtiniu patiekalu, tikrai nenusivils.

KAI ŠALDYTUVAS TUŠČIAS: kaip išsikepti gardų šokoladinį pyragą be kiaušinių, pieno ar sviesto (5)

Kartais taip jau nutinka, kad skrandis ištuštėja kartu su šaldytuvu. Norisi pasilepinti kokiu gardžiu desertu, o tavo šaldytuve nebėra nei sviesto, nei pieno, nei kiaušinių, reikalingų gardžiam kepiniui pagaminti. Tačiau išradingos šeimininkės siūlo išties netradicinį šokoladinio pyrago receptą, kurį galima pasigaminti net ir tada, kai tavo virtuvėje nėra tradicinių ingredientų.

Patiekalas, vertas karaliaus stalo: VIŠTIENOS PYRAGAS su fantastišku įdaru (2)

Šis vištienos pyragas yra ypatingas tuo, kad jis patiks kiekvienam. Valgantį jį pirštus apsilaižys tiek mėsėdis, tiek žuvies gerbėjas, tiek vegetaras. Dėl tokios ingredientų gausos ir skonių įvairovės šis pyragas išties vertas karaliaus stalo.

ŠVEDIŠKA PICA: taip gardžiai šio patiekalo dar tikrai negaminote! (1)

Visi žinome, kad picos tėvynė yra Italija. Ir tikriems italams geriau neskaudinti širdies ir neskaityti šio straipsnio. Tačiau visame pasaulyje virtuvės šefai drąsiai eksperimentuoja ir pritaiko šį itališką patiekalą pagal kiekvienos šalies skonio receptorius.

Taip turėtų atrodyti TOBULA VAKARIENĖ: 8 maisto produktai, kuriuos naudinga valgyti net ir naktį +RECEPTAI (4)

Ne paslaptis, kad soti vakarienė yra didžioji mūsų nuodėmė. Sočiai prisivalgyti vėlai vakare ar naktį nerekomenduojama ne tik dėl papildomų kilogramų, bet ir dėl nekokybiško miego ir apsunkusios savijautos.

NAPOLEONO TORTAS: genialus prancūzų, italų ar rusų išradimas? Receptas

Dėl visų mėgstamo „Napoleono“ torto tikrosios atsiradimo istorijos nesutariama jau seniai. Dauguma neabejoja, kad desertas pavadintas žymiojo Prancūzijos imperatoriaus Napoleono Bonaparto garbei, tačiau šio kepinio pirmojo recepto kilmė visiškai neaiški, dėl to tarp įvairių tautų nuolat vyksta ginčai, siekiant įrodyti, kad būtent jie pirmieji sugalvojo tortą, dažnai vadinamą konditerijos šedevru.

NEĮMANOMA ATSISPIRTI: šokoladinis varškės pyragas su pora šaukštų ypatingo ingrediento (4)

Šis pyragas nuo kitų varškės pyragų skiriasi ne tik dėl to, kad yra šokoladinis. Bet dar ir dėl to, kad jis yra gaminamas su ypatingu ingredientu.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui (1)

Mes esame įpratę koldūnus valgyti su mėsos ar kopūstų, kartais gal bulvių, sūrio ar uogų įdaru, bet atėjo laikas išbandyti šį tą naujo! Norime pasidalinti su jumis 12 gardžių idėjų, kaip paruošti išskirtinį koldūnų įdarą.

Ši DIEVIŠKO SKONIO UŽKEPĖLĖ - kiekvieno vyro svajonė (32)

„Vyro svajonė“ - taip pavadinau šią gardžią ir nesunkiai paruošiamą užkepėlę, kurią dievina tiek mano tėtis, tiek mano vyras. Neabejoju, kad jai negalės atsispirti ir jūsų brangiausieji vyrai.

Purus ir lengvas KEFYRO PYRAGAS su uogomis: tobulas nekaloringas desertas (9)

Kai norisi kažko saldaus, tačiau negaliu sau leisti smaližiauti kaloringais kepiniais ar šokoladais, visada prisimenu kefyro pyragą. Šis purus kepinys yra tikras išsigelbėjimas. Viena porcija gardaus ir lengvo deserto numalšins alkį saldėsiams ir nepakenks figūrai - porcijoje yra tiki 160 kalorijų!