KRIAUŠINIS PYRAGAS - ne tik skanu, bet ir vertinga jūsų organizmui

Naudojant kviečių gemalus maistui ruošti, jų negalima virti, kad nežūtų biologiškai vertingos medžiagos. Sumanūs virtuvės šeimininkai sugalvoja įvairiausių ir kiekvieną kartą skirtingų būdų, kaip gemalais paskaninti gaminamus patiekalus.
Kriaušių pyragas
Kriaušių pyragas
© Shutterstock nuotr.

Jie rekomenduoja užpilti juos vaisių ar daržovių sultimis. Taip pat vartoti kaip maisto priedus pagrindiniams patiekalams pagardinti: pavyzdžiui, išsivirti savo mėgstamos košės ir pagardinti ją kviečių gemalais. Virtuvės šefai teigia, kad gemalai puikiai dera kartu su jogurtu ar pienu, tinka įberti į džemą, mišrainę ar salotas. Be to, jais galima apibarstyti sumuštinukus, omletą, žuvį ar kepsnius, įmaišyti į tešlą kepant blynus, sausainius, bandeles ar keksiukus.

Maistiniai kviečių gemalai ne tik skanūs, bet iš tiesų labai naudingi mūsų organizmui, todėl kiekvienam verta juos išbandyti. Vartodami gemalus jausitės sotūs ir laimingi, be to, sustiprinsite savo imunitetą ir atsparumą žiemos metu plintančioms ligoms.

Internete galima rasti nemažai įvairių kviečių gemalų panaudojimo būdų – nuo paprasčiausio kokteilio iki įmantrių kepinių. Jei dar niekada nebandėte kažko gaminti iš kviečių gemalų, ar jų net nesate ragavę, išbandykite keletą lengvai paruošiamų patiekalų, tinkančių ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Paragavę suprasite – tai ne tik vertinga organizmui, bet ir skanu!

KOKTEILIS SU MĖLYNĖMIS

Ingredientai:

400 g mėlynių;
750 g kefyro;
4 šaukštų kviečių gemalų;
4 šaukštų avižinių dribsnių;
medaus pagal skonį.

Kokteilis su mėlynėmis ir gemalais
Kokteilis su mėlynėmis ir gemalais
© Gamintojo nuotr.

Gaminimas:

Mėlynes perrinkite, nuplaukite ir supilkite į sietą, kad nuvarvėtų. Prireikus nuskainiokite likusius kotelius. Galiausiai mėlynes ir kefyrą supilkite į plaktuvą ir sutrinkite. Suberkite kviečių gemalus, avižinius dribsnius ir viską pagal skonį pasaldinkite medumi. Kokteilį supilstykite ir tuojau pat patiekite, kol dribsniai dar neišbrinkę. Skanaus!

KRIAUŠIŲ PYRAGAS SU IMBIERU IR GEMALAIS

Ingredientai:

4 minkštos ir sultingos kriaušės;
1 šaukštas tarkuoto šviežio imbiero arba 1/2 šaukštelio malto džiovinto imbiero miltelių;
75 g sviesto;
150 g rudojo cukraus;
2 kiaušiniai;
150 ml natūralaus jogurto;
1 stiklinė kvietinių miltų;
pusė stiklinės „Kauno Grūdų“ kviečių gemalų;
didelė sauja kapotų migdolų (apie 50 g);
2 šaukšteliai kepimo miltelių;
Druska;
1 šaukštas sezamo sėklų (nebūtinai).

Kriaušinis pyragas
Kriaušinis pyragas
© Gamintojo nuotr.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Jas sudėkite į dubenį ir sumaišykite su imbieru. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su ruduoju cukrumi, įmuškite kiaušinius ir plakite, kol masė taps balkšva. Sudėkite jogurtą ir dar kartą išplakite. Atskirame inde sumaišykite miltus, kviečių gemalus, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius. Miltus ir kapotus riešutus suberkite į plakinį ir dar kartą išmaišykite. Kepimo skardą ištepkite sviestu, pabarstykite sezamo sėklomis (nebūtinai). Į skardą sukrėskite pusę tešlos, sudėkite kriaušes, ant viršaus supilkite likusią tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepkite orkaitėje maždaug 40-50 minučių. Skanaus!

Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Gardžiausios įdarytos cukinijos: skonis kaip balandėlių

„Tiesiog dievinu įdarytas cukinijas. Jų skonis kaip balandėlių“, - sako savo receptu su 5braškėmis pasidalinusi skaitytoja Regina.

Praturtintas „tinginys“ – jo norisi dar ir dar! (20)

Mūsų skaitytoja Loreta siūlo išbandyti praturtintą „Tinginio“ pyragą, kuris užburs skoniu. Šio deserto nereikia kepti. Jį paruošti yra nepaprastai paprasta, todėl pasigaminti jį gali kiekvienas.

Gardus desertas iš kefyro: besilaikantiems dietos, bet norintiems pasmaguriauti (7)

Šį receptą mums rekomendavo mūsų skaitytoja Rima. Kefyro desertą ji siūlo išbandyti toms, kurios nori pasmaguriauti, bet negali, nes prižiūri savo kūno linijas.

Populiarėja alkoholiniai kokteiliai, kuriems ingredientų tenka ieškoti darže

Kiekviena moteris galėtų daug papasakoti apie prieskonines žoleles sriuboje ir salotose, bet ne kažin ką – apie žoleles alkoholiniuose kokteiliuose. Ši sritis mums kol kas vis dar menkai pažįstama. Tačiau ar ne metas ištaisyti šią žinių spragą?

Šokoladinis obuolių pyragas, kurio skonis nustelbs visus iki tol ragautus!

Obuolių pyrago receptų yra turbūt daugiau nei abėcėlėje raidžių. Kiekviena save gerbianti šeimininkė žino įdomų ir neįprastą būdą, kaip iš obuolių ir miltų iškepti pyragą, kuris nustelbs visus savo skoniu.

Baklažanai kaip grybai – gardesnio ir paprastesnio recepto nesu girdėjusi! (2)

Šį receptą sužinojau iš savo kaimynės, kuri kartą pasikvietė mane į svečius ir pavaišino nuostabaus skonio baklažanais, kurie priminė grybus. Kai ji pasakė man receptą, grįžusi namo nedelsiant tai pasigaminau pati!

Spiralinis pyragas su pasakiška paslaptimi

Skanu, greita ir paprasta - taip galima apibūdinti pyragaičius ar pyragus iš sluoksniuotos tešlos. Pabandykite išsikepti spiralinį pyragą su paslaptimi!

Neįmanoma atsispirti: marinuoti obuoliai (su kopūstais, šermukšniais ar medumi)

Marinuoti obuoliai gali būti su įvairiausiais produktais ir prieskoniais, žolelėmis, medumi, cukrumi, garstyčiomis, levandomis, mėtomis, baziliku, vyšnių ir serbentų lapais. Jums atrinkau pačius skaniausius marinato receptus. Išbandykite ir jūs - neįmanoma atsispirti.

Nepaprastas obuolių pyragas – tobulai pavyks net virtuvės naujokui (1)

Šis obuolių pyrago receptas gaminamas labai paprastai, tačiau jo skonis - nepaprastas! Vos kelios minutės pastangų, ir po pusvalandžio ant stalo garuos sultingas ir kvapnus desertas!

4 gudrybės – ir jūsų omletas virs šedevru. Tokio dar neragavote... (1)

Atrodytų, išsikepti omletą taip paprasta, net mokinys tai sugebėtų. O iš tiesų reikia paisyti kai kurių taisyklių, apie kurias žino nedaugelis, jei norite, kad omletas iš tiesų būtų skanus.

Ši daržovių mišrainė žiemą taps nepakeičiama – skaniausia gardinti sriubas, troškinius, pyragus ir garnyrą (5)

Ši mišrainė žiemą jums atstos visą restorano meniu. Ji tobulai tinka sriuboms, troškiniams, daržovių pyragams ir garnyrui prie mėsos ar žuvies. Mano namuose šis pagardas iš cukinijų, baklažanų, morkų ir obuolių būna nepakeičiamas!

Kaip išvirti tobulą avižinę košę: jei taip nebandėte, daug praradote (6)

„Avižinis sapnas“ - taip vadinasi avižinė košė, kurią rekomenduoja subalansuotos mitybos specialistas Artur Swan.

Šie purūs keksiukai – burnoje tirpstanti pagunda (6)

Jei norite pamaloninti savo mylimąjį, padėkoti savo draugei ar už žygdarbį apdovanoti vaiką, tuomet būtinai turite iškepti jiems šių keksiukų. Tai - burnoje tirpstanti pagunda.

Tai tik iš pirmo žvilgsnio – neišvaizdi geltona košė. Žiemą už ją mums dėkosi! (21)

Kam nepatinka šaltą žiemos vakarą atsidaryti uogienės stiklainį ir pasinerti į vasaros skonius bei kvapus.

Ypač lengvai pagaminami ir gardūs bulvių receptai iš šviežio derliaus

Šviežių lietuviškų bulvių derlius jau džiugina šias daržoves itin mėgstančius lietuvius. Šviežios bulvės išsiskiria savo plona luobele bei šiek tiek saldesniu skoniu. Tokios bulvės ypač tinka salotų, užkandžių ar apkepų gamybai.