KRIAUŠINIS PYRAGAS - ne tik skanu, bet ir vertinga jūsų organizmui

Naudojant kviečių gemalus maistui ruošti, jų negalima virti, kad nežūtų biologiškai vertingos medžiagos. Sumanūs virtuvės šeimininkai sugalvoja įvairiausių ir kiekvieną kartą skirtingų būdų, kaip gemalais paskaninti gaminamus patiekalus.
Kriaušių pyragas
Kriaušių pyragas
© Shutterstock nuotr.

Jie rekomenduoja užpilti juos vaisių ar daržovių sultimis. Taip pat vartoti kaip maisto priedus pagrindiniams patiekalams pagardinti: pavyzdžiui, išsivirti savo mėgstamos košės ir pagardinti ją kviečių gemalais. Virtuvės šefai teigia, kad gemalai puikiai dera kartu su jogurtu ar pienu, tinka įberti į džemą, mišrainę ar salotas. Be to, jais galima apibarstyti sumuštinukus, omletą, žuvį ar kepsnius, įmaišyti į tešlą kepant blynus, sausainius, bandeles ar keksiukus.

Maistiniai kviečių gemalai ne tik skanūs, bet iš tiesų labai naudingi mūsų organizmui, todėl kiekvienam verta juos išbandyti. Vartodami gemalus jausitės sotūs ir laimingi, be to, sustiprinsite savo imunitetą ir atsparumą žiemos metu plintančioms ligoms.

Internete galima rasti nemažai įvairių kviečių gemalų panaudojimo būdų – nuo paprasčiausio kokteilio iki įmantrių kepinių. Jei dar niekada nebandėte kažko gaminti iš kviečių gemalų, ar jų net nesate ragavę, išbandykite keletą lengvai paruošiamų patiekalų, tinkančių ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Paragavę suprasite – tai ne tik vertinga organizmui, bet ir skanu!

KOKTEILIS SU MĖLYNĖMIS

Ingredientai:

400 g mėlynių;
750 g kefyro;
4 šaukštų kviečių gemalų;
4 šaukštų avižinių dribsnių;
medaus pagal skonį.

Kokteilis su mėlynėmis ir gemalais
Kokteilis su mėlynėmis ir gemalais
© Gamintojo nuotr.

Gaminimas:

Mėlynes perrinkite, nuplaukite ir supilkite į sietą, kad nuvarvėtų. Prireikus nuskainiokite likusius kotelius. Galiausiai mėlynes ir kefyrą supilkite į plaktuvą ir sutrinkite. Suberkite kviečių gemalus, avižinius dribsnius ir viską pagal skonį pasaldinkite medumi. Kokteilį supilstykite ir tuojau pat patiekite, kol dribsniai dar neišbrinkę. Skanaus!

KRIAUŠIŲ PYRAGAS SU IMBIERU IR GEMALAIS

Ingredientai:

4 minkštos ir sultingos kriaušės;
1 šaukštas tarkuoto šviežio imbiero arba 1/2 šaukštelio malto džiovinto imbiero miltelių;
75 g sviesto;
150 g rudojo cukraus;
2 kiaušiniai;
150 ml natūralaus jogurto;
1 stiklinė kvietinių miltų;
pusė stiklinės „Kauno Grūdų“ kviečių gemalų;
didelė sauja kapotų migdolų (apie 50 g);
2 šaukšteliai kepimo miltelių;
Druska;
1 šaukštas sezamo sėklų (nebūtinai).

Kriaušinis pyragas
Kriaušinis pyragas
© Gamintojo nuotr.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Jas sudėkite į dubenį ir sumaišykite su imbieru. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su ruduoju cukrumi, įmuškite kiaušinius ir plakite, kol masė taps balkšva. Sudėkite jogurtą ir dar kartą išplakite. Atskirame inde sumaišykite miltus, kviečių gemalus, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius. Miltus ir kapotus riešutus suberkite į plakinį ir dar kartą išmaišykite. Kepimo skardą ištepkite sviestu, pabarstykite sezamo sėklomis (nebūtinai). Į skardą sukrėskite pusę tešlos, sudėkite kriaušes, ant viršaus supilkite likusią tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepkite orkaitėje maždaug 40-50 minučių. Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

3 patys skaniausi būdai marinuoti burokėlius: tinka sriuboms, salotoms, šaltibarčiams, garnyrui

Šie mūsų siūlomi išbandyti marinuotų burokėlių receptai yra išties gardūs. Galite neabejoti - šių mišrainių iki žiemos gali ir nelikti. Nes jos tinka salotoms, šaltibarščiams, mišrainėms, garnyrui, sriuboms.

Sausas aromatingas džemas – geriausia, ką žiemai galima pagaminti iš obuolių

Labai atsiprašau, kad tik dabar dalinuosi šiuo nuostabiu receptu. Sausas aromatingas džemas iš obuolių nereikalauja didelių pastangų, o rezultatas - nepaprastai gardus.

Pats švelniausias tortas pasaulyje – tirpsta burnoje tarsi puriausios snaigės (12)

Tortas, kurį siūlome jums paragauti, nuo pirmo kąsnio pakeri savo paprastumu ir stebuklingu skoniu! Kiekvienas gabalėlis tirpsta burnoje kaip puriausia snaigė.

Koks maistas tinka prie kokteilių? Ko reikėtų vengti prieš valgį ir po jo?

Turbūt prie alaus niekada nevalgytumėte arbūzų ir vynuogių sumuštinukų, o sotaus bulvių plokštainio neužgertumėte pusiau sandžiu vynu. Tam tikras maistas diktuoja savas taisykles. Tačiau kai kurios kulinarinės lygtys iki šiol yra su daug nežinomųjų. Pavyzdžiui, mano vyras vartoja įvairius kokteilius. Koks maistas prie jų tinka geriausiai?

Geriausia išeitis lieknėjantiems – kotletukai su malonia paslaptimi (3)

Šie kotletukai yra tobula išeitis tiems, kurie seka savo svorį ir prižiūri figūrą. Lieknėjantiems šis receptas yra neįkainojamas.

Greitai paruošiami cepelinai su nepaprastu įdaru (20)

Siūlau išbandyti šį netradicinį cepelinų receptą. Juos gaminant jus maloniai nustebins tai, kaip greitai jie paruošiami, o smagurius - nepaprastas jų įdaras.

Putojantis vynas ir jo patiekimo etiketas: ar tikrai jį reikia iššauti su trenksmu?

Moterys nuo neatmenamų laikų renkasi šampaną. O gal putojantį vyną? Ar tai ne tas pats?.. „Alitos“ produktų kokybės ir vystymo skyriaus vadovė Rasa Urmanavičienė padėjo daugiau sužinoti apie šį gėrimą. Ji mielai papasakojo apie putojančio vyno skirtumus, degustavimą ir patiekimo etiketą.

Gardumėlis žiemai: 3 pačios gardžiausios mišrainės su cukinija (3)

Rudenį šeimininkių virtuvės pakvimpa įvairiausiais marinatais. Tai metas, kai visas daržo gėrybes tenka ruošti žiemai. Šįkart siūlome išbandyti net tris fantastiškus mišrainių su cukinija receptus.

Sočios ir dietiškos moliūgų salotos: vos 150 kalorijų

Šios sočios salotos išgelbės jus nuo alkio. Jei ieškote gardaus, tačiau dietiško varianto, šios gaivios salotos - idealus pasirinkimas. 500 gramų moliūgo turi vos 150 kalorijų.

Kotletai „taupukas“: už šį receptą – didžiausia pagarba (1)

Kotletams gaminti yra sukurta nesuskaičiuojama galybė receptų. Vieni jų itin skanūs, dar nuo vaikystės pamėgti, kiti - dar negirdėti ir neišbandyti.

Traškios vištienos vyšnaitės – pavyks net virtuvės naujokui (7)

Esu didelė kinų virtuvės gerbėja. Prisipažinsiu, ne visi receptai pasiseka iš pirmo karto. Ne visi pavyksta ir iš antrojo. Tik ne šis traškios vištienos patiekalas - jis lengvai įveikiamas net ir virtuvės naujokui.

Pyragas iš cukinijos – jei jo nebandėte, nežinote, ką praradote!

Pyragus su moliūgais mėgstame visi. O pyragus su cukinija? Neragavote? Tikrai be reikalo, nes ši daržovė kepiniui suteikia išskirtinį skonį!

Patys skaniausi: šilkiniai bulvių zrazai su netikėtu įdaru (12)

Bulviniai zrazai yra labai paprastas, tačiau be galo gardus patiekalas. Šis patiekalas išskirtinis savo įdaru.

6 daugiametės daržovės: sodink retai, skanauk ilgai!

Jei kiekvienais metais neturite kantrybės tupėti darže, siūlome pasisodinti daugiametes daržoves, kurioms priežiūros reikia skirti išties nedaug, o jų nauda - milžiniška.

Atsargos žiemai: 11 produktų, kuriuos turite užšaldyti! (27)

Nežinia, ar yra kas nors neskanesnio žiemą už plastikinius pomidorus ar guminius baklažanus. Todėl šaltajam metų laikotarpiui kruopščios šeimininkės ruošiasi visą vasarą ir rudenį: savo derlių marinuoja, džiovina, raugia, konservuoja. O šiuos produktus iš savo daržo turite būtinai užsišaldyti.