Kokius patiekalus gamina Sophia Loren?

 (6)
Garsi aktorė 76 metų Sophia Loren visada yra puikios formos. Jos paslaptis – valgyti galima viską, tačiau tik mažomis porcijomis.
Spagečiai - vienas mėgiamiausių aktorės patiekalų.
Spagečiai - vienas mėgiamiausių aktorės patiekalų.
© Shutterstock nuotr.

Ir ji atsipalaidavusi mėgaujasi maistu: ir mėsos patiekalais, ir spagečiais, ir sūrio deda negailėdama. O aš manau, kad dar vienas metodas išlaikyti tobulas (palyginti su aktorės amžiumi) kūno formas - valgyti lėtai, mėgaujantis pačiu procesu. Juk italui būtų pasityčiojimas maistui skirti tik 20 minučių!
Ką būtent valgo Sophia Loren? Štai keletas kino deivės receptų.

ĮŽYMIEJI LOREN SPAGEČIAI

4 porcijoms reikės:

  • 100 g smulkintų petražolių,
  • 3 česnako skiltelių,
  • 30 g kedro riešutų,
  • 3-4 sardinių aliejuje,
  • 10 didelių žaliųjų alyvuogių be kauliukų,
  • 2 šaukštų kaparėlių,
  • 1 nedidelio svogūno,
  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • 450 g spagečių,
  • šviežiai sumaltų juodų ir raudonųjų pipirų.

Gaminimas:
Iki padažo tirštumo sutrinkite petražoles, česnaką, riešutus, sardines, kaparėlius, alyvuoges ir smulkiai supjaustytą svogūną. Išvirkite spagečius, nupilkite nuo jų vandenį, sudėkite juos į puodą su stipriai pakaitintu, beveik verdančiu alyvuogių aliejumi vienai minutei ir pamaišykite. Dabar perkelkite pastą į lėkštes ir apipilkite padažu. Pagal skonį įberkite juodųjų ir raudonųjų pipirų.

SENELĖS LUIZOS PIPIRIUKAI

Reikės:

  • 8 didelių arba 10 mažų raudonųjų pipirų,
  • 4 šaukštelių alyvuogių aliejaus,
  • 3 skiltelių česnako,
  • 3 šaukštų tarkuoto Parmezano sūrio,
  • 1 šaukšto maltų džiūvėsėlių,
  • druskos pagal skonį.

Gaminimas:
Iškepkite pipirus orkaitėje ir nuimkite jų odeles. Po to išvalykite jų vidurius ir supjaustykite 1,5 cm gabalėliais. Ant vidutinio kaitrumo ugnies pašildykite alyvuogių aliejų, įberkite į jį gabalėliais supjaustytą česnaką, prieš tai paskrudintą iki auksinės spalvos, sudėkite pipirus ir nuolat maišydamos, kepkite ant silpnos ugnies 20 minučių. Ant patiekalo užberkite druskos, Parmezano sūrio ir džiūvėsėlių, sumaišykite viską ir - skanaus!

MARCELLO MASTROIANNI PUPELĖS

6 porcijoms reikės:

  • 300 g kiaulienos spirgučių,
  • 500 g išmirkytų baltų arba tamsių pupelių,
  • supjaustyto virto kumpio (dalis nuo kaulo),
  • šakelės šviežio rozmarino,
  • 1 šaukšto riebalų,
  • skiltelės česnako,
  • pusės svogūno,
  • 2 šaukštų smulkinto baziliko,
  • 1 kg nuluptų pomidorų,
  • šviežiai sumaltų pipirų,
  • druskos pagal skonį.

Gaminimas:
Nevarginkite savęs - viską sudėkite į puodą, pamaišykite ir pusę valandos patroškinkite.

Sophia Loren žino, kaip ir ką valgyti, kad atrodytų dailiai.
Sophia Loren žino, kaip ir ką valgyti, kad atrodytų dailiai.
© Reuters/Scanpix
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (2)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (7)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (2)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (26)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".

Užtepėlės vieno kąsnio sumuštinukams, kurios visuomet sulaukia didelio pasisekimo

Gardi, ką tik iškepta ir dar garuojanti duona bei naminės užtepėlės, nenuviliantis derinys, tinkamas tiek paprastam šeimos vakarui, tiek pavaišinti netikėtai į svečius užsukusius svečius.

Silkė pataluose kitaip: šį receptą būtinai išsaugokite artėjančioms žiemos šventėms (38)

Be „Silkės pataluose“ neįsivaizduojamos nė vienos žiemos šventės. Todėl mes siūlome šio patiekalo gerbėjus nudžiuginti dar gardesniu receptu - tikrai nenusivilsite! Toks „Silkės pataluose“ variantas patiko absoliučiai visiems, kurie tik bandė šį užkandį! Be to, ją ne tik lengva paruošti. Patiekalas atrodo labai stilingai.

Skaniausias mėsos pyragas su ypatingai puriu užklotu – niekada neatsivalgysite (18)

Mėsos ir bulvių derinio mėgėjai neretai pritrūksta idėjų, kokį dar patiekalą galima pagaminti iš šių pagrindinių dviejų ingredientų. Tai štai, mėsos pyragas su ypatingu užklotu pavergs jus nuo pirmojo kąsnio.

Greitas obuolių pyragas: tikras gardumėlis! (3)

Šio itin greitai paruošiamo gardaus pyrago receptą galite tobulinti iki išprotėjimo. Pavyzdžiui, į tešlą įmaišykite migdolų drožlių arba išmirkytų razinų.

Štai kaip reikia gaminti bet kokią mėsą: slapti ingredientai dieviškam patiekalui (4)

Išsirinkti gerą mėsos gabalą yra tikras menas: reikia anksti ryte ateiti į turgų, rasti pažįstamą mėsininką, įsižiūrėti, neskubant įsiuostyti...

Grikiai su kefyru – taip paprasta atsikratyti 4 kg dar nebuvo! (25)

Grikiai ir kefyras yra naudingi dietiniai produktai, kurie gali padėti lengvai atsikratyti nereikalingo viršsvorio, išvalyti organizmą nuo toksinų, pagerinti virškinimą.