Kodėl lieknos valgo mėlynoje virtuvėje?

 (1)
Nuėjau pas kaimynę ir vos nesupykino. Ji pasigėrėdama rodė savo naują virtuvę, o aš vos nežiaukčiojau nuo tokio vaizdo. Jėzusmarija, ji susirgs depresija...
Mėlyna spalva slopina apetitą.
© Shutterstock nuotr.

Be abejo, virtuvės spalva turi atitikti šios patalpos paskirtį bei šeimininkų skonį ir charakterį. Nežinau, kokį charakterį atitinka violetinės ir geltonos spalvos derinys, bet jis man niekada nepatiko.

Virtuvės spalva gali skirtingai paveikti joje esančius žmones. Todėl yra kelios bendros taisyklės, pagal kurias rekomenduojama parinkti pagrindinę ir papildomas virtuvės spalvas. Jei jūsų virtuvė yra tamsi, tai geriau rinktis šviesius tonus: rausvą, citrinos, abrikoso, persiko, pistacijų. Jei virtuvėje yra per daug šilta, galima rinktis šaltus atspalvius: žydrą, pilką, žalią. Specialistai pataria virtuvei nerinkti sodrių spalvų, kontrastų, sudėtingų piešinių ant stalviršio.

Balta spalva

Ko gero, daugiausia diskusijų kelianti spalva virtuvėje. Taip, ji praplečia erdvę, patalpa atrodo švaresnė, gaivesnė. Tačiau kai kuriems žmonėms balta virtuvė spalva nepatinka, nes primena ligoninės palatas ir sterilumą. Be to, jei baltos spalvos yra per daug, ji gali varginti. Siekiant to išvengti, galima atskiesti baltą spalvą įterpiant kitus šviesius atspalvius bei naudojant interjere medį. Taip pat reikia nepamiršti, kad blogai apšviesta balta spalva gali atrodyti pilka, murzina.

Šilti atspalviai

Jie virtuvėje padės sukurti geresnę ir džiugesnę atmosferą. Geltona virtuvės spalva žvalina, kelia nuotaiką, skatina vaizduotę, o tai yra labai svarbu gaminant maistą. Puikią nuotaiką sukuria ir oranžinė, be to, ji žadina apetitą. Skaičiau, kad ir seksualinį, nes skatina lytinių liaukų veiklą. Kažin ką pasakytų apie tai Jogaila Morkūnas? Gal geriau oranžine spalva dažyti miegamąjį? Bet tada neišsimiegotume.

Ruda spalva pavers virtuvę jaukia ir minkšta. Tačiau ši spalva labai ramina, tad būnant tokioje aplinkoje labiau norisi ilsėtis, o ne gaminti. Raudona spalva, kaip ir oranžinė, sužadina apetitą, tačiau dideli šios spalvos kiekiai gali skatinti agresiją ir dirglumą. Tai jeigu kitąkart mušikliu nusitaikysiu ne į kepsnį, o sutuoktinį, tai bus kalta virtuvės spalva?! Gal geriau jos vengti...

Šalti atspalviai

Labiausiai paplitusi virtuvės spalva – mėlyna. Tokie gali būti baldai, aksesuarai, plytelės, užuolaidos. Tiek mėlyni, tiek ir žydri atspalviai sukuria draugišką atmosferą. Nors patalpa atrodo šaltesnė, šviesūs jų atspalviai vizualiai praplečia erdvę. Be to, mėlyna spalva slopina apetitą, todėl norėdamos sulieknėti, dar ir valgykite iš mažų mėlynų lėkščių. Spalvota gudrybė.

Žalia – gamtos spalva. Ši spalva puikai tinka virtuvei; ji atstato emocinę pusiausvyrą ir nuramina. Būtent žalia spalva yra siejama su teisinga ir sveika mityba. Tačiau jos neturėtų būti per daug. Šią spalvą vertėtų derinti su medžiu. O štai violetinę geriausia naudoti tik papildomai apdailai ir derinti ją su geltonais ar auksiniais atspalviais. Jei naudosite violetinę spalvą kaip pagrindinę kuriamo interjero spalvą, tai gali paskatinti depresiją. Būtinai perspėsiu kaimynę.

Saulės šviesos poveikis

Norėdami teisingai parinkti virtuvės interjero spalvą, būtinai atsižvelkite ir į saulės apšvietimą. Jei virtuvė yra saulėtoje pusėje, nerekomenduojama rinktis ryškias spalvas, tokias, kaip raudona ar oranžinė. Jos atrodys dar ryškesnės, o tai tik dirgins akis. Jei šešėlyje esančiai virtuvei parinksite tamsius atspalvius, ji taps dar niūresnė.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (32)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (10)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.