KINŲ VIRTUVĖ: karališkoji Gong Bao vištiena

 (4)
Gong Bao (Kung Pao) vištiena, mano šeimoje yra bene pats skaniausias kinų virtuvės patiekalas. Tiesą sakant, ji daugelio gurmanų neretai vadinama karališka vištiena.
Kung Pao vištiena
Kung Pao vištiena
© Vida Press

Ingredientai:

2 vištienos krūtinėlės
400 g ryžių
2 šaukštai sojų padažo
1 šaukštelis balzaminio acto
sauja kepintų žemės riešutų
1 paprika
3 jelapeno pipirai
1 šaukštas medaus
1 arbatinis šaukštelis kukurūzų krakmolo
1 arbatinis šaukštelis kukurūzų miltų
aliejaus
imbiero
3 skiltelės česnako
sauja svogūnų laiškų

Kung Pao vištiena
Kung Pao vištiena
© Vida Press

Gaminimas:

Kubeliais supjaustykite vištienos filė. Susmulkinkite česnakus, imbierą, paprikas, svogūnų laiškus ir pipiriukus.

Daržoves sumaišykite su vištiena, apšlakstykite aliejumi, sojų padažu, kukurūzų miltais. Galite užpilti šaukštą vandens. Palikite marinuotis apie valandą ir vėliau gerai apkepkite keptuvėje.

Kol vištiena keps, paruoškite padažą. Sumaišykite sojų padažą, balzaminį actą, medų, krakmolą ir porą šaukštų vandens.

Kai vištiena bus apskrudusi, suberkite žemės riešutus ir dar šiek tiek pakepkite.

Patiekite su virtais ryžiais.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

3 patys skaniausi būdai marinuoti burokėlius: tinka sriuboms, salotoms, šaltibarčiams, garnyrui

Šie mūsų siūlomi išbandyti marinuotų burokėlių receptai yra išties gardūs. Galite neabejoti - šių mišrainių iki žiemos gali ir nelikti. Nes jos tinka salotoms, šaltibarščiams, mišrainėms, garnyrui, sriuboms.

Sausas aromatingas džemas – geriausia, ką žiemai galima pagaminti iš obuolių

Labai atsiprašau, kad tik dabar dalinuosi šiuo nuostabiu receptu. Sausas aromatingas džemas iš obuolių nereikalauja didelių pastangų, o rezultatas - nepaprastai gardus.

Pats švelniausias tortas pasaulyje – tirpsta burnoje tarsi puriausios snaigės (13)

Tortas, kurį siūlome jums paragauti, nuo pirmo kąsnio pakeri savo paprastumu ir stebuklingu skoniu! Kiekvienas gabalėlis tirpsta burnoje kaip puriausia snaigė.

Koks maistas tinka prie kokteilių? Ko reikėtų vengti prieš valgį ir po jo?

Turbūt prie alaus niekada nevalgytumėte arbūzų ir vynuogių sumuštinukų, o sotaus bulvių plokštainio neužgertumėte pusiau sandžiu vynu. Tam tikras maistas diktuoja savas taisykles. Tačiau kai kurios kulinarinės lygtys iki šiol yra su daug nežinomųjų. Pavyzdžiui, mano vyras vartoja įvairius kokteilius. Koks maistas prie jų tinka geriausiai?

Geriausia išeitis lieknėjantiems – kotletukai su malonia paslaptimi (3)

Šie kotletukai yra tobula išeitis tiems, kurie seka savo svorį ir prižiūri figūrą. Lieknėjantiems šis receptas yra neįkainojamas.

Greitai paruošiami cepelinai su nepaprastu įdaru (21)

Siūlau išbandyti šį netradicinį cepelinų receptą. Juos gaminant jus maloniai nustebins tai, kaip greitai jie paruošiami, o smagurius - nepaprastas jų įdaras.

Putojantis vynas ir jo patiekimo etiketas: ar tikrai jį reikia iššauti su trenksmu?

Moterys nuo neatmenamų laikų renkasi šampaną. O gal putojantį vyną? Ar tai ne tas pats?.. „Alitos“ produktų kokybės ir vystymo skyriaus vadovė Rasa Urmanavičienė padėjo daugiau sužinoti apie šį gėrimą. Ji mielai papasakojo apie putojančio vyno skirtumus, degustavimą ir patiekimo etiketą.

Sočios ir dietiškos moliūgų salotos: vos 150 kalorijų

Šios sočios salotos išgelbės jus nuo alkio. Jei ieškote gardaus, tačiau dietiško varianto, šios gaivios salotos - idealus pasirinkimas. 500 gramų moliūgo turi vos 150 kalorijų.

Gardumėlis žiemai: 3 pačios gardžiausios mišrainės su cukinija (3)

Rudenį šeimininkių virtuvės pakvimpa įvairiausiais marinatais. Tai metas, kai visas daržo gėrybes tenka ruošti žiemai. Šįkart siūlome išbandyti net tris fantastiškus mišrainių su cukinija receptus.

Kotletai „taupukas“: už šį receptą – didžiausia pagarba (1)

Kotletams gaminti yra sukurta nesuskaičiuojama galybė receptų. Vieni jų itin skanūs, dar nuo vaikystės pamėgti, kiti - dar negirdėti ir neišbandyti.

Traškios vištienos vyšnaitės – pavyks net virtuvės naujokui (7)

Esu didelė kinų virtuvės gerbėja. Prisipažinsiu, ne visi receptai pasiseka iš pirmo karto. Ne visi pavyksta ir iš antrojo. Tik ne šis traškios vištienos patiekalas - jis lengvai įveikiamas net ir virtuvės naujokui.

Pyragas iš cukinijos – jei jo nebandėte, nežinote, ką praradote!

Pyragus su moliūgais mėgstame visi. O pyragus su cukinija? Neragavote? Tikrai be reikalo, nes ši daržovė kepiniui suteikia išskirtinį skonį!

Patys skaniausi: šilkiniai bulvių zrazai su netikėtu įdaru (12)

Bulviniai zrazai yra labai paprastas, tačiau be galo gardus patiekalas. Šis patiekalas išskirtinis savo įdaru.

6 daugiametės daržovės: sodink retai, skanauk ilgai!

Jei kiekvienais metais neturite kantrybės tupėti darže, siūlome pasisodinti daugiametes daržoves, kurioms priežiūros reikia skirti išties nedaug, o jų nauda - milžiniška.

Atsargos žiemai: 11 produktų, kuriuos turite užšaldyti! (27)

Nežinia, ar yra kas nors neskanesnio žiemą už plastikinius pomidorus ar guminius baklažanus. Todėl šaltajam metų laikotarpiui kruopščios šeimininkės ruošiasi visą vasarą ir rudenį: savo derlių marinuoja, džiovina, raugia, konservuoja. O šiuos produktus iš savo daržo turite būtinai užsišaldyti.