KEPK. Pomidorai, įdaryti špinatais ir sūriu

 (3)
Braškių antplūdis nuslūgo, tai tai pulsim naikinti kitų raudonskruosčių – pomidorų. Geriausia, kad jie būtų iš močiutės darželio.
© Shutterstock nuotr.

Pomidorai, bet jau man, - valgomiausia vasaros daržovė. Tai į šaltą sriubą supjaustai, tai prie kokios ant grotelių keptos mėsytė spameti, tai su kokiu šviežiu baziliku sukramsnoji ar su grūdėta varške. Pomidoruose gausu vitamino C ir B grupės vitaminų, taip pat šios daržovės mus apsaugo nuo naujų krūties vėžio ląstelių susidarymo.

Obuoliai - dantims, pomidorai - krūtims! Su tokiu šūkiu, apsiginklavusios aštriu peiliu, žygiuojame į virtuvę 16-kos pomidorų skersti skaniam patiekalui. Mūsų laukia greita vakarienė.

4 porcijoms reikės:
16 nedidelių pomidorų,
200 g parmezano,
400 g špinatų,
žiupsnelio smulkintų muskato riešutų,
50 g kedro riešutėlių,
2 česnako skiltelių,
3 šaukštų sviesto,
alyvuogių aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,

Gaminimas. Imamės pomidorų. Aštriu peiliu nupjaukite pomidorų kepurėles (viršūnėles su koteliu). Paskui mažu šaukšteliu kruopščiai išimkite sėklas ir sieneles - jų jums neprireiks.

Pomidorų vidų įtrinkite druska bei pipirais ir apverskite kiauryme žemyn ant popierinio rankšluosčio - tegu išteka skysčių likučiai.

Paruoškime įdarą. Susmulkinkite česnako skilteles, sūrį sutarkuokite smulkia trintuve. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto, 20 sekundžių ant stiprios ugnies jame apkepinkite susmulkintą česnaką, sudėkite špinatų lapus, sumaišykite, uždenkite dangtį ir kepkite 5 minutes. Paskui nuimkite dangtį ir maišydamos kepinkite įdarą, kol išgaruos skystis (apie 7-10 min.).

Kitoje sausoje keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies pakepinkite kedro riešutėlius 2-3 minutes (kol jie taps auksinės spalvos). Sumeskite juos į špinatų masę, pagardinkite druska, pipirais, smulkintais muskato riešutais bei likusiu sviestu (1 šaukštas), kepinkite, kol sviestas ištirps. Įdarą nukaiskite, leiskite jam atvėsti. Įdėkite 2/3 tarkuoto parmezano, išmaišykite.

Dabar atverskite pomidorus, pripildykite juos kupinai įdaro ir sudėkite į karščiui atsparų indą aukštais kraštais. Apšlakstykite pomidorus alyvuogių aliejumi, apibarstykite likusiu sūriu.

Kepkite 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių.

Pomidorus valgykite šiltus su grūdėtos duonos paplotėliais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.