KEPK. Neapolietiška pica „Margarita“

 (9)
Mūsų šalyje visi krepšinio ir picų ekspertai. Laidome patarimus, dedamės kieti. O kaip picą kepa tikri italai?
© Shutterstock nuotr.

Guardian.co.uk radau šio mėgiamo patiekalo receptą ir patarimų, kaip atskirti tikrą Pizza Napolitana nuo netikros.

Pusę mūšio galite manyti laimėjusios, jei pasiruošite teisingus ingredientus: rekomenduojama naudoti specialius miltus makaronams arba picai gaminti, arba baltus miltus duonai gaminti, kuriuose labai daug glitimo, taip pat rinktis šviežias mieles.

Kokia turi būti Neapolio pica?

1. Picos diametras gali būti bet koks, svarbiausia sąlyga - jis neturi viršyti 35 centimetrų. Picos kraštuose turi būti „borteliai", nes jei pica yra visiškai plokščia, tai ji negali būti pavadinta neapolietiška. Bortelių aukštis - 2-3 centimetrai.

2. Dažniausiai paplitęs netikros picos požymis yra tai, kad jai gaminti naudojami nenulupti pomidorai. Jei tikras italas pamatytų tokius pomidorus ant picos, jis būtų priblokštas. Pomidorų odelė turi būti kruopščiai nulupta, tik taip galima pasiekti švelnų ir sodrų skonį.

3. Neapolietiška pica negali būti pagaminta be sūrio ir šis sūris būtinai turi būti mocarela. Jo keitimas bet kokiu kitu - tai bandymas sutaupyti picos produktų sąskaita.

4. Neapolietiškos picos sudėtyje turi taip pat būti česnakas ir paties šviežiausio baziliko lapai.

5. Picos paruošimui naudojamas tik alyvuogių aliejus.

O dabar raitojam rankoves ir maišom tešlą NEAPOLIETIŠKAI PICAI.

6 porcijoms reikės:
Tešlai
:
875 g makaronų arba picos miltų,
1,5 g šviežių mielių,
500 ml šalto vandens,
25 g druskos.

Pomidorų padažui:
400 g itališkų konservuotų pomidorų,
didelio žiupsnio druskos,
pusės ryšulėlio šviežių bazilikų.

Įdarui:
nedidelės saujelės tarkuoto Parmezano sūrio,
375 g mažais kubeliais supjaustyto „Fiore de latte" arba paprasto mocarelos sūrio,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus viršutinei kiekvienos picos daliai,
po 4 lapelius šviežio baziliko kiekvienai picai.

Gaminimas. Gamindama tešlą, suberkite miltus į didelę lėkštę ir jos centre padarykite kraterį, kuris primintų mažą Vezuvijų. Ištirpinkite mieles vandenyje ir supilkite jas į kraterio vidurį. Rankomis maišykite miltus su vandeniu. Kai mišinys taps plikyto kremo konsistencijos, berkite druską ir toliau maišykite, kol mišinys sustandės.

Padėkite tešlą ant švaraus stalo paviršiaus ir 10-15 minučių ją minkykite. Palikite tešlą 10 minučių, o po to vėl 10 minučių minkykite. Padarykite iš tešlos rutulį, po to padalinkite jį gabalėliais po 250 g ir padarykite iš jų kamuoliukus - iš kiekvieno jų turi gautis 30-35 cm picos pagrindas.

Sudėkite kamuoliukus ant didelio padėklo arba pjaustymo lentelės, uždenkite maistine plėvele ir palikite juos kambario temperatūroje mažiausiai 8 valandoms, nors geriausia būtų palikti parai.

Padarykite pagrindą. Neapolyje kočioti picos pagrindą kočėlu yra laikoma mirtina nuodėme, tačiau mes rekomenduojame juo naudotis, jei darote tai pirmą kartą. Tik nekočiokite tešlos iki pat kraštų, kitaip pagrindas nebus traškus.

Jei norite pagaminti teisingą padažą, labai svarbu naudoti kokybiškus konservuotus itališkus slyvinius pomidorus. Galite rinktis pomidorus „San Marzano" iš „Campania". Jų nereikia gaminti: tiesiog pabarstykite juos žiupsneliu druskos ir baziliko, išsaugodama jų tekstūrą.

Tam, kad iškeptumėte picos pagrindą, įjunkite orkaitę visu pajėgumu, kol ji įkais, o po to perjunkite ją į kepsnių (grill) režimą. Padėkite picos pagrindą ant keptuvės be aliejaus. Kepkite, kol apatinė picos pagrindo dalis pasidarys rudo atspalvio ir krašteliai šiek tiek pasikels - tam prireiks maždaug 60-90 sekundžių.

Po to šaukštu užtepkite ploną sluoksnį pomidorų padažo, palikdama 2,5 cm nuo picos krašto. Pabarstykite tarkuoto parmezano, po to pridėkite mocarelą (arba „Fiore de latte", jei pavyks jo rasti). Kuo mažiau įvairaus įdaro, tuo geriau - šaukštas alyvuogių aliejaus ant viršaus ir 3-4 baziliko lapeliai - viskas, ko reikia.

Tam, kad pica apkeptų ir iš viršaus, kiškite keptuvę į orkaitę ir kepkite dar minutę arba tol, kol sūris ištirps ar plutelė paruduos ir pakils. Patiekite karštą. Tuos pačius veiksmus pakartokite ir su likusia tešla.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.