KEPK. Mėsos užkepėlė po tešlos dangčiu

 (16)
Mano kaimynei Inesai patinka patiekalas, kurį gaminu itin retai. Tačiau kai jį kepu, ją su vyru visada pakviečiu į svečius.
Kitos moterys į patiekalą dar įpjausto morkų.
Kitos moterys į patiekalą dar įpjausto morkų.
© Shutterstock nuotr.

Kuo užkepėlė paprasta? Kad gal ir kepa ilgokai, tačiau pats paruošimas nėra sudėtingas. Ir dar patinka, kad kepama jautiena, o ne kiauliena. Pastaruoju metu jos beveik visai nevalgau.

Iki advento, manau, kad šitą užkepėlę kišiu į orkaitę būtinai.

Reikės:
1,5 kg jautienos filė,
200 g pievagrybių,
2 didelių pomidorų,
2 svogūno galvų,
4 skiltelių česnako,
2 saliero stiebų,
250 ml raudono sauso vyno,
1 čiobrelių šakelės,
2 petražolių šakelių,
3 šaukštų miltų,
2 šaukštų paprikos miltelių,
500 g paruoštos sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinio trynio,
2 šaukštų augalinio aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Miltus sumaišykite su paprikos milteliais, druska bei pipirais. Gautame mišinyje apvoliokite mėsos gabalėlius.

Svogūną, pomidorus bei salierus (atskirai) supjaustykite kubeliais, česnaką susmulkinkite. Žalumynų (čiobrelių ir petražolių) nuskabykite tik lapelius.

Į kepimo formą (gilų keraminį ar stiklinį indą) dėkite mėsos gabalėlius, svogūnus, salierus ir česnaką. Per vidurį padarykite duobutę ir supilkite vyną, uždenkite indą ir 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite 1,5 valandos. Retkarčiais pamaišykite.

Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir kepinkite aliejuje, kol išgaruos skysčiai.

Ištraukite iš orkaitės indą, leiskite mėsai atvėsti, tada supilkite ten grybus, suberkite smulkintus pomidorus bei žalumynus. Pagardinkite patiekalą pipirais, druską ir viską išmaišykite.

Iškočiokite plonai sluoksniuota tešlą ir uždenkite ja indą su mėsa. Tešlos likučius nupjaukite. Centre padarykite skylutę ir įstatykite iš popieriaus padarytą vamzdelį.

Orkaitės kaitrumą padidinkite iki 180 laipsnių. Tešlos paviršių ištepkite kiaušinio trynio plakiniu ir kepkite dar 30-35 minutes.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (8)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (2)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (27)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".

Užtepėlės vieno kąsnio sumuštinukams, kurios visuomet sulaukia didelio pasisekimo

Gardi, ką tik iškepta ir dar garuojanti duona bei naminės užtepėlės, nenuviliantis derinys, tinkamas tiek paprastam šeimos vakarui, tiek pavaišinti netikėtai į svečius užsukusius svečius.

Silkė pataluose kitaip: šį receptą būtinai išsaugokite artėjančioms žiemos šventėms (38)

Be „Silkės pataluose“ neįsivaizduojamos nė vienos žiemos šventės. Todėl mes siūlome šio patiekalo gerbėjus nudžiuginti dar gardesniu receptu - tikrai nenusivilsite! Toks „Silkės pataluose“ variantas patiko absoliučiai visiems, kurie tik bandė šį užkandį! Be to, ją ne tik lengva paruošti. Patiekalas atrodo labai stilingai.

Skaniausias mėsos pyragas su ypatingai puriu užklotu – niekada neatsivalgysite (18)

Mėsos ir bulvių derinio mėgėjai neretai pritrūksta idėjų, kokį dar patiekalą galima pagaminti iš šių pagrindinių dviejų ingredientų. Tai štai, mėsos pyragas su ypatingu užklotu pavergs jus nuo pirmojo kąsnio.

Greitas obuolių pyragas: tikras gardumėlis! (3)

Šio itin greitai paruošiamo gardaus pyrago receptą galite tobulinti iki išprotėjimo. Pavyzdžiui, į tešlą įmaišykite migdolų drožlių arba išmirkytų razinų.

Štai kaip reikia gaminti bet kokią mėsą: slapti ingredientai dieviškam patiekalui (4)

Išsirinkti gerą mėsos gabalą yra tikras menas: reikia anksti ryte ateiti į turgų, rasti pažįstamą mėsininką, įsižiūrėti, neskubant įsiuostyti...

Grikiai su kefyru – taip paprasta atsikratyti 4 kg dar nebuvo! (25)

Grikiai ir kefyras yra naudingi dietiniai produktai, kurie gali padėti lengvai atsikratyti nereikalingo viršsvorio, išvalyti organizmą nuo toksinų, pagerinti virškinimą.