KEPK. Mėsos užkepėlė po tešlos dangčiu

 (16)
Mano kaimynei Inesai patinka patiekalas, kurį gaminu itin retai. Tačiau kai jį kepu, ją su vyru visada pakviečiu į svečius.
Kitos moterys į patiekalą dar įpjausto morkų.
© Shutterstock nuotr.

Kuo užkepėlė paprasta? Kad gal ir kepa ilgokai, tačiau pats paruošimas nėra sudėtingas. Ir dar patinka, kad kepama jautiena, o ne kiauliena. Pastaruoju metu jos beveik visai nevalgau.

Iki advento, manau, kad šitą užkepėlę kišiu į orkaitę būtinai.

Reikės:
1,5 kg jautienos filė,
200 g pievagrybių,
2 didelių pomidorų,
2 svogūno galvų,
4 skiltelių česnako,
2 saliero stiebų,
250 ml raudono sauso vyno,
1 čiobrelių šakelės,
2 petražolių šakelių,
3 šaukštų miltų,
2 šaukštų paprikos miltelių,
500 g paruoštos sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinio trynio,
2 šaukštų augalinio aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Miltus sumaišykite su paprikos milteliais, druska bei pipirais. Gautame mišinyje apvoliokite mėsos gabalėlius.

Svogūną, pomidorus bei salierus (atskirai) supjaustykite kubeliais, česnaką susmulkinkite. Žalumynų (čiobrelių ir petražolių) nuskabykite tik lapelius.

Į kepimo formą (gilų keraminį ar stiklinį indą) dėkite mėsos gabalėlius, svogūnus, salierus ir česnaką. Per vidurį padarykite duobutę ir supilkite vyną, uždenkite indą ir 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite 1,5 valandos. Retkarčiais pamaišykite.

Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir kepinkite aliejuje, kol išgaruos skysčiai.

Ištraukite iš orkaitės indą, leiskite mėsai atvėsti, tada supilkite ten grybus, suberkite smulkintus pomidorus bei žalumynus. Pagardinkite patiekalą pipirais, druską ir viską išmaišykite.

Iškočiokite plonai sluoksniuota tešlą ir uždenkite ja indą su mėsa. Tešlos likučius nupjaukite. Centre padarykite skylutę ir įstatykite iš popieriaus padarytą vamzdelį.

Orkaitės kaitrumą padidinkite iki 180 laipsnių. Tešlos paviršių ištepkite kiaušinio trynio plakiniu ir kepkite dar 30-35 minutes.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (32)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (10)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.