KEPK. Makaronų tūbos su špinatais ir ricotta

 (9)
Mėgstu makaronus, o tuos, kurie tvirtai laiko įdarą – dar labiau. Italijoje sustorėčiau kaip herojė iš „Valgyk. Melskis. Mylėk“.
© Shutterstock nuotr.

Ypatingą meilę jaučiu Cannelloni - storoms tūbelėms. Jos, beje, turi ir kitą pavadinimą - Manicotti, tačiau taip italai vadina jau paruoštus makaronus.

Cannelloni paruošti nesudėtinga. Tūbelės užpildomos malta mėsa, sūriu, žalumynais (italai dievina špinatus), vaisiais ar grybais, guldomos į platų, aukštomis sienelėmis indą ir apliejamos padažu - pomidorų arba Bešamelio - ir kepamos orkaitėje. Parmezanas - būtinas: jis suteikia ypatingo skonio.

ĮSIDĖMĖTI. Jei pirksite tūbeles parduotuvėje, būtinai perskaitykite gaminimo instrukciją ant pakuotės. Kai kuriuos Cannelloni reikia prieš kepant apvirti, o kai kurie apsieina ir be šios procedūros.

Taigi - siūlau itališką skanėstą.

Reikės:
500 g šviežių špinatų,
200 g ricottos sūrio,
250 g makaronų („Cannelloni"),
200 g pomidorų,
1 skiltelės česnako,
svogūno laiškų,
pieno,
1 šaukšto miltų,
2 šaukštų sviesto,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
80 g tarkuoto parmezano,
druskos,
pipirų,
smulkinto muskato riešuto.

Gaminimas. Patiekalui reikės tik špinatų lapų. Juos nuplaukite, nusausinkite, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su indelyje esančiu ricottos sūriu. Masę pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu.

Makaronų tūbeles užpildykite įdaru ir dėkite į kepimo skardą. Kol darysite padažą, orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.

Taigi - padažas. Pomidorų odeles nulupkite, išimkite sėklas, o minkštimą stambiai supjaustykite. Česnaką ir svogūno laiškus irgi kiškite po peiliu.

Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų ir visas tas susmulkintas gėrybes pakepinkite 5 min.

Atskiroje keptuvėje ištirpinkite 1 šaukštą sviesto, suberkite miltus. Maišydamos ant lėtos ugnies, įpilkite pieno, o kai pasidarys vientisa masė, suberkite pusę tarkuoto parmezano.

Dabar einame prie keptuvės su pomidorais. Supilame jos turinį ant makaronų viršaus, o paskui viską apliejame baltu padažu. Likusį sviesto gabaliuką sutarkuojame ir su likusiu parmezanu užbarstome ant viršaus.

Patiekalą kišame į orkaitę ir kepame 30 min.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.