KEPK. Makaronų tūbos su špinatais ir ricotta

 (8)
Mėgstu makaronus, o tuos, kurie tvirtai laiko įdarą – dar labiau. Italijoje sustorėčiau kaip herojė iš „Valgyk. Melskis. Mylėk“.
KEPK. Makaronų tūbos su špinatais ir ricotta
© Shutterstock nuotr.

Ypatingą meilę jaučiu Cannelloni - storoms tūbelėms. Jos, beje, turi ir kitą pavadinimą - Manicotti, tačiau taip italai vadina jau paruoštus makaronus.

Cannelloni paruošti nesudėtinga. Tūbelės užpildomos malta mėsa, sūriu, žalumynais (italai dievina špinatus), vaisiais ar grybais, guldomos į platų, aukštomis sienelėmis indą ir apliejamos padažu - pomidorų arba Bešamelio - ir kepamos orkaitėje. Parmezanas - būtinas: jis suteikia ypatingo skonio.

ĮSIDĖMĖTI. Jei pirksite tūbeles parduotuvėje, būtinai perskaitykite gaminimo instrukciją ant pakuotės. Kai kuriuos Cannelloni reikia prieš kepant apvirti, o kai kurie apsieina ir be šios procedūros.

Taigi - siūlau itališką skanėstą.

Reikės:
500 g šviežių špinatų,
200 g ricottos sūrio,
250 g makaronų („Cannelloni"),
200 g pomidorų,
1 skiltelės česnako,
svogūno laiškų,
pieno,
1 šaukšto miltų,
2 šaukštų sviesto,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
80 g tarkuoto parmezano,
druskos,
pipirų,
smulkinto muskato riešuto.

Gaminimas. Patiekalui reikės tik špinatų lapų. Juos nuplaukite, nusausinkite, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su indelyje esančiu ricottos sūriu. Masę pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu.

Makaronų tūbeles užpildykite įdaru ir dėkite į kepimo skardą. Kol darysite padažą, orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.

Taigi - padažas. Pomidorų odeles nulupkite, išimkite sėklas, o minkštimą stambiai supjaustykite. Česnaką ir svogūno laiškus irgi kiškite po peiliu.

Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų ir visas tas susmulkintas gėrybes pakepinkite 5 min.

Atskiroje keptuvėje ištirpinkite 1 šaukštą sviesto, suberkite miltus. Maišydamos ant lėtos ugnies, įpilkite pieno, o kai pasidarys vientisa masė, suberkite pusę tarkuoto parmezano.

Dabar einame prie keptuvės su pomidorais. Supilame jos turinį ant makaronų viršaus, o paskui viską apliejame baltu padažu. Likusį sviesto gabaliuką sutarkuojame ir su likusiu parmezanu užbarstome ant viršaus.

Patiekalą kišame į orkaitę ir kepame 30 min.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (8)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (2)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (27)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".

Užtepėlės vieno kąsnio sumuštinukams, kurios visuomet sulaukia didelio pasisekimo

Gardi, ką tik iškepta ir dar garuojanti duona bei naminės užtepėlės, nenuviliantis derinys, tinkamas tiek paprastam šeimos vakarui, tiek pavaišinti netikėtai į svečius užsukusius svečius.

Silkė pataluose kitaip: šį receptą būtinai išsaugokite artėjančioms žiemos šventėms (38)

Be „Silkės pataluose“ neįsivaizduojamos nė vienos žiemos šventės. Todėl mes siūlome šio patiekalo gerbėjus nudžiuginti dar gardesniu receptu - tikrai nenusivilsite! Toks „Silkės pataluose“ variantas patiko absoliučiai visiems, kurie tik bandė šį užkandį! Be to, ją ne tik lengva paruošti. Patiekalas atrodo labai stilingai.

Skaniausias mėsos pyragas su ypatingai puriu užklotu – niekada neatsivalgysite (18)

Mėsos ir bulvių derinio mėgėjai neretai pritrūksta idėjų, kokį dar patiekalą galima pagaminti iš šių pagrindinių dviejų ingredientų. Tai štai, mėsos pyragas su ypatingu užklotu pavergs jus nuo pirmojo kąsnio.

Greitas obuolių pyragas: tikras gardumėlis! (3)

Šio itin greitai paruošiamo gardaus pyrago receptą galite tobulinti iki išprotėjimo. Pavyzdžiui, į tešlą įmaišykite migdolų drožlių arba išmirkytų razinų.

Štai kaip reikia gaminti bet kokią mėsą: slapti ingredientai dieviškam patiekalui (4)

Išsirinkti gerą mėsos gabalą yra tikras menas: reikia anksti ryte ateiti į turgų, rasti pažįstamą mėsininką, įsižiūrėti, neskubant įsiuostyti...

Grikiai su kefyru – taip paprasta atsikratyti 4 kg dar nebuvo! (25)

Grikiai ir kefyras yra naudingi dietiniai produktai, kurie gali padėti lengvai atsikratyti nereikalingo viršsvorio, išvalyti organizmą nuo toksinų, pagerinti virškinimą.