KAVOS PERTRAUKĖLĖ. "Moteriška logika arba... ir kokio velnio?!"

 (13)
Draugė persiuntė internetu klaidžiojančią istoriją, kurią skaitydama ir juokiausi, ir galvojau, jog čia pasakojimas apie mane...
© Shutterstock nuotr.

Yra tokios neblogos salotos su kumpiu, o šaldytuve kaip tik voliojasi gabalėlis - niekas nevalgo. Va, galvoju, pagaminsiu - vis įvairiau pavalgysim. Salotoms reikia ananasų. Atidariau skardinę, išėmiau ananasus, liko sultys. Gert nenorėjau, nes baisiai saldu. Išpilt irgi gaila. Prisiminiau vieną kekso receptą, kuriam reikia arba ananasų, arba apelsinų sulčių. Užmaišiau tešlą keksui, bet jai, keista, reikėjo tik kiaušinių trynių. Liko baltymai. Išmest gaila, o laikyt... vis tiek galų gale išmesiu. Pagalvojau, reikia bizė pasidaryti. Nieko gi sudėtingo. Bize nutarkavau žievelę nuo citrinos. Liko plikut plikutėlė citrina. Jeigu kaip mat nesunaudosi - sudžius. Bet, apsidžiaugiau, su citrina elementaru - padarysiu padažą salotoms. Į salotas supjausčiau pusę svogūno. Visos galvos nereikėjo, nes baisiai jau didelės visos, kurias turėjau. Nusprendžiau, kad likusią puselę sunaudosiu pomidorų padažui spagečiams pagamindama - niekas kitas galvon nešovė. Aitdariau trintų pomidorų skardinę, sunaudojau pusę. O kur dėt likusius? Užmiršiu gi šaldytuve. O ji be konservantų, per kelias dienas suges. Nusprendžiau išvirti ukrainietiškų barščių. Bet kopūsto neturėjau. Vadinasi, reikia parduotuvėn. Prekybos centre nusipirkau kopūstą, morkų, silkės, dešrelių, dešros, tualetinio popieriaus, skalbimo miltelių, staltiesę (buvo akcija), šlepetes (taip pat su akcija) ir kelias tūbeles batų tepalo (dėl viso pikto). Pakeliui užsukau į banką atsiimt kortelės, paskui fotosalone prigriebiau nuotraukas, užbėgau į kepyklą duonos (nes parduotuvėj pamiršau). Nuo mašinos iki lifto viską nutempiau baubdama. Išviriau barščius. Nepastebėjau, liko kokių produktų ar ne. Nukritau ant lovos. Nugara perkrypusi, kojų nejaučiu, rankos, rodos, nukris...Galvoju, durne tu durne, kokio velnio, avie tu nelaiminga, gailėjai tas sušiktas ananasų sultis kriauklėn išpilt?!!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (32)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (10)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.