KALĖDOS. Imbieriniai Šreko sausainiukai

 (3)
Vieniems žiemos šventės kvepia sniegu, kitiems - mandarinais, tretiems – kisielium. Man tai nuotaiką kelia saldumynai.
Taip ir kviečia, kad suvalgytum...
© Shutterstock nuotr.

Šie sausainiai, nors ir ne šokoladu aplieti, bet išties saldūs. Medaus nemažai dedama. O dar pagražinimai iš cukraus pudros glazūros... Skaniai padirbėkit ir pailsėkit - nusipelnėt švenčių ne juodais paakiais, kai stovima prie viryklės iki išnaktų.

Tešlai reikės:
70 g sviesto,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
180 g (maždaug 5 šaukštų) natūralaus skysto medaus,
70 g cukraus,
350 g miltų,
druskos, malto imbiero, cinamono,
1 kiaušinio.

Glazūrai reikės:
1 kiaušinio baltymo,
100 g cukraus pudros,
citrinos rūgštelės.

Gaminimas. Inde kaitinti medų, cukrų ir sviestą. Kai masė bus vientisa, nukaiskite ir leiskite jai atvėsti. Į kitą indą suberkite miltus, druską, imbierą (galima ir miltelius), cinamoną ir kepimo miltelius. Viską išmaišykite.

Į atvėsusią medaus masę įmuškite kiaušinį, išmaišykite, suberkite miltų bei prieskonių mišinį ir viską gerai išsukite dar kartą. Palikite medaus tešlą kambario temperatūroje 2 valandoms.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Tešlą dėkite ant kepimo popieriaus ir iškočiokite 1 cm blyną. Jei tešla lipni, pridėkite šiek tiek miltų. Prispaudykite su kepimo formelėmis įvairiausių figūrėlių - nuo šrekinių žmogeliukų iki eglučių bei varpelių.

Išklokite skardą pergamentu, dėkite ten imbierines figūrėles ir kepkite orkaitėje 15-20 min. (kitos draugės sako, kad užtenka ir 12 min.).

Kol iškepti sausainiukai atvės, pasigaminkite glazūrą. Išplakite 1 kiaušinio baltymą, įberkite 50 g cukraus pudros, vėl plakite, paskui dar 50 g - ir vėl gerai išplakite, pagardinkite keliomis kruopelėmis citrinos rūgšties (ar išspauskite citrinos sulčių).

Glazūrą supilkite į konditerinį švirkštą ir padailinkite sausainius. Jei glazūrą padalinsite į kelias dalis ir nuspalvinsite dažikliais, sausainius turėsite spalvingus. Laikykite juos uždariusios dėžutėje - bus skanesni.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (32)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (10)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.