KALĖDOS. Imbieriniai Šreko sausainiukai

 (3)
Vieniems žiemos šventės kvepia sniegu, kitiems - mandarinais, tretiems – kisielium. Man tai nuotaiką kelia saldumynai.
Taip ir kviečia, kad suvalgytum...
Taip ir kviečia, kad suvalgytum...
© Shutterstock nuotr.

Šie sausainiai, nors ir ne šokoladu aplieti, bet išties saldūs. Medaus nemažai dedama. O dar pagražinimai iš cukraus pudros glazūros... Skaniai padirbėkit ir pailsėkit - nusipelnėt švenčių ne juodais paakiais, kai stovima prie viryklės iki išnaktų.

Tešlai reikės:
70 g sviesto,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
180 g (maždaug 5 šaukštų) natūralaus skysto medaus,
70 g cukraus,
350 g miltų,
druskos, malto imbiero, cinamono,
1 kiaušinio.

Glazūrai reikės:
1 kiaušinio baltymo,
100 g cukraus pudros,
citrinos rūgštelės.

Gaminimas. Inde kaitinti medų, cukrų ir sviestą. Kai masė bus vientisa, nukaiskite ir leiskite jai atvėsti. Į kitą indą suberkite miltus, druską, imbierą (galima ir miltelius), cinamoną ir kepimo miltelius. Viską išmaišykite.

Į atvėsusią medaus masę įmuškite kiaušinį, išmaišykite, suberkite miltų bei prieskonių mišinį ir viską gerai išsukite dar kartą. Palikite medaus tešlą kambario temperatūroje 2 valandoms.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Tešlą dėkite ant kepimo popieriaus ir iškočiokite 1 cm blyną. Jei tešla lipni, pridėkite šiek tiek miltų. Prispaudykite su kepimo formelėmis įvairiausių figūrėlių - nuo šrekinių žmogeliukų iki eglučių bei varpelių.

Išklokite skardą pergamentu, dėkite ten imbierines figūrėles ir kepkite orkaitėje 15-20 min. (kitos draugės sako, kad užtenka ir 12 min.).

Kol iškepti sausainiukai atvės, pasigaminkite glazūrą. Išplakite 1 kiaušinio baltymą, įberkite 50 g cukraus pudros, vėl plakite, paskui dar 50 g - ir vėl gerai išplakite, pagardinkite keliomis kruopelėmis citrinos rūgšties (ar išspauskite citrinos sulčių).

Glazūrą supilkite į konditerinį švirkštą ir padailinkite sausainius. Jei glazūrą padalinsite į kelias dalis ir nuspalvinsite dažikliais, sausainius turėsite spalvingus. Laikykite juos uždariusios dėžutėje - bus skanesni.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (2)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (8)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (2)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (26)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".

Užtepėlės vieno kąsnio sumuštinukams, kurios visuomet sulaukia didelio pasisekimo

Gardi, ką tik iškepta ir dar garuojanti duona bei naminės užtepėlės, nenuviliantis derinys, tinkamas tiek paprastam šeimos vakarui, tiek pavaišinti netikėtai į svečius užsukusius svečius.

Silkė pataluose kitaip: šį receptą būtinai išsaugokite artėjančioms žiemos šventėms (38)

Be „Silkės pataluose“ neįsivaizduojamos nė vienos žiemos šventės. Todėl mes siūlome šio patiekalo gerbėjus nudžiuginti dar gardesniu receptu - tikrai nenusivilsite! Toks „Silkės pataluose“ variantas patiko absoliučiai visiems, kurie tik bandė šį užkandį! Be to, ją ne tik lengva paruošti. Patiekalas atrodo labai stilingai.

Skaniausias mėsos pyragas su ypatingai puriu užklotu – niekada neatsivalgysite (18)

Mėsos ir bulvių derinio mėgėjai neretai pritrūksta idėjų, kokį dar patiekalą galima pagaminti iš šių pagrindinių dviejų ingredientų. Tai štai, mėsos pyragas su ypatingu užklotu pavergs jus nuo pirmojo kąsnio.

Greitas obuolių pyragas: tikras gardumėlis! (3)

Šio itin greitai paruošiamo gardaus pyrago receptą galite tobulinti iki išprotėjimo. Pavyzdžiui, į tešlą įmaišykite migdolų drožlių arba išmirkytų razinų.

Štai kaip reikia gaminti bet kokią mėsą: slapti ingredientai dieviškam patiekalui (4)

Išsirinkti gerą mėsos gabalą yra tikras menas: reikia anksti ryte ateiti į turgų, rasti pažįstamą mėsininką, įsižiūrėti, neskubant įsiuostyti...

Grikiai su kefyru – taip paprasta atsikratyti 4 kg dar nebuvo! (25)

Grikiai ir kefyras yra naudingi dietiniai produktai, kurie gali padėti lengvai atsikratyti nereikalingo viršsvorio, išvalyti organizmą nuo toksinų, pagerinti virškinimą.