Kaip užsiauginti 1000 AGURKŲ 1 kvadratiniame metre – atskleista paprasta paslaptis

 (36)
Na, kas iš mūsų nemėgsta šviežių traškių agurkų? Tiek vasarą, tiek rudenį be šios daržovės neapsieina nė vienas patiekalas. Nėra nieko geriau už namuose augintus agurkus. Deja, ne visi mes turime didelius daržus ir sodybas, namus su erdviais sklypais, kur galime prisisodinti daržovių.
Kaip užsiauginti <strong>1000 AGURKŲ</strong> <span style="color: #ff4040;">1 kvadratiniame metre</span> – atskleista paprasta paslaptis
© Asmeninio albumo nuotr.

Kai kurios namų šeimininkės žino paslaptį, kaip sėkmingai augti agurkus 1 m² maiše ir nuskinti 1000 vaisių! Šio metodo paslaptis paprasta - agurkai auginami maišuose!

Kaip užsiauginti <strong>1000 AGURKŲ</strong> <span style="color: #ff4040;">1 kvadratiniame metre</span> – atskleista paprasta paslaptis
© Asmeninio albumo nuotr.

Jūsų kompaktiniam daržui prireiks storo polietileno (70 litrų) maišo, trijų vamzdelių, pagalio ir virvės.

Į vertikaliai pastatytą maišą priberkite sluoksnį dirvožemio. Jei turite tokią galimybę, į maišą berkite sluoksnį mėšlo. Jį užpilkite sluoksniu dirvožemio.

Į maišo vidurį įkiškite dviejų metrų ilgio medinį pagalį. Ant lazdos viršūnės pririškite 8 virveles ir nuleiskite jas iki pat žemės. Virvelės turi būti stangrios ir gerai pritvirtintos.



Agurkų auginimo maiše pavyzdys

Į kiekvieną maišą įsmeikite po 3 plastikinius vamzdelius su mažomis skylutėmis (per visą vamzdelio ilgį). Jie bus reikalingi laistymui.

3 agurkų sėklas pasodinkite tarp pagaliukų. Likusias sėklas (apie 15) susodinkite į maišo šonuose padarytas skylutes. Taip maišas primins apželdintą kalnelį. Maišo šonuose pjūvius darykite trikampio formos.

Kaip užsiauginti <strong>1000 AGURKŲ</strong> <span style="color: #ff4040;">1 kvadratiniame metre</span> – atskleista paprasta paslaptis
© Shutterstock nuotr.

Žemę laistykite per įsmeigtus plastikinius vamzdelius. Jei orai šilti, tai darykite kiekvieną dieną. Jei lietingi ir žvarbūs, laistykite rečiau. Vidutiniškai į vamzdelius išliekite apie 2,5 litro vandens. Nepamirškite kartais patręšti.

Kai agurkai paauga ir išsikeroja iki 5-7 lapų, reikia juos pririšti prie virvelių.

Taip galima sodinti įvairių rūšių daržoves. Taip pat ir bulves, pupeles, kopūstus, salotas!

Kaip užsiauginti <strong>1000 AGURKŲ</strong> <span style="color: #ff4040;">1 kvadratiniame metre</span> – atskleista paprasta paslaptis
© Shutterstock nuotr.
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Balandėliai ant laužo: taip gardžiai paruošto patiekalo jūs dar neragavote! (8)

Ant laužo paprastai čirškiname šašlykus, dešreles, vištienos kulšeles. Kartais - daržoves, vaisius ar zefyrus. Bet ar kada bandėte gamtoje išsikepti balandėlių?

Šašlykus keičia desertas – niekada negalvojome, kad tai galima kepti ant laužo!

Iškylaujate gamtoje, o po sočių šašlykų taip norisi gaivaus deserto? Siūlome jums ant laužo išsikepti tokį desertą, kokio tikrai nesitikėjote kada nors gaminti.

Kai pabosta cepelinai... Vos pora tokių spurgų, ir sotus bus alkaniausias vyras!

Karštą vasaros popietė ir cepelinai sunkiai dera. Norisi ko nors sotaus, tačiau lengvesnio. Pasirodo italai turi cepelino formos „apelsinus“ arba arancini. Tai – tradicinis Sicilijos virtuvės patiekalas. Tokiems kukuliukams iškepti reikia daug kantrybės ir pasiruošimo, tačiau skonis atperka visas virtuvėje praleistas valandas.

Geriausias vasaros gėrimas: ir troškulį malšina, ir padeda numesti svorio (22)

Siūlome jums laiko patikrintą gėrimo receptą, kuris ne tik numalsins troškulį, bet ir ištirpins jūsų kilogramus.

Daržovių kugelis: tikras gardumėlis ir jokių nereikalingų kalorijų (3)

Kugelis – lietuvių ypatingai pamėgtas patiekalas, atkeliavęs iš žydiškos virtuvės. Rekomenduojame išbandyti daržovių kugelį, kuris, neabejoju, taps atradimu daugeliui.

Joninių grilio šedevrai: nuo sočių kepsnių iki spontaniškų desertų

Ilgiausios dienos ir trumpiausios nakties šventė - viena gražiausių ir prasmingiausių švenčių vasarą. Senovės apeigomis ir tradicijomis apipinta Joninių šventė švenčiama ir šiandien: visoje šalyje vyksta įvairūs renginiai, per šią šventę daug laiko praleidžiame gamtoje su draugais.

12 būdų paruošti bulves: paprasta ir nepaprastai skanu! (6)

Bulvė yra tobula daržovė, kurią dievina daugelis lietuvių. Vidutinėje 150 gramų bulvėje yra tik 110 kalorijų, jokių riebalų ir šiek tiek natrio, todėl bulvės gali būti puikus dietinis maistas. Pateikiame jums kelis variantus, kaip gardžiai ir nekaloringai paruošti bulves bei paįvairinti virtuvės kasdienybę.

Vos 20 minučių, kad Joninių nakties smaližiai liktų ypač patenkinti

Artėjant pačiai šviesiausiai metų šventei – Joninėms – siūlome vakaro kaltininkus – Jums artimus Jonus bei Janinas – pasveikinti ne tik žodžiais, bet ir netikėtu dėmesiu.

Raugiame pirmuosius agurkėlius: ar jau bandėte šiuos 5 gardžiausius receptus? (1)

Birželio mėnesį iš savo sodų ir daržų parsinešame pirmuosius šviežius agurkėlius. Triauškiame juos žalius, pjaustome į salotas, arba marinuojame.

Taip duonos jūs dar niekada neskrudinote! (4)

Beveik kiekvienas rytas prasideda panašiu scenarijumi: skubi į darbą ir neturi laiko pavalgyti, o ką jau kalbėti apie pusryčių ruošimą. Tačiau vis dėlto yra būdas greitai ir skaniai papusryčiauti - pabandykite pasigaminti šiuos skanius sūrio skrebučius!

5 skirtumai tarp pomidorų padažo ir kečupo

Vieniems pomidorų padažas ir kečupas – vienas ir tas pats. Kitiems – du skirtingi gaminiai. Kol dauguma žmonių neranda vieningo atsakymo, kulinarai tikina, kad pomidorų padažas ir kečupas yra lyg pusbroliai – panašūs, tačiau su keletu skirtumų. Kokie jie?

Kiaušinių pyragas: už jį dėkoja ne tik mano namiškiai, bet ir figūra (3)

Kiaušinių pyragas – gana neseniai į mūsų šeimos virtuvę atkeliavęs patiekalas. Greitai ir lengvai paruošiamas pyragas yra tikra baltymų bomba, todėl tinka tiems, kas rūpinasi savo kūno linijomis.

Naminė pica per kelias minutes: tikras išsigelbėjimas alkaniems tinginiams! (11)

Jei esate didelis itališkos virtuvės, o dar tiksliau – picos gerbėjas, bet neturite laiko ir noro ilgai sukiotis virtuvėje, siūlome pasirinkti alternatyvą. Vos kelios minutės, ir gardi maža naminė pica garuos ant jūsų stalo.

Smaližių svajonė: naminiai skanėstai, kurie nuskraidins į devintą dangų (2)

Šios daugelio itin mėgstamos amerikietiškos spurgos išsiskiria ne tik savo skoniu. Dėl ypatingo glaisto jos panašios į kosmines spurgas, kurioms tikrai neįmanoma atsispirti.

Senovėje žmonės valgydavo keistus dalykus, kurių dabar į savo lėkštę vargu ar įsidėtumėte (5)

Įvairiose šalyse gatvėse pardavinėjami įvairūs maisto produktai – vieni skanūs, kiti keistoki, na bet keistumu jie neprilygs Viktorijos laikais, 19 a. žmonių valgytiems ir gertiems dalykams.