Kaip sutikti medinio Arklio metus, kad lydėtų sėkmė?

 (1)
Naujųjų metų sutikimas – ne tik šventė, bet ir savotiškas ritualas, kai duodame pažadus ir galvojame troškimus, kuriame svajones.
© Shutterstock nuotr.

Jeigu tikite astrologija, tikrai pasistengsite užsitarnauti metus globojančio gyvūno malonę. 2014-ieji - Žydrojo (kiti teigia, jog Žaliojo) medinio Arklio metai. Kaip sutikti Naujuosius, kad arklys ne žiebtų kanopomis į kaktą, o maloniai paglostytų karčiais?

* Pirmiausia susitvarkykite namus. Arklys itin mėgsta tvarką, švarą, nekenčia atsainumo. Kuo mažiau nereikalingų, pasenusių daiktų bus jūsų namuose, tuo geriau. Netgi labai simpatiškų medinių skulptūrėlių, suvenyrų, interjero detalių, kurioms iki šiol taip ir neradote vietos, geriau atsikratyti. Rytų filosofija skelbia, jog apvalydami namų erdvę nuo nereikalingų daiktų, drauge išvejame nesėkmes, praeityje paliekame problemas. O štai pirmomis Naujųjų metų dienomis – atvirkščiai: geriau nieko neišmesti, neskubėti atsikratyti šiukšlių.

* Susitvarkiusios namus, pereikite prie puošybos. Mediniai dekoratyviniai arkliukai čia itin tiks. O dėl spalvų, tai rinkitės ne tik žydrą ir žalią (remiantis šaltiniais, 2014-ieji ne Žydrojo, o Žalio Arklio metai), bet ir raudoną – Rytuose ji laikoma sėkmės spalva.

* Dovanas patariama pakuoti būtent į raudonas dėžutes arba rinktis raudoną popierių. Jei planuojate kažkam dovanoti pinigų, dėkite juos į raudoną voką.

* Pasistenkite, kad ant šventinio stalo būtų žalumynų, vaisių ir daržovių. Neverta užmiršti ir saldumynų.

* Arklys mėgsta pavalgyti ne tik skaniai – jam svarbi estetika, grožis, todėl negailėkite laiko stalo dekorui. Nukraukite stalą apelsinais ir mandarinais, kurie laikomi sėkmės, gerovės simboliu.

* Pamaloninsite kitų metų globėją, jei pasipuošite Naujųjų metų naktį žydra (mėlyna) suknele. Jei tokia spalva nepatinka, stenkitės turėti bent detalę – skarelę, papuošalus, batelius.

* Naujuosius sutikite triukšmingai – muzika, dainos, garsus juokas nubaidys piktas dvasias. Šokiai, varžybos, judrūs žaidimai taip pat čia labai tiks.


Shutterstock nuotr.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.