Kaip iškepti TOBULUS BLYNUS: vadovaukitės šiais naudingais patarimais

 (7)
Ne kiekvienai šeimininkei pavyksta iškepti tobulus blynus. Man ilgai nepavyko įminti šio patiekalo paslapties, kol nesužinojau kelių naudingų patarimų, kuriais vadovaujantis viskas pavyksta iš pirmo karto.
Kaip iškepti <strong>TOBULUS BLYNUS</strong>: vadovaukitės šiais naudingais patarimais
© Shutterstock nuotr.

Prisiminkite, kad blynų tešla susideda iš trijų pagrindinių komponentų: kiaušinių, pieno ir miltų. Įsitikinkite, kad kiaušiniai ir pienas yra švieži. Pienas neturi būti per riebus.

Nepatingėkite miltus išsijoti, kad jie būtų puresni.

Tam, kad blynų tešla būtų reikiamos konsistencijos, laikykitės proporcijų, nurodytų recepte. Jei neprisimenate, laikykitės tokių proporcijų: 1 stiklinei pieno (galite skiesti su vandeniu) reikės 1 stiklinės miltų ir 1 kiaušinio.

Kiaušinius su žiupsneliu druskos ir cukraus geriausiai plakti su šakute. Net jei ir turite namuose plaktuvą, geriausiai kiaušinis išplakamas būtent su šakute.

Berkite miltus pamažu, kad neatsirastų gumbų. Neišpilkite visų miltų iš karto. Jei maišant masę tešla yra pernelyg kieta, įpilkite daugiau pieno. Ir maišykite tešlą negailėdamos jėgų. Tuomet tešloje nebus miltų guzelių!

Nepadauginkite druskos ir cukraus. Per sūrūs blynai nebus gardūs. O jei dėsite per daug cukraus, tešla bus kieta.

Jei miltus bersite į pasūdytą vandenį, tešloje nebus gabalėlių.

Prieš kepant blynus, pirmiausia pakepinkite keptuvėje druską. Tada gerai nuvalykite skudurėliu ir tik tada tirpinkite sviestą ir pilkite tešlą.

Patogiausia blynus kepti ant dviejų keptuvių, nes juos reikia kepti gana ilgai, bet ant mažiausios ugnies. Taip bus greičiau.

Norėdami, kad visi blynai būtų šilti, neišdžiūtų, uždenkite juos folija ir laikykite iki 140 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Kad vakarykščiai blynai būtų tokie pat skanūs, kaip ir švieži, reikia pabarstyti juos cukrumi, sulankstyti į keturias dalis, sudėti į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu išteptą skardą ir pakepti 4-5 minutes. Tuomet ragausite traškius karamelinius blynus.

Kaip iškepti <strong>TOBULUS BLYNUS</strong>: vadovaukitės šiais naudingais patarimais
© Bubblekitchen
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (8)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (2)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (27)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".

Užtepėlės vieno kąsnio sumuštinukams, kurios visuomet sulaukia didelio pasisekimo

Gardi, ką tik iškepta ir dar garuojanti duona bei naminės užtepėlės, nenuviliantis derinys, tinkamas tiek paprastam šeimos vakarui, tiek pavaišinti netikėtai į svečius užsukusius svečius.

Silkė pataluose kitaip: šį receptą būtinai išsaugokite artėjančioms žiemos šventėms (38)

Be „Silkės pataluose“ neįsivaizduojamos nė vienos žiemos šventės. Todėl mes siūlome šio patiekalo gerbėjus nudžiuginti dar gardesniu receptu - tikrai nenusivilsite! Toks „Silkės pataluose“ variantas patiko absoliučiai visiems, kurie tik bandė šį užkandį! Be to, ją ne tik lengva paruošti. Patiekalas atrodo labai stilingai.

Skaniausias mėsos pyragas su ypatingai puriu užklotu – niekada neatsivalgysite (18)

Mėsos ir bulvių derinio mėgėjai neretai pritrūksta idėjų, kokį dar patiekalą galima pagaminti iš šių pagrindinių dviejų ingredientų. Tai štai, mėsos pyragas su ypatingu užklotu pavergs jus nuo pirmojo kąsnio.

Greitas obuolių pyragas: tikras gardumėlis! (3)

Šio itin greitai paruošiamo gardaus pyrago receptą galite tobulinti iki išprotėjimo. Pavyzdžiui, į tešlą įmaišykite migdolų drožlių arba išmirkytų razinų.

Štai kaip reikia gaminti bet kokią mėsą: slapti ingredientai dieviškam patiekalui (4)

Išsirinkti gerą mėsos gabalą yra tikras menas: reikia anksti ryte ateiti į turgų, rasti pažįstamą mėsininką, įsižiūrėti, neskubant įsiuostyti...

Grikiai su kefyru – taip paprasta atsikratyti 4 kg dar nebuvo! (25)

Grikiai ir kefyras yra naudingi dietiniai produktai, kurie gali padėti lengvai atsikratyti nereikalingo viršsvorio, išvalyti organizmą nuo toksinų, pagerinti virškinimą.