Kaip iškepti TOBULUS BLYNUS: vadovaukitės šiais naudingais patarimais

 (7)
Ne kiekvienai šeimininkei pavyksta iškepti tobulus blynus. Man ilgai nepavyko įminti šio patiekalo paslapties, kol nesužinojau kelių naudingų patarimų, kuriais vadovaujantis viskas pavyksta iš pirmo karto.
Kaip iškepti <strong>TOBULUS BLYNUS</strong>: vadovaukitės šiais naudingais patarimais
© Shutterstock nuotr.

Prisiminkite, kad blynų tešla susideda iš trijų pagrindinių komponentų: kiaušinių, pieno ir miltų. Įsitikinkite, kad kiaušiniai ir pienas yra švieži. Pienas neturi būti per riebus.

Nepatingėkite miltus išsijoti, kad jie būtų puresni.

Tam, kad blynų tešla būtų reikiamos konsistencijos, laikykitės proporcijų, nurodytų recepte. Jei neprisimenate, laikykitės tokių proporcijų: 1 stiklinei pieno (galite skiesti su vandeniu) reikės 1 stiklinės miltų ir 1 kiaušinio.

Kiaušinius su žiupsneliu druskos ir cukraus geriausiai plakti su šakute. Net jei ir turite namuose plaktuvą, geriausiai kiaušinis išplakamas būtent su šakute.

Berkite miltus pamažu, kad neatsirastų gumbų. Neišpilkite visų miltų iš karto. Jei maišant masę tešla yra pernelyg kieta, įpilkite daugiau pieno. Ir maišykite tešlą negailėdamos jėgų. Tuomet tešloje nebus miltų guzelių!

Nepadauginkite druskos ir cukraus. Per sūrūs blynai nebus gardūs. O jei dėsite per daug cukraus, tešla bus kieta.

Jei miltus bersite į pasūdytą vandenį, tešloje nebus gabalėlių.

Prieš kepant blynus, pirmiausia pakepinkite keptuvėje druską. Tada gerai nuvalykite skudurėliu ir tik tada tirpinkite sviestą ir pilkite tešlą.

Patogiausia blynus kepti ant dviejų keptuvių, nes juos reikia kepti gana ilgai, bet ant mažiausios ugnies. Taip bus greičiau.

Norėdami, kad visi blynai būtų šilti, neišdžiūtų, uždenkite juos folija ir laikykite iki 140 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Kad vakarykščiai blynai būtų tokie pat skanūs, kaip ir švieži, reikia pabarstyti juos cukrumi, sulankstyti į keturias dalis, sudėti į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu išteptą skardą ir pakepti 4-5 minutes. Tuomet ragausite traškius karamelinius blynus.

Kaip iškepti <strong>TOBULUS BLYNUS</strong>: vadovaukitės šiais naudingais patarimais
© Bubblekitchen
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.