Kaip iškepti TOBULUS BLYNUS: vadovaukitės šiais naudingais patarimais

 (7)
Ne kiekvienai šeimininkei pavyksta iškepti tobulus blynus. Man ilgai nepavyko įminti šio patiekalo paslapties, kol nesužinojau kelių naudingų patarimų, kuriais vadovaujantis viskas pavyksta iš pirmo karto.
Kaip iškepti <strong>TOBULUS BLYNUS</strong>: vadovaukitės šiais naudingais patarimais
© Shutterstock nuotr.

Prisiminkite, kad blynų tešla susideda iš trijų pagrindinių komponentų: kiaušinių, pieno ir miltų. Įsitikinkite, kad kiaušiniai ir pienas yra švieži. Pienas neturi būti per riebus.

Nepatingėkite miltus išsijoti, kad jie būtų puresni.

Tam, kad blynų tešla būtų reikiamos konsistencijos, laikykitės proporcijų, nurodytų recepte. Jei neprisimenate, laikykitės tokių proporcijų: 1 stiklinei pieno (galite skiesti su vandeniu) reikės 1 stiklinės miltų ir 1 kiaušinio.

Kiaušinius su žiupsneliu druskos ir cukraus geriausiai plakti su šakute. Net jei ir turite namuose plaktuvą, geriausiai kiaušinis išplakamas būtent su šakute.

Berkite miltus pamažu, kad neatsirastų gumbų. Neišpilkite visų miltų iš karto. Jei maišant masę tešla yra pernelyg kieta, įpilkite daugiau pieno. Ir maišykite tešlą negailėdamos jėgų. Tuomet tešloje nebus miltų guzelių!

Nepadauginkite druskos ir cukraus. Per sūrūs blynai nebus gardūs. O jei dėsite per daug cukraus, tešla bus kieta.

Jei miltus bersite į pasūdytą vandenį, tešloje nebus gabalėlių.

Prieš kepant blynus, pirmiausia pakepinkite keptuvėje druską. Tada gerai nuvalykite skudurėliu ir tik tada tirpinkite sviestą ir pilkite tešlą.

Patogiausia blynus kepti ant dviejų keptuvių, nes juos reikia kepti gana ilgai, bet ant mažiausios ugnies. Taip bus greičiau.

Norėdami, kad visi blynai būtų šilti, neišdžiūtų, uždenkite juos folija ir laikykite iki 140 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Kad vakarykščiai blynai būtų tokie pat skanūs, kaip ir švieži, reikia pabarstyti juos cukrumi, sulankstyti į keturias dalis, sudėti į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu išteptą skardą ir pakepti 4-5 minutes. Tuomet ragausite traškius karamelinius blynus.

Kaip iškepti <strong>TOBULUS BLYNUS</strong>: vadovaukitės šiais naudingais patarimais
© Bubblekitchen
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Užtenka vos vieno ingrediento, ir agurkinė taps skaniausia šaltsriube, kokią tik valgėte (1)

Šiltuoju metų laiku norisi gaivių patiekalų. Tačiau šaltibarščiai septynis kartus per savaitę mano šeimai tikrai pabosta. Todėl gerai, kad turiu šį gaivios agurkinės receptą, kuriuo mielai dalinuosi su jumis!

Naminis Tarchuno limonadas – be dažiklių ir skonio ar kvapo stipriklių

Jei jau gerti limonadą, tai tik be dažiklių ir skonio ar kvapo stipriklių. Geriausia gaiviuosius gėrimus gaminti namuose. Vienas mano mėgstamiausių - naminis „Tarchuno“ limonadas, kuris primena vaikystę.

Balandėliai ant laužo: taip gardžiai paruošto patiekalo jūs dar neragavote! (17)

Ant laužo paprastai čirškiname šašlykus, dešreles, vištienos kulšeles. Kartais - daržoves, vaisius ar zefyrus. Bet ar kada bandėte gamtoje išsikepti balandėlių?

Šašlykus keičia desertas – niekada negalvojome, kad tai galima kepti ant laužo!

Iškylaujate gamtoje, o po sočių šašlykų taip norisi gaivaus deserto? Siūlome jums ant laužo išsikepti tokį desertą, kokio tikrai nesitikėjote kada nors gaminti.

Kai pabosta cepelinai... Vos pora tokių spurgų, ir sotus bus alkaniausias vyras!

Karštą vasaros popietė ir cepelinai sunkiai dera. Norisi ko nors sotaus, tačiau lengvesnio. Pasirodo italai turi cepelino formos „apelsinus“ arba arancini. Tai – tradicinis Sicilijos virtuvės patiekalas. Tokiems kukuliukams iškepti reikia daug kantrybės ir pasiruošimo, tačiau skonis atperka visas virtuvėje praleistas valandas.

Geriausias vasaros gėrimas: ir troškulį malšina, ir padeda numesti svorio (27)

Siūlome jums laiko patikrintą gėrimo receptą, kuris ne tik numalsins troškulį, bet ir ištirpins jūsų kilogramus.

Daržovių kugelis: tikras gardumėlis ir jokių nereikalingų kalorijų (4)

Kugelis – lietuvių ypatingai pamėgtas patiekalas, atkeliavęs iš žydiškos virtuvės. Rekomenduojame išbandyti daržovių kugelį, kuris, neabejoju, taps atradimu daugeliui.

Joninių grilio šedevrai: nuo sočių kepsnių iki spontaniškų desertų

Ilgiausios dienos ir trumpiausios nakties šventė - viena gražiausių ir prasmingiausių švenčių vasarą. Senovės apeigomis ir tradicijomis apipinta Joninių šventė švenčiama ir šiandien: visoje šalyje vyksta įvairūs renginiai, per šią šventę daug laiko praleidžiame gamtoje su draugais.

12 būdų paruošti bulves: paprasta ir nepaprastai skanu! (6)

Bulvė yra tobula daržovė, kurią dievina daugelis lietuvių. Vidutinėje 150 gramų bulvėje yra tik 110 kalorijų, jokių riebalų ir šiek tiek natrio, todėl bulvės gali būti puikus dietinis maistas. Pateikiame jums kelis variantus, kaip gardžiai ir nekaloringai paruošti bulves bei paįvairinti virtuvės kasdienybę.

Vos 20 minučių, kad Joninių nakties smaližiai liktų ypač patenkinti

Artėjant pačiai šviesiausiai metų šventei – Joninėms – siūlome vakaro kaltininkus – Jums artimus Jonus bei Janinas – pasveikinti ne tik žodžiais, bet ir netikėtu dėmesiu.

Raugiame pirmuosius agurkėlius: ar jau bandėte šiuos 5 gardžiausius receptus? (1)

Birželio mėnesį iš savo sodų ir daržų parsinešame pirmuosius šviežius agurkėlius. Triauškiame juos žalius, pjaustome į salotas, arba marinuojame.

Taip duonos jūs dar niekada neskrudinote! (5)

Beveik kiekvienas rytas prasideda panašiu scenarijumi: skubi į darbą ir neturi laiko pavalgyti, o ką jau kalbėti apie pusryčių ruošimą. Tačiau vis dėlto yra būdas greitai ir skaniai papusryčiauti - pabandykite pasigaminti šiuos skanius sūrio skrebučius!

5 skirtumai tarp pomidorų padažo ir kečupo

Vieniems pomidorų padažas ir kečupas – vienas ir tas pats. Kitiems – du skirtingi gaminiai. Kol dauguma žmonių neranda vieningo atsakymo, kulinarai tikina, kad pomidorų padažas ir kečupas yra lyg pusbroliai – panašūs, tačiau su keletu skirtumų. Kokie jie?

Kiaušinių pyragas: už jį dėkoja ne tik mano namiškiai, bet ir figūra (3)

Kiaušinių pyragas – gana neseniai į mūsų šeimos virtuvę atkeliavęs patiekalas. Greitai ir lengvai paruošiamas pyragas yra tikra baltymų bomba, todėl tinka tiems, kas rūpinasi savo kūno linijomis.

Naminė pica per kelias minutes: tikras išsigelbėjimas alkaniems tinginiams! (11)

Jei esate didelis itališkos virtuvės, o dar tiksliau – picos gerbėjas, bet neturite laiko ir noro ilgai sukiotis virtuvėje, siūlome pasirinkti alternatyvą. Vos kelios minutės, ir gardi maža naminė pica garuos ant jūsų stalo.