Kaip iškepti TOBULUS BLYNUS: vadovaukitės šiais naudingais patarimais

 (7)
Ne kiekvienai šeimininkei pavyksta iškepti tobulus blynus. Man ilgai nepavyko įminti šio patiekalo paslapties, kol nesužinojau kelių naudingų patarimų, kuriais vadovaujantis viskas pavyksta iš pirmo karto.
Kaip iškepti <strong>TOBULUS BLYNUS</strong>: vadovaukitės šiais naudingais patarimais
© Shutterstock nuotr.

Prisiminkite, kad blynų tešla susideda iš trijų pagrindinių komponentų: kiaušinių, pieno ir miltų. Įsitikinkite, kad kiaušiniai ir pienas yra švieži. Pienas neturi būti per riebus.

Nepatingėkite miltus išsijoti, kad jie būtų puresni.

Tam, kad blynų tešla būtų reikiamos konsistencijos, laikykitės proporcijų, nurodytų recepte. Jei neprisimenate, laikykitės tokių proporcijų: 1 stiklinei pieno (galite skiesti su vandeniu) reikės 1 stiklinės miltų ir 1 kiaušinio.

Kiaušinius su žiupsneliu druskos ir cukraus geriausiai plakti su šakute. Net jei ir turite namuose plaktuvą, geriausiai kiaušinis išplakamas būtent su šakute.

Berkite miltus pamažu, kad neatsirastų gumbų. Neišpilkite visų miltų iš karto. Jei maišant masę tešla yra pernelyg kieta, įpilkite daugiau pieno. Ir maišykite tešlą negailėdamos jėgų. Tuomet tešloje nebus miltų guzelių!

Nepadauginkite druskos ir cukraus. Per sūrūs blynai nebus gardūs. O jei dėsite per daug cukraus, tešla bus kieta.

Jei miltus bersite į pasūdytą vandenį, tešloje nebus gabalėlių.

Prieš kepant blynus, pirmiausia pakepinkite keptuvėje druską. Tada gerai nuvalykite skudurėliu ir tik tada tirpinkite sviestą ir pilkite tešlą.

Patogiausia blynus kepti ant dviejų keptuvių, nes juos reikia kepti gana ilgai, bet ant mažiausios ugnies. Taip bus greičiau.

Norėdami, kad visi blynai būtų šilti, neišdžiūtų, uždenkite juos folija ir laikykite iki 140 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Kad vakarykščiai blynai būtų tokie pat skanūs, kaip ir švieži, reikia pabarstyti juos cukrumi, sulankstyti į keturias dalis, sudėti į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu išteptą skardą ir pakepti 4-5 minutes. Tuomet ragausite traškius karamelinius blynus.

Kaip iškepti <strong>TOBULUS BLYNUS</strong>: vadovaukitės šiais naudingais patarimais
© Bubblekitchen
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Gardžiausios įdarytos cukinijos: skonis kaip balandėlių

„Tiesiog dievinu įdarytas cukinijas. Jų skonis kaip balandėlių“, - sako savo receptu su 5braškėmis pasidalinusi skaitytoja Regina.

Praturtintas „tinginys“ – jo norisi dar ir dar! (20)

Mūsų skaitytoja Loreta siūlo išbandyti praturtintą „Tinginio“ pyragą, kuris užburs skoniu. Šio deserto nereikia kepti. Jį paruošti yra nepaprastai paprasta, todėl pasigaminti jį gali kiekvienas.

Gardus desertas iš kefyro: besilaikantiems dietos, bet norintiems pasmaguriauti (7)

Šį receptą mums rekomendavo mūsų skaitytoja Rima. Kefyro desertą ji siūlo išbandyti toms, kurios nori pasmaguriauti, bet negali, nes prižiūri savo kūno linijas.

Populiarėja alkoholiniai kokteiliai, kuriems ingredientų tenka ieškoti darže

Kiekviena moteris galėtų daug papasakoti apie prieskonines žoleles sriuboje ir salotose, bet ne kažin ką – apie žoleles alkoholiniuose kokteiliuose. Ši sritis mums kol kas vis dar menkai pažįstama. Tačiau ar ne metas ištaisyti šią žinių spragą?

Šokoladinis obuolių pyragas, kurio skonis nustelbs visus iki tol ragautus!

Obuolių pyrago receptų yra turbūt daugiau nei abėcėlėje raidžių. Kiekviena save gerbianti šeimininkė žino įdomų ir neįprastą būdą, kaip iš obuolių ir miltų iškepti pyragą, kuris nustelbs visus savo skoniu.

Baklažanai kaip grybai – gardesnio ir paprastesnio recepto nesu girdėjusi! (2)

Šį receptą sužinojau iš savo kaimynės, kuri kartą pasikvietė mane į svečius ir pavaišino nuostabaus skonio baklažanais, kurie priminė grybus. Kai ji pasakė man receptą, grįžusi namo nedelsiant tai pasigaminau pati!

Spiralinis pyragas su pasakiška paslaptimi

Skanu, greita ir paprasta - taip galima apibūdinti pyragaičius ar pyragus iš sluoksniuotos tešlos. Pabandykite išsikepti spiralinį pyragą su paslaptimi!

Neįmanoma atsispirti: marinuoti obuoliai (su kopūstais, šermukšniais ar medumi)

Marinuoti obuoliai gali būti su įvairiausiais produktais ir prieskoniais, žolelėmis, medumi, cukrumi, garstyčiomis, levandomis, mėtomis, baziliku, vyšnių ir serbentų lapais. Jums atrinkau pačius skaniausius marinato receptus. Išbandykite ir jūs - neįmanoma atsispirti.

Nepaprastas obuolių pyragas – tobulai pavyks net virtuvės naujokui (1)

Šis obuolių pyrago receptas gaminamas labai paprastai, tačiau jo skonis - nepaprastas! Vos kelios minutės pastangų, ir po pusvalandžio ant stalo garuos sultingas ir kvapnus desertas!

4 gudrybės – ir jūsų omletas virs šedevru. Tokio dar neragavote... (1)

Atrodytų, išsikepti omletą taip paprasta, net mokinys tai sugebėtų. O iš tiesų reikia paisyti kai kurių taisyklių, apie kurias žino nedaugelis, jei norite, kad omletas iš tiesų būtų skanus.

Ši daržovių mišrainė žiemą taps nepakeičiama – skaniausia gardinti sriubas, troškinius, pyragus ir garnyrą (5)

Ši mišrainė žiemą jums atstos visą restorano meniu. Ji tobulai tinka sriuboms, troškiniams, daržovių pyragams ir garnyrui prie mėsos ar žuvies. Mano namuose šis pagardas iš cukinijų, baklažanų, morkų ir obuolių būna nepakeičiamas!

Kaip išvirti tobulą avižinę košę: jei taip nebandėte, daug praradote (6)

„Avižinis sapnas“ - taip vadinasi avižinė košė, kurią rekomenduoja subalansuotos mitybos specialistas Artur Swan.

Šie purūs keksiukai – burnoje tirpstanti pagunda (6)

Jei norite pamaloninti savo mylimąjį, padėkoti savo draugei ar už žygdarbį apdovanoti vaiką, tuomet būtinai turite iškepti jiems šių keksiukų. Tai - burnoje tirpstanti pagunda.

Tai tik iš pirmo žvilgsnio – neišvaizdi geltona košė. Žiemą už ją mums dėkosi! (21)

Kam nepatinka šaltą žiemos vakarą atsidaryti uogienės stiklainį ir pasinerti į vasaros skonius bei kvapus.

Ypač lengvai pagaminami ir gardūs bulvių receptai iš šviežio derliaus

Šviežių lietuviškų bulvių derlius jau džiugina šias daržoves itin mėgstančius lietuvius. Šviežios bulvės išsiskiria savo plona luobele bei šiek tiek saldesniu skoniu. Tokios bulvės ypač tinka salotų, užkandžių ar apkepų gamybai.