Kaip iškepti TOBULUS BLYNUS: vadovaukitės šiais naudingais patarimais

 (7)
Ne kiekvienai šeimininkei pavyksta iškepti tobulus blynus. Man ilgai nepavyko įminti šio patiekalo paslapties, kol nesužinojau kelių naudingų patarimų, kuriais vadovaujantis viskas pavyksta iš pirmo karto.
Kaip iškepti <strong>TOBULUS BLYNUS</strong>: vadovaukitės šiais naudingais patarimais
© Shutterstock nuotr.

Prisiminkite, kad blynų tešla susideda iš trijų pagrindinių komponentų: kiaušinių, pieno ir miltų. Įsitikinkite, kad kiaušiniai ir pienas yra švieži. Pienas neturi būti per riebus.

Nepatingėkite miltus išsijoti, kad jie būtų puresni.

Tam, kad blynų tešla būtų reikiamos konsistencijos, laikykitės proporcijų, nurodytų recepte. Jei neprisimenate, laikykitės tokių proporcijų: 1 stiklinei pieno (galite skiesti su vandeniu) reikės 1 stiklinės miltų ir 1 kiaušinio.

Kiaušinius su žiupsneliu druskos ir cukraus geriausiai plakti su šakute. Net jei ir turite namuose plaktuvą, geriausiai kiaušinis išplakamas būtent su šakute.

Berkite miltus pamažu, kad neatsirastų gumbų. Neišpilkite visų miltų iš karto. Jei maišant masę tešla yra pernelyg kieta, įpilkite daugiau pieno. Ir maišykite tešlą negailėdamos jėgų. Tuomet tešloje nebus miltų guzelių!

Nepadauginkite druskos ir cukraus. Per sūrūs blynai nebus gardūs. O jei dėsite per daug cukraus, tešla bus kieta.

Jei miltus bersite į pasūdytą vandenį, tešloje nebus gabalėlių.

Prieš kepant blynus, pirmiausia pakepinkite keptuvėje druską. Tada gerai nuvalykite skudurėliu ir tik tada tirpinkite sviestą ir pilkite tešlą.

Patogiausia blynus kepti ant dviejų keptuvių, nes juos reikia kepti gana ilgai, bet ant mažiausios ugnies. Taip bus greičiau.

Norėdami, kad visi blynai būtų šilti, neišdžiūtų, uždenkite juos folija ir laikykite iki 140 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Kad vakarykščiai blynai būtų tokie pat skanūs, kaip ir švieži, reikia pabarstyti juos cukrumi, sulankstyti į keturias dalis, sudėti į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu išteptą skardą ir pakepti 4-5 minutes. Tuomet ragausite traškius karamelinius blynus.

Kaip iškepti <strong>TOBULUS BLYNUS</strong>: vadovaukitės šiais naudingais patarimais
© Bubblekitchen
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Fantastiškas bananinis vyniotinis, kurį net bus gaila valgyti (22)

Bananai yra mano mėgstamiausias vaisius. Nieko nuostabaus – juk juose gausu medžiagų, kurios padeda atsipalaiduoti, gerina nuotaiką, suteikia energijos.

Purus ir lengvas sūrio pyragaitis, kuris neapsunkins

Jei ieškote puraus ir lengvo deserto, kuris neapsunkintų skrandžio, tačiau pamalonintų gomurį, tuomet šis sūrio pyragaitis yra idealus pasirinkimas.

VEIDRODINIAI TORTAI: tokio grožio desertų jūs dar tikrai nematėte! (20)

Tokie tortai, kokius gamina rusų konditerė Olga Noskova, primena meno kūrinius. Šiuos įspūdingai atrodančius desertus netgi gaila valgyti.

Su šiuo genialiu receptu jūs PAMAITINSITE ALKANIAUSIĄ ARMIJĄ (1)

Šis receptas padės jums ne tik skaniai pavalgyti, bet ir pavaišinti kaimynus! Be to, patiekalas paruošiamas itin paprastai, nereikalauja ypatingų produktų.

Aliejus dailininkės rankose virto Salvadoro Dali portretu FOTO

Meno galerija vienam vakarui virto maisto laboratorija, o vakarėlio svečiai – kūrėjais. „Borges“ aliejus kartu su menininke Jolita Vaitkute pakvietė pažvelgti į maistą kitaip. Įvairių rūšių padažai, aliejai susijungė su sveikais maisto produktais ir pavirto ispanų menininko Salvadoro Dali portretu.

SUTAUPYKITE: už kelis centus rikotos sūrį be vargo pasigaminkite pačios (19)

Mūsų šeimoje itin mėgstami pieniški produktai. Pienas, kefyras, grietinė, varškė, jogurtais, sūriai ir sūreliai. Dėl kylančių kainų kai kurie pieno gaminiai tampa prabangos preke. Tačiau visai neseniai sužinojau itin paprastą ir pigų būdą, kaip namuose pasigaminti rikotos sūrį vos už kelis centus.

DIETINIAI KOTLETAI: mano naujausias kulinarinis hitas (4)

Visos mes norime prieš vasarą atsikratyti papildomo svorio. Tačiau laikytis dietos yra sudėtinga ir sunku. Bet jei žinai ypatingų receptų, net ir mesti svorį galima maitinantis sveikai ir skaniai.

Ši SULTINGA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ paruošiama per 5 minutes (2)

Jei sulaukėte netikėtų svečių, geriausia išeitis pavaišinti juos šia ypatingai greitai paruošiama vištienos krūtinėle. Vos kelios minutės virtuvėje, ir ant jūsų stalo garuos sultingas, švelnus ir kvapnus mėsos patiekalas.

Daug geriau už PAPRASTUS KIAULIENOS KEPSNIUS: šis patiekalas – tikras gardumėlis

Jautienos ar kiaulienos kepsniai - paprastas ir įprastas patiekalas ant mūsų stalo. Tačiau šįkart siūlau ant stalo patiekti kiek kitokį variantą - suktinukus su olandišku padažu.

AUKSINIS RECEPTAS: nuo šiol blynus kepsite tik taip (6)

Purūs blynai - pusryčiams, faršu įdaryti blynai pietums, ar su uogiene - vakarienei. Šis patiekalas niekada neatsibosta. Tačiau kai išbandžiau šį purių blynų receptą, mano šeima prašo taip gaminti kiekvieną dieną. O draugės vadina šį receptą auksiniu.

5 gudrybės, kurias privalote žinoti prasidėjus GRILIO SEZONUI

Į Lietuvą sugrįžus šiltiems orams, kartu su jais prasidėjo ir visų lauktas grilio sezonas. Tačiau tradiciniai grilio atributai kaip šašlykų majonezo marinatas ir jų gardinimas pomidorų padažu – tampa atgyvenusiais. Todėl šį sezoną išbandykite naujus ir neįprastus grilio patiekalų receptus, įkvėptus naujausių kulinarinių madų ir tendencijų. Virtuvės šefė Liucija Makovska dalinasi patarimais ir gudrybėmis, kurios padės jums pasitikti šį grilio sezoną kitaip ir nustebinti kiekvieną grilio vakarėlio svečią.

APKEPAS IŠ BULVIŲ IR VARŠKĖS – tai kur kas gardžiau negu įsivaizduojate!

Negalite gyventi be bulvių, o jūsų brangusis pirmenybę teikia varškei ir sportui? Galite šiuos dalykus lengvai suderinti pagaminę gardų bulvių ir varškės apkepą.

Įmerkite marinuotą agurkėlį į pieną ir pasigaminkite TOBULĄ TRAŠKŲ UŽKANDĮ (1)

Ar esate kada ragavę keptų raugintų agurkų? Jei dar ne, tuomet siūlau nedelsiant ištaisyti šią klaidą.

Aš jau seniai nebeperku „Kinder“ šokolado – gaminu daug geresnį SKANĖSTĄ NAMUOSE (1)

Ne tik vaikai dievina „Kinder“ šokoladus. Pro šiuos desertus parduotuvėje negaliu praeiti ir aš! Tačiau šių šokoladukų jau seniai nebeperku - gaminu juos pati.

Tai, ko aš taip ilgai ieškojau – BALTAS PADAŽAS, kuris patobulins kiekvieną patiekalą (7)

Kaip aš dievinu šį švelnų padažą, kurio recepto taip ilgai ieškojau. Pasirodo, originalumas slypi paprastume. Šis itin paprastai pagaminamas baltasis padažas bet kokį patiekalą padarys tobulu!