Kaip išgelbėti suknelę nuo vyno?

 (2)
Kaimynė Inesa man iškeps savo firminį morengų pyragą. Nusipelniau - per šventę jos namuose išgelbėjau močiutės dovanotą staltiesę.
Drabužį, suteptą vynu, galima užmerkti ir taip. Kodėl tragedijos nepaversti pramoga?
© Shutterstock nuotr.

Taigi dabar savo patirtimi bei patarimais dalinuosi ir su jumis. Jei nepavyks, vis tiek atsiųskite pyrago.

Kebliausia valyti kavos, kakavos, karšto šokolados dėmes, ypač jei drabužiai sintetiniai. Tačiau vakarėliuose dažniausiai sukneles, dailias palaidines ar marškinius sutepame vynu. Nemalonu.

Turiu pasakyti, kad raudona dėmė ant drabužio dažnai mus išmuša iš vėžių. Pavyzdžiui, viena mano draugė, netyčia apsiliejusi raudonu vynu, taupė brangų laiką ir lindo po dušu su visa suknele. Žinoma, tada ji šventę rengė savo namuose. Pridėkite vaizdui susidaryti dar ir tą detalę, kad buvo jau gerokai kauštelėjusi. Persirengusi ji svečiams sakė, jog vaidino „Likimo ironijos“ moteriškają versiją. Buvo linksma. 

Taigi, kaip gelbėti suknelę, jei tai nutiktų jums? Žinoma, vakarėlyje jos prezentazijai skirtas laikas baigėsi. Bet jūsų – dar ne! Išnaudokite šią situaciją. Jei esate svečiuose, paprašykite šeimininkų duoti kokių drabužių persirengti. Delsti nereikėtų, o ant suknios esančią raudono vyno (ar uogų) dėmę užpilkite storu druskos sluoksniu ir palikite 10 minučių. Po to drabužį perplaukite vėsiu vandeniu, pakišusios tiesiai po čiaupu. Nenaudokite jokio muilo ar skalbiklių!

Jei suknelė pasiūta iš balto audinio, tuomet dėmę iš pradžių suvilgykite citrinos sultimis, po to berkite druską, palaikykite ir padžiaukite drabužį lauke (idealu, jei šviestų saulė; bet jos dabar bus vis daugiau, ar ne?).

Gėlėtus audinius, suteptus vaisių ir uogų sultimis, geriausia valyti rūgusiu pienu. Drabužį kelioms minutėms pamirkykite išrūgose, o paskui kruopščiai išplaukite ir padžiaukite.

Žinoma, per pasilinksminimus sutepami ne tik drabužiai. Gėrimo bei maisto dėmių lieka ir ant staltiesės.

Staltiesę, sulietą raudonu vynu, kiškite po vandens srove, tekančia iš čiaupo, o paskui ją užmerkite vonelėje su šaltu vandeniu ir glicerinu. Po kelių minučių staltiesę praskalaukite vandens vonelėje, į ją dar įpylusios acto. Staltiesę džiovinkite gerai išvėdintoje patalpoje.

Jei dėmių vis dėlto nepavyko pašalinti, tai purviną vietą gerai patrinkite skalbiamaisiais milteliais (žinoma, su vandeniu, ne vien jų užbėrusios ant dėmės), palikte 15-20 minučių ir išskalaukite staltiesę švariame vandenyje.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (31)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (9)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (28)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".