Į Lietuvą atvykstantis Michelin žvaigždę turintis virtuvės šefas atsiveža šį tą netikėto

Į Vilnių atvykstantis pasaulinio lygio šefas Giulio Terrinoni savo kulinariniais šedevrais stebina pasaulį. Prestižinę Michelin žvaigždę turintis italas lietuviams taip pat atveža kai ką netikėto.
Į Lietuvą atvykstantis Michelin žvaigždę turintis virtuvės šefas atsiveža šį tą netikėto
© DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

„Dievinu keliones ir mėgstu tirti naujas kultūras bei kulinarines šalių tradicijas. Niekada neteko būti Lietuvoje. Esu labai smalsus ir nekantrauju išbandyti vietinį maistą”, – teigė Giulio Terrinoni, paklaustas, kas jį paskatino atvykti į Lietuvą.

Facebook nuotr.

Kaip prasidėjo Jūsų kulinarinis kelias?

– Valgio gaminimą pamilau nuo vaikystės, kai sukiodavausi savo tėvų restorane. Po to įstojau į Alberghiero institutą Italijoje, savo gimtajame miestelyje Fudžyje, kur mokiausi kulinarinių paslapčių.

Kas jus įkvepia virtuvėje?

– Mano įkvėpimas darbe – mano smalsumas. Niekada nenustoju ieškoti naujų sprendimų virtuvėje ir nuolat tiesiogiai bendrauju su savo tiekėjais apie šviežius ingredientus maistui. Kūrybiškumas virtuvėje – labai svarbus dalykas. Tačiau už viską svarbiausia – produktas, su kuriuo dirbu. Dirbu su žuvimi, o ji turi būti pati geriausia! Taip pat, jūra bendrąja prasme yra įkvėpimas visose mano kuriamose kompozicijose.

– Giulio, ką jums reiškia prestižinė Michelin žvaigždė, kuria buvote apdovanotas 2009-aisiais?

– Atvirai kalbant, kai man ją paskyrė, aš net nežinojau, kas tai yra! Bet dabar, kai pasižiūriu atgal ir bandau suvokti, ką pasiekiau vos per du metus kulinarijos pasaulyje, - tiesiog vau!

Į Lietuvą atvykstantis Michelin žvaigždę turintis virtuvės šefas atsiveža šį tą netikėto
© DELFI (Š.Mažeikos nuotr.)

„Dinner In The Sky“ restorane šeimininkausiantis italas savo receptų, žinoma, neišduos net ir kankinamas su įkaitusia keptuve. Bet ypatingą meniu, kurį jis kruopščiai ruošė su savo kolega Josue Vergara, jis vis dėlto atskleidė.

Garsūs kulinarai ruošia šį tą ypatingo: pomidorų sultinys su rūkytu unguriu, pankolis ir citrinžolė; anties krūtinėlė ir voveraitės, vištos odelė su lazdyno riešutais; tuno ir austrių kapotinis, krienai ir česnakų laiškai; pomidorų sultinys su rūkytu unguriu, pankolis ir citrinžolė; brusketa su skumbre; krevečių karpačio su raudono svogūno želė su apelsinais ir pankoliais.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.