Gamink namuose: paprastas „Philadelphia“ sušių receptas + FOTO

 (1)
Jei manote, kad skaniuosius sušius galima ragauti tik restoranuose, labai klystate. Tai labai paprastai galite padaryti ir namuose. Japoniško maisto vakarui reikės patikimo recepto, keleto produktų ir geros nuotaikos. Išbandom?
© Organizatorių nuotr.

Siūlome išbandyti „Shimai sushi & wine“ virtuvės šefų rekomenduojamą „Sushi Philadelphia“ receptą. Jie tvirtina, kad paragavę daugiau negali atsispirti šių sušių pagundai.

REIKĖS:

- Virtų sušių ryžių 130 g;

- Ryžių acto;

- Pusės jūros dumblio lapo;

- Lašišos filė 35 g;

- Snieginių krabų lazdelių 20 g;

- Agurkas 15 g;

- Sūrio kremas „Philadelphia“ 15 g;

- Vasabio (krienų) pastos;

- Sojos padažo;

- Marinuoo imbiero.

GAMINIMAS:

1) Išverdame sušių ryžius (vandens ir ryžių proporcija: 1 kilogramą ryžių verda viename litre vandens). Ant nedidelės ugnies kaitiname ryžių actą, įberiame cukraus ir druskos pagal skonį. Šildome tol, kol ištirps cukrus. Svarbu acto neperkaitinti.

2) Išvirtus ir dar karštus ryžius pašlakstome paruoštu ryžių actų ir viską atsargiai maišome.

3) Bambukinį kilimėlį apvyniojame maistine plėvele (taip kilimėlis tarnaus ilgiau). Ant rankų uždedame lašelį majonezo, kad ryžiai neliptų prie rankų.

4) Agurką pjaustome juostelėmis, minkštąją dalį su sėklomis pašaliname.

5) Imame 0,5 lapo (vieną jūros dumblio juostelę) ir pasidedame ant bambukinio kilimėlio. Ant slidžiosios dumblio pusės dedame kamuolėlį ryžių ir paskirstome tolygiai, palikdami apie 1 cm kraštelį išilgai lapo be ryžių, tačiau lygiagrečiai kitą kraštelį atitinkamai 1 cm klojam ryžius už kraštelio. 

6) Apverčiame mūsų būsimus sušius, ant ryžių ir ant dumblių lapo dėliojame kitus produktus:

Pirmiausia tepame sūrio kremą.


Nuotr.„Shimai sushi & wine“

Tuomet šalia dėliojame daržoves, ant kremo ir daržovių dedame krabų lazdeles.


Nuotr. „Shimai sushi & wine“

Bambukinio kilimėlio pagalba susukame ritinėlį, suteikdami jam kvadratinę formą. Ant viršaus dėliojame lašišą.


Nuotr. „Shimai sushi & wine“

7) Supjaustome pagamintus sušius į 8 dalis. Prieš pjaustant, peilį trumpam įmerkite į vandenį, kad neliptų ryžiai. Gabalėlius gražiai išdėliojame lėkštėje, patiekiame su sojos padažu, krienais ir marinuotu imbieru. Krienai suteiks aštrumo, o po sušio užsikandus imbieru - atnaujinsite skonių receptorių jusles.

SKANAUS!


Nuotr. „Shimai sushi & wine“

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.