Gal jums 200 gramų aistros?

 (2)
Valgymas ir mylėjimasis – vieni didžiausių malonumų. Todėl tiek ritualų yra susijusių su maistu. Ir asociacijų. Netgi nepadorių.
Bananai ir riešutai - veiksmingas aistros užtaisas.
Bananai ir riešutai - veiksmingas aistros užtaisas.
© Shutterstock nuotr.

Argi bananas - ne falo imitacija? O šokoladas ar grietinėlė nenupiešia mylimojo vaizdo ir mūsų, skanaujančios saldėsių nuo įkaitusio jo kūno? Kur maistas, ten ir erotika. Šią tiesą žinojo dar Senovės graikai, mėgavęsi orgijų metu ne tik gardžiais patiekalais, bet ir kūniškais malonumais.

Meilužis Nr.1 Kazanova irgi nebūtų galėjęs patenkinti tiek moterų, jei nebūtų žinojęs afrodiziakų galios bei reguliariai juos naudojęs.

Padidinti seksualinį potraukį gali ne visi produktai. Ir, ačiū dievui, nes kitaip vaikščiotume kaip katės per morčių. Ką ten vaikščiotume - raitytumėmės ant žemės, visai nekatiniškai kniauktumėte ir dar ilgesingomis apspangusiomis ir šiek tiek primerktomis akimis nulydėtumėme kiekvieną veislinį katiną.

Malonumo hormonai. Vienu stipriausių afrodiziakų dėl didelio kiekio fenilalanino amino rūgšties yra laikomas šokoladas. Jis padeda organizme išskirti taip vadinamą malonumo hormoną - endorfiną. Šokoladas yrač tinkamas meilės preliudijai.
Jaudinančių produktų grupei priskiriami ir prieskoniai: raudonieji čili pipirai, karis. Jų sudėtyje yra kapsaicino, kuris pagreitina širdies plakimą ir sukelia euforijos jausmą. O dabar beliak įsivaizduoti šokolado su pipiriukais derinį...

Aštrūs pojūčiai. Bene populiariausias ir mėgiamiausias Rytų šalyse aistros žadintojas - muskatas. Ypač puikiai šie riešutai veikia vyrus. Tačiau jei suvalgysite per daug, vietoj aistros jus apims haliucinacijos. Smagų aistruoklį paruošite, jei į patiekalą įpjaustysite salierų. Šioje daržovėje yra androsterono - harmono, kurį išskiria prakaituojantis vyras, o tas kvapas moterį ypač jaudina.

Forma ir turinys. Bananas - tradicinis ir pats paprasčiausias aistrą sukeliantis (ir organą pakeliantis) afrodiziakas, kurio sudėtyje yra kalio, bromelino enzimo. Šis vaisius padidina vyro potenciją, taip pat jo bei moters seksualinį ištvermingumą. Taip pat moterys, valgančios bananų, dažniau patiria orgazmą.
RECEPTAS. Ajurvedos specialistai siūlo kiekvieną rytą pasigaminti pati erotiškiausią sumuštinį: perpjauti išilgai bananą ir puseles ištepti košele iš kario, smulkintų graikinių riešutų bei grietinėlės sviesto.

Riešutinės fantazijos. Arabai, kinai ir indai jau seniai žinojo, kad dėl riboflavino, vitamino E, kalcio bei baltymų kiekio vienas aistringiausių yra migdolo riešutas. Kūna kaitina ir marcipanas (gaminamas iš tų pačių migdolų), pistacijos (ypač aplietos medumi).
Geras stimuliatorius - sezamo sėklos, kuriose gausu vitamino E. Jos taip pat ilgina gyvenimą, o Rytuose vyrai vertina iš sezamo sėklų bei medaus pagamintą chalvą.

Seksualusis česnakas. Dideliu vitamino A, kalcio bei kalio šaltiniu laikomi šparagai irgi sužadina aistrą. Parduotuvėje nepraeikite abejingi ir pro avokadų dėžę.
Bet nebūtina visko tempti iš svetimų kraštų. Pasirodo, lietuvių taip mėgiami svogūnai bei česnakai taip pat stipriai veikia moterų ir vyrų lytinę sistemą. Kai kurie istorijos šaltiniai tvirtina, kad būtent dėl to Rytų vienuolynuose buvo draudžiama gardinti patiekalus česnakais bei svogūnais.
Stipriai veikiantiems afrodiziakams taip pat prisikiriami kokosai, artišokai, mangai, grybai, kiaušiniai, alyvuogių aliejus.

Aistringos poros valgiaraštis. Ką turėtumėte valgyti, kad lovoje pasiektumėte dar didesnio malonumo? Siūlau nenuobodžiaujančios ir eksperimentuojančios porelės intymųjį gyvenimą pagardinti šiais priedais:
- jūros bjaurybėmis, ypač austrėmis (jas mėgo tas pats Kazanova);
- pieno kokteiliais iš šviežių vaisių;
- sumuštiniais su ikrais;
- kepsniu su dauuuug česnako (būtina valgyti abiem!
);
- stipria kava arba arbata. Tinka ir puodelis kakavos. Skanaus
!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (8)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (2)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (26)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".

Užtepėlės vieno kąsnio sumuštinukams, kurios visuomet sulaukia didelio pasisekimo

Gardi, ką tik iškepta ir dar garuojanti duona bei naminės užtepėlės, nenuviliantis derinys, tinkamas tiek paprastam šeimos vakarui, tiek pavaišinti netikėtai į svečius užsukusius svečius.

Silkė pataluose kitaip: šį receptą būtinai išsaugokite artėjančioms žiemos šventėms (38)

Be „Silkės pataluose“ neįsivaizduojamos nė vienos žiemos šventės. Todėl mes siūlome šio patiekalo gerbėjus nudžiuginti dar gardesniu receptu - tikrai nenusivilsite! Toks „Silkės pataluose“ variantas patiko absoliučiai visiems, kurie tik bandė šį užkandį! Be to, ją ne tik lengva paruošti. Patiekalas atrodo labai stilingai.

Skaniausias mėsos pyragas su ypatingai puriu užklotu – niekada neatsivalgysite (18)

Mėsos ir bulvių derinio mėgėjai neretai pritrūksta idėjų, kokį dar patiekalą galima pagaminti iš šių pagrindinių dviejų ingredientų. Tai štai, mėsos pyragas su ypatingu užklotu pavergs jus nuo pirmojo kąsnio.

Greitas obuolių pyragas: tikras gardumėlis! (3)

Šio itin greitai paruošiamo gardaus pyrago receptą galite tobulinti iki išprotėjimo. Pavyzdžiui, į tešlą įmaišykite migdolų drožlių arba išmirkytų razinų.

Štai kaip reikia gaminti bet kokią mėsą: slapti ingredientai dieviškam patiekalui (4)

Išsirinkti gerą mėsos gabalą yra tikras menas: reikia anksti ryte ateiti į turgų, rasti pažįstamą mėsininką, įsižiūrėti, neskubant įsiuostyti...

Grikiai su kefyru – taip paprasta atsikratyti 4 kg dar nebuvo! (25)

Grikiai ir kefyras yra naudingi dietiniai produktai, kurie gali padėti lengvai atsikratyti nereikalingo viršsvorio, išvalyti organizmą nuo toksinų, pagerinti virškinimą.