Gaivus pyragas su varške ir jogurtu + papuošimo idėja

 (3)
Siūlome išbandyti nesunkiai pagaminamą, gaivų, švelniai saldų, nekeptą pyragą, puikiai tinkantį smagiam draugų susitikimui ar vaikų gimtadieniui.
Kulinarija - taip pat menas, kur galite eksperimentuoti ir kurti grožį.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Svarbiausias pyrago akcentas, kurį siūlo Bake’n’Rock, – visos sodo uogos, gėlių žiedlapiai ir netgi gražios piktžolės. 

Rezultatas nestebins ir šeimos narius, ir svečius - žaismingas, spalvingas bei labai gardžiai atrodantis skanėstas. 

Tegul kulinariniai eksperimentai prasideda!

REIKĖS:

360 g varškės (patartina naudoti neriebią);

250 ml natūralaus jogurto;

200 ml plakamosios grietinėlės;

120 g cukraus;

25 g maltų aguonų;

80 ml pieno;

20 g želatinos;

1 citrinos nutarkuotos žievelės;

pusės citrinos sulčių.

PAGRINDUI:

180 g avižinių sausainių;

100 g sviesto (jei norite traškesnio pagrindo, naudokite šiek tiek mažiau);

PAPUOŠIMUI:

įvairių sodo uogų ir gėlių žiedlapių;

GAMINIMAS:

Sausainius susmulkinti elektriniu smulkintuvu iki trupinių ir supilti į juos lydytą sviestą, išmaišyti iki vientisos tirštos tešlos masės. Paruoštą trupinių masę paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos 24 cm torto formos (jei norite lygių pyrago kraštų, dėkite tik ant dugno). Torto pagrindą pusvalandžiui palikite šaldytuve, kad sustingtų.

Trintas aguonas įmaišyti į pieną, kaitinti iki virimo ir palikti ataušti. Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir išbrinkinti.

Varškę elektriniu maišikliu ar virtuvės kombainu išsukti su paprastu cukrumi ir jogurtu, tada supilti ataušusias aguonas su pienu, smulkiai įtarkuoti citrinos žievelę. Į išbrinkusią želatiną supilti pusės citrinos sultis ir šildant ją ištirpinti bei supilti į varškės masę.

Grietinėlę išplakti iki standumo ir išmaišyti į pradedančią stingti varškės masę. Tiesą, vasarą rekomenduojama grietinėlę prieš plakant palaikyti šaldiklyje bent 5 min. Paruoštą torto masę supilti ant sustingusio torto pagrindo ir pastatyti kelioms valandoms ar per naktį į šaldytuvą.

Sustingusį tortą išimti iš torto formos ir apdėlioti uogomis, žiedlapiais ar piktžolėmis. Leiskite pasireikšti fantazijai!

SKANAUS!

Kitiems eksperimentams galite naudoti jogurtą su uogomis ar vaisiais, taip gausite ir kitokią spalvą.


Nuotr. Iš asmeninio Bake’n’Rock albumo

Recepto autorius - Bake’n’Rock. Daugiau skanių ir gražių idėjų rasi ČIA.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.