FUTBOLO VIRTUVĖ. Ką šįvakar kramsnot?

 (4)
Taigi šiandien Varšuvos ir Vroclavo stadionų tribūnose mirgės tokios nacionalinės palvos: mėlyna, balta, raudona...
© Shutterstock nuotr.

Lenkija - Rusija, paskui Graikija - Čekija.... Už ką sirgti? Už lenkus, kurių žvaigždė Robertas Lewandowskis pelnė pirmąjį įvartį šiame čempionate? Už čekus, o tiksliau - jų vartininką Petrą Čechą, kuris UEFA Čempionų lygoje taip gerai gynė vartus, kad su „Chalsea" klubu šventė pergalę? O gal už graikus - iš gailesčio, kad jų šalis - ant bankroto ribos? O kaip dėl rusų?

Žodžiu, neaiškūs man kriterijai, ką palaikyt, todėl valgyt reikės visų trijų spalvų makaliūzę. Bet ką čia tokio įdomaus pakramsnot, su Ričardu smurksant prie televizoriaus?

O mes jau taip esam įpratę - valgyti per rungtynes patiekalus, kurių spalvinė gama atkartoja žaidžiančių komandų vėliavos spalvas.

Jei būtų mėlynių, tai šiam vakarui sukonstruočiau puikų ėdesį - braškių, mėlynių ir natūralaus jogurto desertą (vaikystėje tas uogas užpildavau pienu). Bet, įtariu, teks mėlynes pakeisti gervuogėmis - ačiūdie, nors jų yra prekybcentriuose. Jos labiau juodos, ne mėlynos, bet, manau, tiks.


Shutterstock nuotr. Avižinė košė nebent pirmosioms rungtynėms - kad angliavandenių suteiktą energiją iššvaistytumėt.

Taigi perliejam vandeniu braškes ir gervuoges, nepjaustom, nemaigom šakute ar šaukštu, o cielas galvikes užpilam jogurtu. Štai ir visa vakarienė! O jau visai daug galvos nelaužant paprasčiausia yra pakeliui namo prigriebti "Maskarponės" torčiuką. Arba plombyro ledų kibirėlį - įvairiaspalvėm uogom apibersite ir aistringai sirgsite. Bet taip su torčiukais sportuojant, kilogramai ne kris, o augs :)

Tad gal geriau grįžtam prie sultingų salotų. Štai variantas - arbūzų ir fetos užkandis. Supjaustom kubeliais arbūzo minkštimą, sūrį, apšlakstom juos citrinų sultimis ir dar pabarstom ant salotų šiek tiek juodųjų pipirų. Poryt, kai žais Italija, dar galėsit mėtų arba bazilikų lapelių primėtyt.


Shutterstock nuotr. Gaivios salotos. Niam.

O šiam vakarui bus gerai tą arbūzą ir fetą patiekti mėlyname dubenėlyje arba ant mėlynos servetėlės - fantazuokit! (P.S. Jei servetėlių ir lėkščių mėlynų nerasit, padėkit šalia išmanųjį telefoną gervuogės pavadinimu).

Žinau tik viena - kad toks maistelis Ričardui tikrai netiks. Tad liks jam tik čekiškas alus, sūris su mėlynuoju pelėsiu ir vyšniniai pomidoriukai... Gerų emocijų su futbolu!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (32)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (10)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.