Dieta „Degtukas“: lieknėsiu su Radžio daina!

 (2)
Nusiunčiau Liucijai buto dizaino variantą, o ji, man atsidėkodama, prikabino savaitinę dietą.
Daržovių ir košių dieta - maistinga ir sotu.
Daržovių ir košių dieta - maistinga ir sotu.
© A.Didžgalvio nuotr.

Ji, ta dieta, tiks toms, kurioms mėgsta sočiai pavalgyti, bet nori sulieknėti. Visi sako „valgyk mažiau", nes tai varo man dar didesnę depresiją. Imbierinė dieta man visai patinka ir tinka. Bet ten skysčiai. Kaip elgtis su maistu?

Manau, kad, norint sublogti, valgyti galima ne mažiau, tiesiog reikia žinoti, ką dedi į burną. Galima suvalgyti bulvinių blynų, bet galima ir dubenį salotų. Yra skirtumas, ar ne?

O štai ir Liusės rekomenduota dieta. Įvertinkite:

Pusryčiai
Suvalgykite avižinės ar kokios nors kitokios košės su kviečių sėlenomis, bet ne manų kruopų. Vienas variantų: kviečių sėlenis 20-25 min. virkite piene, uždengusios puodą. Paskui berkite avižines kruopas, pridėkite 1 šaukštą augalinio aliejaus, pamaišykite ir virkite ant silpnos ugnies dar 30 min. Košės cukrumi nesaldinkite, kaip ir žolelių arbatos iš liepžiedžių, mėtų ir raudonėlio. Tokie pusryčiai turi mažai kalorijų, bet yra itin sotūs.

Pietūs
Daržovių sriubytė, virta neriebiame vištienos sultinyje. Į sultinį (iš bėdos tiks ir vištienos sultinio kubelis, kitaip tariant, varguolių variantas) sudėkite bet kokias pjaustytas daržoves - bulves, morkas, kopūstą. Daržoves virkite 20-25 min. ant lėtos ugnies. Prisišveitusios sriubos iki sąmonės netekimo, sulapnokite obuolį arba ištriūbykite stiklinaitę kompoto be cukraus.

Vakarienė
Ko mes dar šiandien nevalgėme? Teisingai - salotų! Paruoškite jas iš morkų ir obuolių, apiberkite graikiniais riešutais ir pagardinkite medumi. Jei salotų neužteks, pilvas ilgesingai urgs Radžio dainą „Ką daryyyt?", šliūkštelkite skrandin stiklinę kefyro arba indelį natūralaus jogurto.
Jau visai prieš miegą išgerkite natūralių vaisių sulčių. Bet kokių.

Primenu, kad laikytis šios dietos reikia vieną savaitę per mėnesį. Į plonumą, kaip sakant!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (8)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (2)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (26)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".

Užtepėlės vieno kąsnio sumuštinukams, kurios visuomet sulaukia didelio pasisekimo

Gardi, ką tik iškepta ir dar garuojanti duona bei naminės užtepėlės, nenuviliantis derinys, tinkamas tiek paprastam šeimos vakarui, tiek pavaišinti netikėtai į svečius užsukusius svečius.

Silkė pataluose kitaip: šį receptą būtinai išsaugokite artėjančioms žiemos šventėms (38)

Be „Silkės pataluose“ neįsivaizduojamos nė vienos žiemos šventės. Todėl mes siūlome šio patiekalo gerbėjus nudžiuginti dar gardesniu receptu - tikrai nenusivilsite! Toks „Silkės pataluose“ variantas patiko absoliučiai visiems, kurie tik bandė šį užkandį! Be to, ją ne tik lengva paruošti. Patiekalas atrodo labai stilingai.

Skaniausias mėsos pyragas su ypatingai puriu užklotu – niekada neatsivalgysite (18)

Mėsos ir bulvių derinio mėgėjai neretai pritrūksta idėjų, kokį dar patiekalą galima pagaminti iš šių pagrindinių dviejų ingredientų. Tai štai, mėsos pyragas su ypatingu užklotu pavergs jus nuo pirmojo kąsnio.

Greitas obuolių pyragas: tikras gardumėlis! (3)

Šio itin greitai paruošiamo gardaus pyrago receptą galite tobulinti iki išprotėjimo. Pavyzdžiui, į tešlą įmaišykite migdolų drožlių arba išmirkytų razinų.

Štai kaip reikia gaminti bet kokią mėsą: slapti ingredientai dieviškam patiekalui (4)

Išsirinkti gerą mėsos gabalą yra tikras menas: reikia anksti ryte ateiti į turgų, rasti pažįstamą mėsininką, įsižiūrėti, neskubant įsiuostyti...

Grikiai su kefyru – taip paprasta atsikratyti 4 kg dar nebuvo! (25)

Grikiai ir kefyras yra naudingi dietiniai produktai, kurie gali padėti lengvai atsikratyti nereikalingo viršsvorio, išvalyti organizmą nuo toksinų, pagerinti virškinimą.