Dienos šviesą išvys supergėlė!

Rožės ir saliero mišinys? Skamba kaip prastos salotos. Tačiau šiuos augalus genetiškai sujungę JAV mokslininkai žada revoliuciją.
Paaiškėjo, kad tam tikrą saliero geną sujungus su rožės genomu, šis gali labai patobulinti rožės žiedlapių išsilaikymo trukmę ir kokybę.
Paaiškėjo, kad tam tikrą saliero geną sujungus su rožės genomu, šis gali labai patobulinti rožės žiedlapių išsilaikymo trukmę ir kokybę.
© Shutterstock nuotr.

Kažkada, dar jaunystėje (siaube, skambu taip, lyg dienoraštį rašyčiau plunksna degant žibalinei lempai!), viena mergina nusivaipė, kai pasakiau, kad mano mėgiamiausios gėlės – rožės: „Kaip tipiška“, – tepasakė. O aš atrėžiau, kad jei vyras ateina atsiprašyti su puokšte rožių, nėra malonesnio jausmo (ir skaudesnio išbandymo jam) kaip užvožti ta puikiąja šluota jam per marmūzę.
Dabar mano pasirinkimui atsirado dar dvi pateisinamos priežastys, tiksliau, viena, turėsianti daug pasėkmių – super mega rožė.
Internetinis portalas PhysOrg.com praneša, kad Pietų Karolinos valstijos sodininkystės mokslininkai Dr. Johnas Dole’as ir Dr. Johnas Williamsonas vadovauja mokslininkų grupei, kuri stengiasi genetiškai modifikuoti rožę, kad sukurtų naują supergėlę, kuri būtų mažiau linkusi vysti ir atsparesnė ligoms. Smagumėlis, galėsiu į tobulų vyrų sąrašą įrašyti ne tik chirurgus iš „Grožio peilio“, bet ir šiuos du pasaulio gražintojus.
Paaiškėjo, kad tam tikrą saliero geną – manitolio dehidrogenazę – sujungus su rožės genomu, šis gali labai patobulinti rožės žiedlapių išsilaikymo trukmę ir kokybę. Šis genas yra daugelyje augalų, bet nėra aišku, ar rožė jau turi tokį geną. O jeigu ir turi, tai jis negamina pakankamai fermentų, padedančių augalui kovoti su žiedlapius puolančiais amarais
Tad mokslininkų pastangos greitai leis jums ilgiau džiaugtis dovanotomis gėlėmis, mano viršininkei Jadvygai – nevystančiomis prekėmis gėlių salone, o man – mažesniais nuostolių nurašymais.
Tiesa, nežinau, kaip jūs, bet jei mano Ričardas namo partįstų puokštę salierų, pagalvočiau, jog čia užuomina, kad man reikia laikytis dietos. Laimei, rožių su įdiegtu saliero genu kvapas nesiskiria nuo paprastos rožės. Vienintelis pastebimas skirtumas tarp paprastos rožės ir šios supergėlės – jų išsilaikymo vazoje laikas.
Tyrėjai taip pat aiškinasi, kokio cukraus rūšis yra tinkamiausia mišiniui su vandeniu, kuriame būdami augalai vešėtų net po to, kai buvo nukirpti. Nežinau, kaip dėl šito, nes po cukraus brangimo psichozės man ranka sudreba net kavą saldinant, o apie rožes jau nekalbu.
Pasirodo, jie net gi studijuoja, kaip vandens kokybės skirtumai Jungtinėse Amerikos valstijose veikia nukirptos rožės išgyvenimo laiką! Va, pasakysiu Ričardui, kaip vyrai stengiasi, kai jis vėl juodžemį mano gėlėms tingės iš parduotuvės vilkti.
Galutinis mokslininkų tikslas yra tris – keturias savaites nevystančios nukirptos rožės, tad jų gavus kartą per mėnesį, gėlės namuose nevys ištisus metus. Įdomu, kieno genais reikėtų patobulinti mane, kad tos juoko raukšlelės dingtų?..

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (8)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (2)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (27)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".

Užtepėlės vieno kąsnio sumuštinukams, kurios visuomet sulaukia didelio pasisekimo

Gardi, ką tik iškepta ir dar garuojanti duona bei naminės užtepėlės, nenuviliantis derinys, tinkamas tiek paprastam šeimos vakarui, tiek pavaišinti netikėtai į svečius užsukusius svečius.

Silkė pataluose kitaip: šį receptą būtinai išsaugokite artėjančioms žiemos šventėms (38)

Be „Silkės pataluose“ neįsivaizduojamos nė vienos žiemos šventės. Todėl mes siūlome šio patiekalo gerbėjus nudžiuginti dar gardesniu receptu - tikrai nenusivilsite! Toks „Silkės pataluose“ variantas patiko absoliučiai visiems, kurie tik bandė šį užkandį! Be to, ją ne tik lengva paruošti. Patiekalas atrodo labai stilingai.

Skaniausias mėsos pyragas su ypatingai puriu užklotu – niekada neatsivalgysite (18)

Mėsos ir bulvių derinio mėgėjai neretai pritrūksta idėjų, kokį dar patiekalą galima pagaminti iš šių pagrindinių dviejų ingredientų. Tai štai, mėsos pyragas su ypatingu užklotu pavergs jus nuo pirmojo kąsnio.

Greitas obuolių pyragas: tikras gardumėlis! (3)

Šio itin greitai paruošiamo gardaus pyrago receptą galite tobulinti iki išprotėjimo. Pavyzdžiui, į tešlą įmaišykite migdolų drožlių arba išmirkytų razinų.

Štai kaip reikia gaminti bet kokią mėsą: slapti ingredientai dieviškam patiekalui (4)

Išsirinkti gerą mėsos gabalą yra tikras menas: reikia anksti ryte ateiti į turgų, rasti pažįstamą mėsininką, įsižiūrėti, neskubant įsiuostyti...

Grikiai su kefyru – taip paprasta atsikratyti 4 kg dar nebuvo! (25)

Grikiai ir kefyras yra naudingi dietiniai produktai, kurie gali padėti lengvai atsikratyti nereikalingo viršsvorio, išvalyti organizmą nuo toksinų, pagerinti virškinimą.