DIENOS PATARIMAS. Kaip atsikratyti suplėkusių rankšluosčių kvapo?

 (23)
Nieko nėra blogiau negu išlįsti iš dušo ir apsisiautus švariu rankšluosčiu suprasti, kad jis... dvokia.
© Shutterstock nuotr.

Po daugybės skalbimų, rankšluosčiuose užsistovi minkštiklio ir skalbimo miltelių likučiai, kurie neleidžia audiniui absorbuoti pakankamai vandens, todėl rankšluosčiai, net ir po skalbimo, ima dvokti pelėsiais.
Vietoje to, kad  raukytumėte nosis ar mestumėte juos lauk, išbandykite šį triuką: išskalbkite rankšluosčius aukštoje temperatūroje be miltelių, tik su stikline balto acto. Paskui pakartokite skalbimą, tik vietoje acto įpilkite puse puodelio sodos.
Šie du produktai kaip reikiant atmirkys rankšluosčius ir po skalbimo jie vėl bus purūs ir gaivūs! išbandžiau ir palaiminau moterį, kuriai šovė tokia idėja!
Dar pasikartosiu: skalbdamos su actu ar soda jokiu būdu nenaudokite papildomų priemonių (minkštiklių, dėmių išėmiklių ar skalbimo miltelių).
Šis triukas taip pat puikiai veikia su pridvisusiais drabužiais, kuriuos pamiršote ištraukti iš skalbimo mašinos ar maudymosi kostiumėliu, užsilikusiu sporto krepšyje.

Beje, kalbant apie skalbimo mašinoje užsilukusius drabužius. Manau, taip yra nutikę ne vienai. Tikriausiai nereikia pasakoti, koooooks kvapelis pasklinda atidarius skalbimo mašinos dureles... Taigi, visos tos išrūgos ir bakterijos niekur nedingsta - jos užsilieka jūsų mašinoje ir bėgant laikui situacija vis blogėja. Gali būti, kad drabužiai ima dvokti vien nuo nešvarumų, susikaupusių skalbimo mašinoje...
Ką daryti? Reikia ją išvalyti. Tai padaryti yra keli būdai (kurie tarpusavyje nederinami, tačiau naudojami po vieną):
- Baliklis. Kad ir paprasčiausias Ace. Nužudo visas bakterijas, pašalina dėmes ir išvalo susikaupusias gleives. 2 puodeliai jo, maksimali temperatūra ir ilgasis skalbimas (be jokių drabužių) lygu švarutėlė mašina.
- Actas. Puikiai pašalina muilo, riebalų likučius ir blogus kvapus. Tiesa, jo reikės gerokai daugiau negu baliklio - apie 1,8-2 litrų. Įpilate, skalbiate tuščia mašina su aukščiausia temperatūra.
- Citrinų sultys (arba citrinos rūgštis). Pašalina rūdis ir blogus kvapus. Mašinos valymui reikės 1 puodelio citrinos sulčių arba pusės stiklinės citrinos rūgšties.
Viskas! Gaivaus skalbinių kvapo namuose!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.