DIENOS PATARIMAS. 6 mažai kam žinomi vandenilio peroksido panaudojimo būdai

 (16)
Vandenilio peroksidas yra svarbiausias dalykas pirmosios pagalbos rinkinyje. Ar žinojote, kad šis naminis antiseptikas gali būti naudojamas daugeliu skirtingų atvejų? Pateiksiu keletą savo mėgiamų vandenilio peroksido naudojimo būdų.
© Shutterstock nuotr.

Dėmių valiklis
Kartais ant vyro marškinių apykaklės randu mažutėles kraujo dėmeles, atsiradusias po skutimosi. (Manau, kad ši problema atsiranda rytais bandant kuo greičiau nusiskusti.) Taigi galite naudoti vandenilio peroksidą prieš skalbdama drabužius su kraujo dėmėmis. Peroksidas padeda užkirsti kelią dėmės įsitvirtinimui.

Pjaustymo lentelės valiklis
Laikykite vandenilio peroksido buteliuką po ranka virtuvėje. Galite pasinaudoti juo, kad nuvalytumėte pjaustymo lenteles po to, kai ruošite pietus ar vakarienę. Tai greitas ir patogus būdas dezinfekuoti visus virtuvės paviršius nuo bakterijų, esančių mėsoje ir pieno produktuose.

Natūraliai pašviesintos plaukų sruogos
Jei norite subtiliai pašviesinti savo plaukus, sumaišykite tokį tirpalą: pusė puodelio vandenilio peroksido ir pusė puodelio vandens. Tada iššukuokite šiuo tirpalu šlapius plaukus ir leiskite jiems nudžiūti.

Baliklio alternatyva
Ar girdėjote apie visus tuos „deguoninius" valiklius? Jie veikia ir jūsų skalbiniai tampa šviesūs bei ryškūs, nes plovikliuose yra vandenilio peroksido. Tą patį poveikį galite pasiekti ir jums nereikės pirkti jokio specialaus produkto - tiesiog įpilkite 2 puodelius vandenilio peroksido į pilną skalbimo mašiną. Jūsų balti skalbiniai bus pastebimai baltesni.

Dezinfekcija
Ar jūsų darbovietėje kas nors nuolat kosėja arba čiaudėja, kalbėdamas bendru telefonu arba prie bendro kompiuterio? Miela, ar ne. Norėdama dezinfekuoti šiuos bendrai naudojamus daiktus, paprasčiausiai nuvalykite juos su vandenilio peroksidu. Jis dezinfekuoja daiktą, tačiau nepalieka pastebimo kvapo, kaip dauguma pramoninių valiklių. Tai puikiai tiks žmonėms, kurie dirba prekyboje arba viešbučio vestibiulyje.

Esant ausies uždegimui
Vandenilio peroksidas ne tik puikiai dezinfekuoja žaizdas, tačiau yra naudingas, jei jums prasidėjo ausų infekcija. Dabar daugelis gydytojų nebeskiria antibiotikų dėl ausų infekcijų.
Laikykite galvą virš kriauklės taip, kad infekuotoji ausis būtų viršuje. Lėtai įpilkite šiek tiek vandenilio peroksido į ausies kanalą. Turite tai daryti lėtai, nes kanalas greitai užsipildo, tad peroksidas gali tekėti jūsų veidu (dėl vandenilio peroksido balinančio poveikio nevilkėkite savo mėgstamų marškinėlių).
Svarbiausia leiskite vandenilio peroksidui šiek tiek paburbuliuoti ir išvalykite ausies kanalą. Tada paverskite galvą į kitą pusę ir leiskite vandenilio peroksido pertekliui išbėgti iš ausies kanalo į kriauklę. Tada geriausia būtų iš karto atsigulti taip, kad ausis, kurios kanalas yra infekuotas, gulėtų ant rankšluosčio ir išdžiūtų, tad gulėkite ant šono.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (32)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (10)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.