DIENOS PATARIMAS. 5 situacijos, kuriose padės augalinis aliejus

 (2)
Šiandien dienos rubrikoje pagerbiame augalinį aliejų kur jis gali pagebėti? Tuoj sužinosite!
© Shutterstock nuotr.

Tarp dažniausiai maistui naudojamų augalinių aliejų yra saulėgrąžų, kukurūzų, alyvuogių, rapsų, sojų bei palmių aliejai. Jeigu kuris nors yra jūsų virtuvės spintelėje, galite neabejoti, jog turite ne tik ingridientą valgio gaminimui, bet ir puikų pagalbininką.

SPYNŲ SIAUBAS
Ar jūsų lauko durų spyna niekada nenori atiduoti jums namų raktų? Pamėginkite patepti savo raktus augaliniu aliejumi. Jis veiks kaip lubrikantas, nes padės raktui lengviau patekti į spyną.

PLAUKŲ DRĖKIKLIS
Galite pasinaudoti augaliniu aliejumi kaip giliai kondicionuojančia priemone savo plaukams. Paprasčiausiai paimkite pusę puodelio aliejaus ir sušildykite jį 50% galia veikiančioje mikrobangų krosnelėje, kol jis bus kiek šiltesnis, nei kambario temperatūra. Įmasažuokite augalinį aliejų į savo plaukus, išplaukite juos su šampūnu ir nuskalaukite.

MAŠINOS VALIKLIS
Nesvarbu, ar bandote atsikratyti stabdymo dulkių, kurios atsiranda ant jūsų padangų ir gaubtų, ar vabalų, purvo ar žiedadulkių, kurios visada prilimpa prie jūsų mašinos grotelių ir priekinio lango, atsisakykite specialių automobilio valiklių ir vietoj jų pasinaudokite augaliniu aliejumi. Užpilkite truputėlį aliejaus ant popierinio rankšluosčio arba skudurėlio bei pavalykite tuos paviršius. Augalinis aliejus padeda nuvalyti lipnią masę ir sukuria apsauginį automobilio sluoksnį, kuris padės, kad visoks šlamštelis neliptų prie jūsų automobilio.

NELIMPANTYS KASTUVAI
Prasidėjus visiems pavasario/vasaros sodo ir lauko darbams, galite pasinaudoti augaliniu aliejumi, kad padengtumėte savo semtuvus ir kastuvus. Tai padeda užkirsti kelią purvo kaupimuisi ant jūsų įrankių. Taip pat galite pasinaudoti šiuo patarimu ir savo žolės pjovimo mašinėlės ašmenims sutepti, kad prie jų nepriliptų žolė. Jei prispaus bėda, augalinio aliejaus apipurškimu galite taip pat padengti ir savo rankinių įrankių „darbines dalis“.

APSAUGOKITE SAVO PUODUS IR KEPTUVES
Tai gali būti ne pats novatoriškiausias patarimas, tačiau augaliniu aliejumi galite pasinaudoti tam, kad apsaugotumėte naujas keptuves. Lengvas augalinio aliejaus sluoksnis padeda apsaugoti keptuvę. Nors yra labai daug skirtingų būdų kaip tai padaryti, aš renkuosi šį: po to, kai pirmą kartą išplausite keptuvę, keptuvės paviršių ir jos šonus patrinkite augaliniu aliejumi. Dėl jos dugno nerimauti tikrai nereikia.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.