Dėl antsvorio kalti kondicionieriai

 (18)
Per žiemą mano organizmas nuo šalčio saugojosi, priaugdamas keletą rinkelių riebalų. Tačiau kodėl kilogramų gausina kondicionierius?
Kondicionieriai verčia mus aptingti ir mažiau judėti.
© Shutterstock nuotr.

Mūsų namus taip įkaitina saulė, kad šildymą būname įjungę tik minimaliu režimu. Per pietus, kai užkaičiu kelis puodus ant viryklės, kartais tenka ir vėjelį įjungti arba langą atplėšti. Nes būna kaip Ispanijoje per siestą - net Baksas susirango koridoriuje, kur ne parketas, o akmens masės plytelės sudėtos.

Mielai ir aš su juo parkrisčiau ant grindinio, bet neturiu kada – namų ruošos darbai laukia.
Taip ir užsisėdžiu namuose. Jauku, šilta, kartais net nesinori nosies į lauką kišti.

Pasirodo, tas apgaulingas jaukumas ir yra kuo puikiausios sąlygos vešėti nelemtiems kilogramams, tam gelbėjimosi ratui, nors Ričardas jį šypsodamasis (nesityčiodamas, tik šypsodamasis) vadina meilės rankenėlėmis. Mano vyras – iš tų, konservatyviųjų. Sako, kad yra ne šuo, jam kaulų nereikia. Jeigu jau miega su moterimi, tai turi justi jos šilumą, minkštumą, putlumą, o ne skrabalų komplektą.

Nors stengiuosi save mylėti tokią, kokia esu, tačiau vis tiek šnairuoju į vėjelį, kedenantį mano plaukus. Įsisiautėjusi vaizduotė tuoj ima piešti kitą vaizdą - mano besiplaikstančias riebalų rinkes. Oda taip išsitampiusi, kad vėjelis išgaubia duobę, o liūlantys lašiniai nusisuka į nugaros pusę. Atrodau kaip vėžlienė su parašiutu. Kraupus vaizdas nukrato kaip elektra, todėl prieinu ir išjungiu kondicionierių. Kodėl?

Žiemą namuose komfortą užtikrina šildymas, o pavasarį bei vasarą – kondicionieriai. Todėl suprantu, kodėl nei per karščius, nei per šalčius žmonės nekelia iš namų kojos. Mokslininkai rašė, kad taip itin retai patiriamas temperatūrų stresas, kuris priverčia organizmą intensyviai deginti riebalus šilumos gamybai. Energinis balansas nukrypsta ne į energijos gamybą, o į riebalų kaupimo pusę, dėl to ir priaugame svorio.

Be to, būnant namuose, kaip įprasta, atsiranda kitas reiškinys – šaldytuvo trauka. Beslampinėdami iš kampo į kampą, taip ir taikomės nugvelbti kokį dešrigalį, agurkėlį ar mikliai pasigaminti pomidorų salotų su grietine. Riebia, nes liesoje pomidorai plaukioja kaip vandeny.

Viskas. Nuo kito pirmadienio įtraukiu į savo dienotvarkę pasivaikščiojimus su šunimi, po pusvalandį kasdien. Nes matau, kad tas lanko sukimas ir svarmenų kilnojimas nieko gero neduoda. Kai išvažiuosime ilsėtis vasarą į Turkiją, būsiu gerokai dailesnė.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (26)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (31)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (8)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (28)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".