DARYK. Kaip namuose atskirti erdves? (foto)

 (3)
Vis daugiau jaunų žmonių renkasi butus-studijas, o jose suplanuoja atskiras  funkcionalias erdves. Jų atskyrimas gali praversti ir loftuose.
DARYK. Kaip namuose <span style="color: #ff0000;">atskirti</span> erdves? (foto)
© Shutterstock nuotr.

Kuo anksčiau skirdavome? Spinta, lentyna arba užuolaidomis. Skirtuko klasika - pastatomos „armonikinės" širmos. Tobulėjant skoniui ir išradingumui, atsiranda vis daugiau būdų „padalinti" atskiras erdves.
Štai pateiksime keletą nuotraukų ir vizualizacijų:

Lentyna arba komoda. Nebūtina lentynos ar stelažo aklinai užpildyti - palikite erdvės, oro, kad namai kvėpuotų, o ne atrodytų, kad viską sukišote, ką galėjote. Fotografijų albumai, vaza, skulptūrėlės, priderintos spalvos prie interjero stilistikos - štai ir turite funkcionalią pertvarą.

Sofa arba fotelis. Dažnai atskiria virtuvę nuo svetainės/valgomojo. O jei dar pasirinksite ryškią spalvą, tai taps tuo reikalingu interjero akcentu, kuris suteiks erdvei individualumo, išskirtinumo.



Kolonos.
Jei namo lubos aukštos, jas greičiausiai neišvengiamai prilaikys kolonos. Prie jų pastatytas vazonas su augalu ar komoda taps atskirų zonų „siena".

Kilimas. Keista, tačiau jis turi magiškų galių „sutraukti", sutelkti aplinkinius daiktus. Tokiu būdu sukuriama atskira sala. Pavyzdžiui, taip galite svetainėje sutelkti atskirą poilsio kampelį.

Stalas. Dažniausiai juo „įrėminama" valgomojo zona. Tačiau baro stalas gali būti skirtukas tarp virtuvės ir svetainės.

Augalai. Keli vienodi vazonai su augalais (tarkim, zamiokulku, trijuoste sanservjera, fikusu) bus gyva, žalia širma.

Apšvietimas. Toršeras, tikslinis apšvietimas, lubose įmontuotos lemputės irgi gali kaip kilimas sutelkti „po savimi" tai, ką norite.

Pakopos, laiptai. Kelios pakopos, paaukštinimas, atskirs svetainėje darbo zoną arba valgomajį. Laiptai, vedantys į antrą aukštą ir protingai įkomponuoti, bus ir akcentas, ir skirtukas.

Židinys. Viduryje patalpos įrengtas židinys skleis šilumą, taip pat skirs norimas erdves vieną nuo kitos.

Užuolaidos. Paprasta, jauku ir gražu. Spalva gali tapti akcentu.

Indauja. Panašiai, kaip lentyna ar komoda, dalija erdvę į atskiras zonas.

Shutterstock nuotr.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Fantastiškas bananinis vyniotinis, kurį net bus gaila valgyti (22)

Bananai yra mano mėgstamiausias vaisius. Nieko nuostabaus – juk juose gausu medžiagų, kurios padeda atsipalaiduoti, gerina nuotaiką, suteikia energijos.

Purus ir lengvas sūrio pyragaitis, kuris neapsunkins

Jei ieškote puraus ir lengvo deserto, kuris neapsunkintų skrandžio, tačiau pamalonintų gomurį, tuomet šis sūrio pyragaitis yra idealus pasirinkimas.

VEIDRODINIAI TORTAI: tokio grožio desertų jūs dar tikrai nematėte! (20)

Tokie tortai, kokius gamina rusų konditerė Olga Noskova, primena meno kūrinius. Šiuos įspūdingai atrodančius desertus netgi gaila valgyti.

Su šiuo genialiu receptu jūs PAMAITINSITE ALKANIAUSIĄ ARMIJĄ (1)

Šis receptas padės jums ne tik skaniai pavalgyti, bet ir pavaišinti kaimynus! Be to, patiekalas paruošiamas itin paprastai, nereikalauja ypatingų produktų.

Aliejus dailininkės rankose virto Salvadoro Dali portretu FOTO

Meno galerija vienam vakarui virto maisto laboratorija, o vakarėlio svečiai – kūrėjais. „Borges“ aliejus kartu su menininke Jolita Vaitkute pakvietė pažvelgti į maistą kitaip. Įvairių rūšių padažai, aliejai susijungė su sveikais maisto produktais ir pavirto ispanų menininko Salvadoro Dali portretu.

SUTAUPYKITE: už kelis centus rikotos sūrį be vargo pasigaminkite pačios (20)

Mūsų šeimoje itin mėgstami pieniški produktai. Pienas, kefyras, grietinė, varškė, jogurtais, sūriai ir sūreliai. Dėl kylančių kainų kai kurie pieno gaminiai tampa prabangos preke. Tačiau visai neseniai sužinojau itin paprastą ir pigų būdą, kaip namuose pasigaminti rikotos sūrį vos už kelis centus.

DIETINIAI KOTLETAI: mano naujausias kulinarinis hitas (4)

Visos mes norime prieš vasarą atsikratyti papildomo svorio. Tačiau laikytis dietos yra sudėtinga ir sunku. Bet jei žinai ypatingų receptų, net ir mesti svorį galima maitinantis sveikai ir skaniai.

Ši SULTINGA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ paruošiama per 5 minutes (2)

Jei sulaukėte netikėtų svečių, geriausia išeitis pavaišinti juos šia ypatingai greitai paruošiama vištienos krūtinėle. Vos kelios minutės virtuvėje, ir ant jūsų stalo garuos sultingas, švelnus ir kvapnus mėsos patiekalas.

Daug geriau už PAPRASTUS KIAULIENOS KEPSNIUS: šis patiekalas – tikras gardumėlis

Jautienos ar kiaulienos kepsniai - paprastas ir įprastas patiekalas ant mūsų stalo. Tačiau šįkart siūlau ant stalo patiekti kiek kitokį variantą - suktinukus su olandišku padažu.

AUKSINIS RECEPTAS: nuo šiol blynus kepsite tik taip (6)

Purūs blynai - pusryčiams, faršu įdaryti blynai pietums, ar su uogiene - vakarienei. Šis patiekalas niekada neatsibosta. Tačiau kai išbandžiau šį purių blynų receptą, mano šeima prašo taip gaminti kiekvieną dieną. O draugės vadina šį receptą auksiniu.

5 gudrybės, kurias privalote žinoti prasidėjus GRILIO SEZONUI

Į Lietuvą sugrįžus šiltiems orams, kartu su jais prasidėjo ir visų lauktas grilio sezonas. Tačiau tradiciniai grilio atributai kaip šašlykų majonezo marinatas ir jų gardinimas pomidorų padažu – tampa atgyvenusiais. Todėl šį sezoną išbandykite naujus ir neįprastus grilio patiekalų receptus, įkvėptus naujausių kulinarinių madų ir tendencijų. Virtuvės šefė Liucija Makovska dalinasi patarimais ir gudrybėmis, kurios padės jums pasitikti šį grilio sezoną kitaip ir nustebinti kiekvieną grilio vakarėlio svečią.

APKEPAS IŠ BULVIŲ IR VARŠKĖS – tai kur kas gardžiau negu įsivaizduojate!

Negalite gyventi be bulvių, o jūsų brangusis pirmenybę teikia varškei ir sportui? Galite šiuos dalykus lengvai suderinti pagaminę gardų bulvių ir varškės apkepą.

Įmerkite marinuotą agurkėlį į pieną ir pasigaminkite TOBULĄ TRAŠKŲ UŽKANDĮ (1)

Ar esate kada ragavę keptų raugintų agurkų? Jei dar ne, tuomet siūlau nedelsiant ištaisyti šią klaidą.

Aš jau seniai nebeperku „Kinder“ šokolado – gaminu daug geresnį SKANĖSTĄ NAMUOSE (1)

Ne tik vaikai dievina „Kinder“ šokoladus. Pro šiuos desertus parduotuvėje negaliu praeiti ir aš! Tačiau šių šokoladukų jau seniai nebeperku - gaminu juos pati.

Tai, ko aš taip ilgai ieškojau – BALTAS PADAŽAS, kuris patobulins kiekvieną patiekalą (7)

Kaip aš dievinu šį švelnų padažą, kurio recepto taip ilgai ieškojau. Pasirodo, originalumas slypi paprastume. Šis itin paprastai pagaminamas baltasis padažas bet kokį patiekalą padarys tobulu!