DARYK. Kaip namuose atskirti erdves? (foto)

 (3)
Vis daugiau jaunų žmonių renkasi butus-studijas, o jose suplanuoja atskiras  funkcionalias erdves. Jų atskyrimas gali praversti ir loftuose.
DARYK. Kaip namuose <span style="color: #ff0000;">atskirti</span> erdves? (foto)
© Shutterstock nuotr.

Kuo anksčiau skirdavome? Spinta, lentyna arba užuolaidomis. Skirtuko klasika - pastatomos „armonikinės" širmos. Tobulėjant skoniui ir išradingumui, atsiranda vis daugiau būdų „padalinti" atskiras erdves.
Štai pateiksime keletą nuotraukų ir vizualizacijų:

Lentyna arba komoda. Nebūtina lentynos ar stelažo aklinai užpildyti - palikite erdvės, oro, kad namai kvėpuotų, o ne atrodytų, kad viską sukišote, ką galėjote. Fotografijų albumai, vaza, skulptūrėlės, priderintos spalvos prie interjero stilistikos - štai ir turite funkcionalią pertvarą.

Sofa arba fotelis. Dažnai atskiria virtuvę nuo svetainės/valgomojo. O jei dar pasirinksite ryškią spalvą, tai taps tuo reikalingu interjero akcentu, kuris suteiks erdvei individualumo, išskirtinumo.



Kolonos.
Jei namo lubos aukštos, jas greičiausiai neišvengiamai prilaikys kolonos. Prie jų pastatytas vazonas su augalu ar komoda taps atskirų zonų „siena".

Kilimas. Keista, tačiau jis turi magiškų galių „sutraukti", sutelkti aplinkinius daiktus. Tokiu būdu sukuriama atskira sala. Pavyzdžiui, taip galite svetainėje sutelkti atskirą poilsio kampelį.

Stalas. Dažniausiai juo „įrėminama" valgomojo zona. Tačiau baro stalas gali būti skirtukas tarp virtuvės ir svetainės.

Augalai. Keli vienodi vazonai su augalais (tarkim, zamiokulku, trijuoste sanservjera, fikusu) bus gyva, žalia širma.

Apšvietimas. Toršeras, tikslinis apšvietimas, lubose įmontuotos lemputės irgi gali kaip kilimas sutelkti „po savimi" tai, ką norite.

Pakopos, laiptai. Kelios pakopos, paaukštinimas, atskirs svetainėje darbo zoną arba valgomajį. Laiptai, vedantys į antrą aukštą ir protingai įkomponuoti, bus ir akcentas, ir skirtukas.

Židinys. Viduryje patalpos įrengtas židinys skleis šilumą, taip pat skirs norimas erdves vieną nuo kitos.

Užuolaidos. Paprasta, jauku ir gražu. Spalva gali tapti akcentu.

Indauja. Panašiai, kaip lentyna ar komoda, dalija erdvę į atskiras zonas.

Shutterstock nuotr.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Lengvas ir nekaloringas pyragas iš kopūstų ir kefyro (2)

Šis greitas ir paprastai pagaminamas daržovių pyragas yra tobulas užkandis prieš pietus, lengvas bei gaivus vakarienės patiekalas.

Kaip išsaugoti šviežius pomidorus iki pat Naujų metų – paprastas, bet veiksmingas triukas (25)

Šiam pomidorų marinavimo būdui nereikės nei druskos, nei acto, nei vandens. Vos vienas ingredientas, ir turėsite šviežių pomidorų iki pat žiemos.

Puriausi ir švelniausi kotletai „Paukščių pienas“ – dangiškas malonumas

Kotletai „Paukščių pienas“ pavadinti ne be reikalo. Tai itin švelnus, sultingas ir gardus patiekalas, kurį paragavę pajusite dangišką malonumą!

Greiti patiekalai, kuomet per karšta gaminti

Kai termometro stulpeliai pasiekia aukštumas, vienintelis dalykas, ko norisi – ramiai leisti laiką vėsiame vandenyje. Tokiomis dienomis gaminimas prie karštos viryklės gali virsti dar didesniu išbandymu, o ir vasarotojų apetitas karščių metu pastebimai sumažėja. Vis dėl to, maitintis reikia net ir tokią dieną, todėl siūlome išeitį – lengvai paruošiamus pusryčius, pietus ir vakarienę, subalansuotus karštai dienai.

Mitybos specialistas įvardijo produktą, kuris gelbėja nuo migrenos, gerina virškinimą ir saugo nuo vėžio (4)

Mitybos specialistas, „Motyvuotų atletų“ įkūrėjas Artur Swan savo sekėjams ir sveikos gyvensenos šalininkams dalina naudingus patarimus apie mitybą ir sportą. Šįkart jis pasakoja apie produktą, kuris yra ne tik skanus, bet ir gyvybiškai reikalingas jūsų organizmui.

Perpjoviau bulvę per pusę, kad paruoščiau vakarienei kai ką išties ypatingo (4)

Keptos bulvės su grybais - skamba jau pabodusiai. Tačiau jei jūsų darže jau galima kasti šviežias bulves, o savaitgalį grybavote miške, galite pasigaminti kai ką išties ypatingo.

Netradiciniai pyragėliai: 100 kartų skanesni ir sveikesni nei čeburekai (1)

Nusibodo įprastiniai pyragėlių receptai? Tada šis itin neįprastas ir originalus receptas kaip tik jums.Šie pyragėliai švelnaus daržovių skonio, traški tešla idealiai dera su pomidorų, brinzos ir žalumynų įdaru. Toks užkandis patiks tiek suaugusiesiems, tiek ir vaikams.

Nekaloringas bananinis pyragas: niekada nemaniau, kad kepsiu kažką tris dienas iš eilės (4)

Šis pyragas turi mažai kalorijų. Be to, galima keisti receptą pridedant į tešlą įvairių riešutų ir džiovintų vaisių. Mano nuostabai, sezamas puikiai dera su bananais.

Superpurūs vištienos kotletukai – ir viskas tik dėl šio ingrediento (3)

Jei jūsų šeima mėgsta purius ir sultingus kotletukus, tuomet šį receptą turėtumėte ne tik žinoti, bet ir su savo draugais pasidalinti! Jis tikrai vertas jūsų dėmesio!

Didžiosios klaidos, kurias darote kepdami mėsainius

Kažkada buvęs tik amerikiečių skiriamuoju ženklu, mėsainis „išaugo“ greito maisto restoranų meniu rėmus ir, paplitęs visame pasaulyje, tapo atskiru, netgi gurmanų mėgstamu, patiekalu.

Ypatingas vištienos šlaunelių receptas: apie tokį marinatą turbūt niekada negirdėjote! (4)

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad nėra nieko paprasčiau už orkaitėje keptą vištieną. Bet taip atrodo tik iš pirmo žvilgsnio. Tikrai skanūs patiekalai yra gaminami iš ypatingų receptų.

Ji prisiskynė žalumynų ir paruošė tokį gardų patiekalą, kad net aš užsinorėjau (1)

Greičiausias ir pigiausias būdas pasirūpinti vitaminų ir mineralų atsargomis organizme - reguliariai valgyti šviežias daržoves ir žalumynus. Laimei, bent šiuo metų laiku jų mano darže visada gausu!

Valgyk, kiek telpa: dietiniai sausainukai vos iš 2 ingredientų! (1)

Kas sakė, kad sausainiai kenkia jūsų talijai? Siūlome jums pasigaminti desertą, kurį galėsite valgyti, kiek tik telpa. Sausainių gamyba užtruks vos keletą minučių!

Kaip pasigaminti tris kartus gardesnius balandėlius (27)

Siūlome jums pasigaminti visų taip mėgstamus balandėlius kiek kitaip. Šis receptas yra tobulas - garantuojame, kad patiekalas išeis tris kartus skanesnis.

Kaip laikyti kiaušinius ir pieno produktus. Pasirodo, visą gyvenimą dariau tai negerai! (4)

Atrodytų, kad šiais laikais neturėti kilti jokių problemų su produktų saugojimu: sudėjai viską į šaldytuvą ir ramu. Tačiau ne viskas taip paprasta, kaip atrodo.