Dangiškai skanus SŪRIO PYRAGAS: saldi pagunda, kuri apsvaigins

Ši dangiška padunda apsvaigins kiekvieną. Purus sūrio pyragas su baltuoju šokoladu, kondensuotu pienu ir sapnguolėmis yra skaniausias, kokį tik mums teko ragauti.
Purus sūrio pyragas
Purus sūrio pyragas
© Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

Pagrindui:
360 g sausainių
200 g sviesto

Pyragui:
700 g liesos varškės
300 g grietinėlės
7 kiaušiniai
300 g rikotos sūrio
plytelės baltojo šokolado
indelis kondensuoto pieno

Užpilui:
500 g obuolių
500 g spanguolių
150 g cukraus, skirto uogienėms
šaukštas sviesto

Purus sūrio pyragas
Purus sūrio pyragas
© Shutterstock nuotr.

Gaminimas:

Sausainius sutrinti su ištirpintu sviestu. Išklokite skardą. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki 5 minučių.

Sutrinkite kiaušinius, kondensuotą pieną, varškę ir rikotos sūrį iki vientisos masės. Užvirkite grietinėlę ir joje ištirpinkite šokoladą. Gautą masę sumaišykite su sūrio mase. Ja užpildykite pyrago pagrindą ir apie 40 minučių kepkite 145 laipsnių temperatūroje.

Svieste pakepinkite smulkiai supjaustytus obuolius, kol šie paruduos. Suberkite cukrų, ir maišykite, kol jis ištirps. Sudėkite spanguoles. Kai masė šiek tiek atvės, sutrinkite ją iki kreminės masės ir užliekite pyragą.

Skanauti galėsite kai tik masė sustings.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Užkandžiai, kuriuos tikrai gali sau leisti (turi tik 100 kalorijų!)

Laikantis dietos, sudėtingiausia ištverti alkio protrūkius, kurie gali padėti padaryti sprendimą - nutraukti dietą ir prisikimšti iki soties.

Paskutinėms iškyloms gamtoje – paprika ir sūris ant grilio

Graži diena gamtoje ir skanus ant grotelių kepamo maisto dūmas. Vasaros pabaigos orai tokiam malonumui nebuvo palankūs, tačiau spalio pradžia, pasak sinoptikų, leis atsigriebti. Artėjantis savaitgalis numatomas šiltas ir su pragiedruliais – tinkamas paskutinėms iškyloms gryname ore.

Lengva pagaminti: 3 gardūs žuvies receptai

Dietologai pataria dukart per savaitę į savo maisto racioną įtraukti žuvį, tačiau tradiciškai ruošiami žuvies patiekalai iš tų pačių žuvų gana greitai gali virsti monotonija, kuriai virtuvėje – ne vieta.

3 gardūs ir sotūs receptai su vištiena, kurie nekenkia jūsų talijai (1)

Kilo.lt mitybos specialistai rekomenduoja tris patiekalus iš vištienos, kurie idealiai tinka žvarbesniems orams. Jie sušildys, suteiks sotumo jausmą, tačiau nepakenks figūrai.

Paprasta kaip „du kart du“ – purus ir sultingas obuolių pyragas (3)

Šį pyragą išmokau kepti dar būdama paauglė. Ingredientus galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų, gaminimo eiga - įkandama net pirmokui, o rezultatas - karališkas.

Traškūs cukinijų blyneliai: su šiuo ingredientu skaniau nebūna

Rudenį mano valgiaraštis neįsivaizduojamas be šio patiekalo. Tradicinius cukinijų blynelius pagardinu specialiu prieskoniu, kuris suteikia patiekalui išskirtinio skonio. Patikėkite, skaniau tikrai nebūna!

Šis ypatingas bulvių plokštainis – kiekvieno vyro svajonė (16)

Bulves mano vyras galėtų valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Todėl šių daržovių mūsų namuose niekada nestinga. Kartais pritrūksta tik idėjų, kaip jas įdomiai patiekti.

Tikro rudens skonis: 3 gardūs moliūgų receptai

Darže karaliaujant moliūgams, patiekalai iš šių daržovių vis dažniau gula ant gyventojų stalo. Moliūgai pelnytai laikomi viena iš vertingiausių daržovių, nes nepriklausomai nuo gaminimo būdo, jie nepraranda organizmui itin naudingų maistingųjų medžiagų. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen šį kartą siūlo išbandyti 3 ypatingai gardžius patiekalus, kurie nustebins net šios daržovės dar nespėjusius pamėgti namų kulinarus.

3 patys skaniausi būdai marinuoti burokėlius: tinka sriuboms, salotoms, šaltibarčiams, garnyrui (3)

Šie mūsų siūlomi išbandyti marinuotų burokėlių receptai yra išties gardūs. Galite neabejoti - šių mišrainių iki žiemos gali ir nelikti. Nes jos tinka salotoms, šaltibarščiams, mišrainėms, garnyrui, sriuboms.

Sausas aromatingas džemas – geriausia, ką žiemai galima pagaminti iš obuolių

Labai atsiprašau, kad tik dabar dalinuosi šiuo nuostabiu receptu. Sausas aromatingas džemas iš obuolių nereikalauja didelių pastangų, o rezultatas - nepaprastai gardus.

Pats švelniausias tortas pasaulyje – tirpsta burnoje tarsi puriausios snaigės (14)

Tortas, kurį siūlome jums paragauti, nuo pirmo kąsnio pakeri savo paprastumu ir stebuklingu skoniu! Kiekvienas gabalėlis tirpsta burnoje kaip puriausia snaigė.

Koks maistas tinka prie kokteilių? Ko reikėtų vengti prieš valgį ir po jo?

Turbūt prie alaus niekada nevalgytumėte arbūzų ir vynuogių sumuštinukų, o sotaus bulvių plokštainio neužgertumėte pusiau sandžiu vynu. Tam tikras maistas diktuoja savas taisykles. Tačiau kai kurios kulinarinės lygtys iki šiol yra su daug nežinomųjų. Pavyzdžiui, mano vyras vartoja įvairius kokteilius. Koks maistas prie jų tinka geriausiai?

Geriausia išeitis lieknėjantiems – kotletukai su malonia paslaptimi (3)

Šie kotletukai yra tobula išeitis tiems, kurie seka savo svorį ir prižiūri figūrą. Lieknėjantiems šis receptas yra neįkainojamas.

Greitai paruošiami cepelinai su nepaprastu įdaru (24)

Siūlau išbandyti šį netradicinį cepelinų receptą. Juos gaminant jus maloniai nustebins tai, kaip greitai jie paruošiami, o smagurius - nepaprastas jų įdaras.

Putojantis vynas ir jo patiekimo etiketas: ar tikrai jį reikia iššauti su trenksmu?

Moterys nuo neatmenamų laikų renkasi šampaną. O gal putojantį vyną? Ar tai ne tas pats?.. „Alitos“ produktų kokybės ir vystymo skyriaus vadovė Rasa Urmanavičienė padėjo daugiau sužinoti apie šį gėrimą. Ji mielai papasakojo apie putojančio vyno skirtumus, degustavimą ir patiekimo etiketą.