ČIRŠKINK. Čeburekai "Valgau ir noriu"

 (24)
Kadangi vaikai vis tiek perka čeburekus, tai nusprendžiau, kad geriau pagaminsiu namuose. Bent mėsos įdėsiu ne koldūno dydžio.
© Shutterstock nuotr.

Puikių čeburekų receptą radau aktorės ir TV laidų vedėjos Julijos Vysockajos interneto svetainėje edimdoma.ru. Į faktą, kad čeburekų tešlon reikia pilti šiek tiek degtinės, nutariau nekreipti dėmesio.

Nekreipsiu dėmesio ir į dietas bei sveiką maistą. Gal galima nors vieną dieną pavalgyti, ko paprastai negalima?! Nepatikėsite, tačiau tada bent jau nesijaučiu, lyg visą gyvenimą versčiau save nuolat riboti, klausti, varžyti, svertis, dejuoti... Jau geriau bent kartelį suvalgysiu kai ką iš Negalimo Sąrašo, o paskui gerai pasportuosiu arba pasimylėsiu. Tik gal ne po čeburekų... ;)

Mėginsiu receptą savaitgalį. Gal ir jūs pamėginkite? Tešla, kaip teigia Julija, gerai kočiojasi, neplyšta, būna plona, traškanti. Kitą dieną net ir šalti čeburekai būna gardūs.

Reikės:
2 stiklinių miltų,
1,3 stiklinės šilto vandens,
1-2 šaukštų degtinės,
1 kiaušinio,
2 šaukštų augalinio aliejaus,
1 šaukštelio druskos.

Įdarui:
300 g kiaulienos (aviena būtų geriausia),
3-4 svogūnų,
prieskonių mėsai,
juodųjų pipirų,
druskos,
smulkintų krapų,
50-70 g riebaus kefyro.

Gaminimas. Į puodą supilkite vandenį, pasūdykite, supilkite aliejų, užvirinkite. Tuo vandeniu užplikykite 0,5 stiklinės miltų, greitai maišydamos. Išmaišykite gumulėlius, leiskite masei atvėsti.

Tada į plikytą tešlą įmuškite kiaušinį, įpilkite degtinės. Pildamos likusius miltus, užminkykite tešlą. Ji turi būti plastiška, tampri. Miltų daug ant stalo nebarstykite. Tešlos rutulį uždenkite rankšluosčiu ar suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite pusvalandžiui.

Gaminkite įdarą. Kiaulieną (avieną) su svogūnu sumalkite, pridėkite prieskonių, smulkintų krapų. Į mėsą įpilkite kefyro, viską gerai išmaišykite.

Iškočiokite tešlą į „gyvatę", supjaustykite nedideliais gabalais. Juos iškočiokite, kad būtų 2-3 mm storio skrituliai. Mėsą dėkite į vieną tešlos pusę, o kitą pusę užlenkite (žiūrėkite, kad nebūtų daug oro). Kraštus gerai sulipinkite - galite ir padrėkinusios vandeniu.

Specialiu peiliu arba šakutės galu padarykite dantuotą čebureko kraštelį. Užklokite čeburekus rankšluosčiu, kad nesudžiūtų.

Pilkite į keptuvę augalinio aliejaus apie 2-3 cm, gerai įkaitinkite, tada įdėkite mažą gabalėlį tešlos (jis sugers nereikalingą kvapą).

Čeburekus kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol dailiai paruduos. Tada išimkite su žnyplėmis ir dėkite ant grotelių, kad nuvarvėtų riebalai. Čeburekus galite pabarstyti druska. Skanaus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.