Blynai - irgi valgomas patiekalas

 (8)
Šiandien nusprendžiau prisiversti padaryti ką nors gero. Šaldymo kameroje picos neradau, o ir mikrobangė keistai ūžia. Kepsiu blynus.
Nors mama sako, kad blynus negarbinga vadinti „patiekalu“, nes tai tiesiog blynai, man atrodo kitaip.
© Shutterstock nuotr.

Visose saldžiai šleikščiose ar šleikščiai saldžiose amerikiečių romantinėse komedijose žmonės dieną pradeda nuo blynų. Pamenu, sesė mokėsi kepti blynus vien todėl, kad kažkada per „Beverly Hills 90210" Dylanas Kelly pasakė, kad ji - svajonių moteris, nes pusryčiams jam lietinių padarė. Na, jeigu tik tiek tereikia, tai aš – „Miss Pancake Jamie Oliver". Nes lietiniai – vienintelis patiekalas, kurį sugebu pagaminti, o ne tiesiog pasišildyti mikrobangėje (nors tam, patikėkit, talento taip pat reikia).

Šiandien esu pusėtinai altruistiniai nusiteikusi dalintis gėriu. Be to, mūsų šeimoje galioja taisyklė: tas, kuris gamina, neplauna indų. O aš galiu padaryti bet ką (na, beveik bet ką), kad išvengčiau akistatos su kriaukle. Imamės darbo!

Lietiniams reikės:

  • 1 puodelio miltų,
  • 1 puodelio pieno,
  • 5 kiaušinių,
  • 0,5 puodelio cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • sviesto.

Pertepimui reikės:

  • 1 puodelio braškių,
  • 1 puodelio varškės,
  • 0,25 puodelio cukraus,
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus,
  • 2 kiaušinių trynių,
  • 1 šaukštelio citrinos sulčių.

Gamindamos pertepimą, plaktuvu iki vientisos masės suplakite visus ingridientus, išskyrus braškes. Uogas supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į jau paruoštą masę. Kol lietiniai keps, pertepimą įdėkite į šaldytuvą.

Iš nurodytų ingridientų suplaktą tešlą palikite pastovėti 30 minučių. Po pusvalandžio ištepkite blyninę ar keptuvę sviestu ir kepkite lietinius.

Iškepusius blynelius pertepkite įdaru. Puoškite braškėmis, cinamonu ar riešutais.

Paeksperimentavimui prieš kepdamos į tešlą įmaišykite šokolado drožlių. Jų kartu su uogomis galite įmaišyti ir į pertepimą. Įprastą cukrų galite pakeisti ruduoju cukrumi ar medumi - tai jūsų patiekalui suteiks ypatingo skonio. Mama sako, kad blynus negarbinga vadinti „patiekalu“, nes tai tiesiog blynai... Bet ką tos mamos... Tiek to, šiandien aš gera. Aš gera ir laiminga.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (27)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (31)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (8)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (28)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".