Baras virtuvėje – atgyvena

 (23)
Jei ruošiatės kapitaliniam namų remontui, vertėtų žinoti, kad pamėgtas baro stalas turėtų iškeliauti į garažą užtarnauto poilsio.
Į namus vėl sugrįžta konkretus, elementarus valgomasis stalas.
© Shutterstock nuotr.

Baro stalo bumas slopsta. Interjero dizaineriai apskritai jo jau nepataria įrengti namuose, net jei galite skirti erdvės atskirai virtuvei bei valgomajam. Baro stalas yra (buvo) kaip išsigelbėjimas (ir praktiškas sprendimas!) atskirti virtuvės zoną nuo valgomojo. Tačiau dabar, kai moderniuose butuose virtuvė yra sujungta su svetaine, to daryti nevertėtų.

Turėti atskirą valgomąjį nėra būtinybė, kai valgomasis stalas gali stovėti ir svetainėje, ir virtuvėje. Bene pagrindinis reikalavimas - kad jis neatrodytų prielipas, o su bendra erdve sudarytų harmoningą visumą. Tarkim, virtuvėje karaliauja modernus šaltumas - stiklas ir metalas, o stalą išsirenkate baroko stiliaus. Nors fusion (stilių maišymas) madingas, tačiau pačios įrengdamos savo namus, stenkitės, kad visos detalės derėtų - šiuolaikinė interjero mada leidžia eksperimentuoti. Jei virtuvės baldai ryškūs, tai bent jau ant medinio stalo padėkite tokio atspalvio akcentų - žvakidę, vazą, servetėlių, o ant svetainės sofos primėtykite ryškiaspalvių pagalvėlių, patieskite ryškų kilimą.

Barui ir arkai - „ne"
Valgomasis stalas - pagrindinis virtuvės akcentas. Jei ji sujungta su svetaine, nebūtina stalo paversti jungiamąja grandimi. Zonų atskyrimui pasitarnaus gerai apgalvotas apšvietimas, pakyla ar praktiškas baldas, tarkim, indauja. Baro stalai šiuolaikinėje virtuvėje jau nepageidaujami.
Tą patį galima pasakyti ir dėl arkų, kurios buvo tapusios detale „iš reikalo" - norėdami, kad butas butų erdvesnis, žmonės tiesiog išgriaudavo sieną tarp kambario ir virtuvės, o tuštumą įrėmindavo arka.

Stalas - pagrindinis akcentas
Stenkitės suderinti ir grožį, ir praktiškumą. Jei erdvė kvadratinė, stalą rinkitės apvalų arba kvadratinį. O jeigu pailga, statykite ovalų ar stačiakampį pailgą stalą. Stalas turi būti platus, o ne baro kopija su žemomis kojomis. Trijų metrų ilgio stalas leis susodinti 12-a asmenų, o 6-8 žmonėms užteks ir dvimetrinio stalo. Jei jūsų šeima maža, o svečių sulaukiate retai, pakaks ir kvadratinio stalo su keturiomis kėdėmis. Tiesa, prie apvalaus susodinsite daugiau svečių. Tokiu atveju turėkite sulankstomų kėdžių.
Dabar madingi stikliniai stalai, tačiau jie nėra ilgalaikiai, o ir prižiūrėti keblu, ypač, kai stalas yra kasdienio naudojimo baldas. Geriau rinkitės medinį matiniu paviršiumi.
Nenumokite ranką į stalo apšvietimą. Lempa turi apšviesti bent 2/3 stalo. Jei stalas pailgas, tai ir apšvietimą išdėliokite lygiagrečiai (tarkim, trimis nedideliais šviestuvais). Apvaliam stalui tiks vienas sietynas, o gal netgi modernus toršeras - viskas priklauso nuo to, kur stalas stovi, kokia šviesa jam reikalinga.

Kėdės neturi užgožti stalo
Jei stalą įsigijote itin prašmatnų (gal nusipirkote iš antikvariato ar dėvėtų baldų parduotuvėje), tai kėdes prie statykite paprastas, lakoniškas, kad išryškėtų stalo grožis. Pastatydama perregimas atsparaus plastiko kėdes jūs parodysite, kad nesate tik puodų vergė, bet gaudotės ir interjero madoje. Be to, tokios kėdės tiks mažoje erdvėje, nes joje tarsi išnyks ir leis „groti" kitiems interjero akcentams. Tinka derinti ir su medžiu, ir su metalu. Tobula.

Poilsio zona
paprastai ji įrengiama netoli valgomojo stalo, kad pavalgę su šeima persėstumėte gerti arbatos į patogesnį ir jaukesnį kampelį. Šalia jo gali stovėti indauja su puodeliais bei taurėmis ar komoda su stalo įrankiais, rankšluosčiais bei servetėlėmis. Ant komodos pastatykite dubenį su vaisiais, arbatos servizą.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (23)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (31)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (8)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (28)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".