Avokado salotos su skumbre, riešutais, nektarinais (3 receptai)

Turite plaktuką? Man reikia - ausys vos nenuvirė nuo šalčio. Prisikalčiau. Bet geriau jau sutrepsėti kokį smagų šokį, ypač kulinarinį.
© Shutterstock nuotr.

Šiandien šokėjas Avokadas šokdins dvi panelytes - skumbrę, gražgarstę, o trečias šokis bus netradicinės orientacijos - su nektarinu. Oi, ir dar kumpiu!.. Klausykit, lėkštėje jau visa orgija. Salotos su pavasario (laukiamo) polėkiu.

Smaginamės virtuvėje ir smaginame savo bei mylimų žmonių skrandį.

*** Avokado ir skumbrės POLKA

Reikės:
300 g skumbrės (šalto rūkymo),
2 avokadų,
2 ilgų agurkų,
5 krapų šakelių,
1 citrinos sulčių,
150 g grietinės,
druskos,
baltų maltų pipirų.

Gaminimas. Skumbrę nulupkite, pašalinkite kaulus ir supjaustykite juostelėmis. Agurkus irgi nulupkite, perpjaukite išilgai, pašalinkite sėkliukes ir supjaustykite pusžiedžiais.
Avokado minkštimą supjaustykite tokio dydžio gabaliukais, kaip agurkus. Padažas paprastas: grietinę sumaišykite su citrinos sultimis, įberkite druskos, pipirų.

Ant lėkštės išdėliokite avokadus ir agurkus, užpilkite padažu, o ant viršaus dėkite žuvies gabaliukus. Papuoškite smulkintais krapais.

*** Avokado ir gražgarstės TANGO

Reikės:
saujelės kedro riešutų,
100 g gražgarsčių,
1 šaukštelio citrinos sulčių,
1 avokado,
0,5 gūžės salotų,
8 vyšninių pomidorų.

Padažui:
50 g anakardžių,
125 ml vištienos sultinio,
1 šaukštelio sojos padažo,
juodų maltų pipirų,
1 šaukštelio medaus.

Gaminimas.
Paruoškite padažą. Anakardžius apkepinkite ant sausos keptuvės 5 minutes, nuolat pamaišydamos. Plaktuve susmulkinkite riešutus, nesustodamos supilkite sultinį, sojų padažą, įdėkite medaus šaukštelį. Pagardinkite pipirais.

Tada gražgarstes ir salotas nuplaukite, nusausinkite. Salotų lapus grubiai suplėšykite, pomidoriukus perpjaukite pusiau. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką. Minkštimą išgremžkite, supjaustykite gabaliukais ir apšlakstykite citrinos sultimis.

Debenėlyje sumaišykite salotas, gražgarstes, avokadą ir pomidorus. Užliekite padažu, ant viršaus pabarstykite kedro riešutų.

*** Avokado ir kumpio su nektarinu KLUMPAKOJIS

Reikės:
3 nektarinų,
250 g rūkyto (vytinto) kumpio,
120 g salotų lapų,
1 avokado.

Padažui:
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
kelių baziliko lapelių,
1 šaukšto balto vyno acto.

Gaminimas. Avokado ir nektarinų minkštimą supjaustykite griežinėliais (pusžiedžiais). Kumpį supjaustykite juostelėmis.

Paruoškite padažą. Baziliko lapelius susmulkinkite. Juos bei vyno actą dėkite į alyvuogių aliejų ir šiek tiek paplakite.

Salotų lapus išdėliokite ant lėkštės, ant viršaus dėkite nektarinus, avokadą ir kumpį. Užpilkite padažo ir valgykite.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.