Ar draugės EX – draudžiama zona?

 (16)
Vakar visą vakarą su Ugne bandėme išspręsti jai kilusią dilemą – ar pasiduoti draugės buvusiojo rodomam dėmesiui?
Ar tai, kad draugė „panaudojo“ vaikiną, reiškia, jog tau negalima jo pamilti?
Ar tai, kad draugė „panaudojo“ vaikiną, reiškia, jog tau negalima jo pamilti?
© Shutterstock nuotr.

Ugnytė kaip visada, pas mane kartą per savaitę atlekia, kad padėčiau jai su biologijos namų darbais. Tik va, šįkart ji buvo kaip niekada apniukusi - pasirodo, jos įsimylėti bepradedančią širdį užtemdė abejonės šešėlis. Ugnei patinkantis vaikinas, berods, Rapolas, pagaliau pradėjo jai rodyti dėmesį, bet Ugnė baiminasi geriausios draugės reakcijos. Mat jie kažkada buvo pora...
Nors pati esu buvusi panašioje situacijoje, sunkiai ką galėjau patarti - tokia meilė man dovanojo begalę gražių išgyvenimų, bet atėmė artimą draugę.
Mudvi su Aiste buvome neišskiriamos nuo pačios pirmos dienos dailės akademijoje: dalindavomės ne tik užrašais, sumuštiniais, bet ir didžiausiomis paslaptimis. Jau rugsėjį susiformavo savotiškas kelių draugų ratelis, kuriam priklausė ir Marius. Mačiau, kad jis man simpatizuoja, bet Aistė tiesiog kraustėsi dėl jo iš proto - būtų galėjusi jo maistą sukramtyti, jei tik šis panorėtų. Jiedu kartu praleisdavo vis daugiau laiko, kol galiausiai į paskaitas atėjo susikibę už rankų.
Nuoširdžiai džiaugiausi draugės laime, tiesa, ji truko ne ilgai: besąlygiška Aistės meilė Mariui greitai pabodo, jie vis dažniau apsibardavo, dažnėjo jų „pabuvimai atskirai". Vieną dieną sulaukiau Aistės žinutės: „Jis mane paliko tiesiog troleibusų aikštelėje". Kartu su ja praleidau daugybę ašarotų vakarų. Aistė nurimo ir puikiai laikėsi, tik per kurso vakarėlius, šiek tiek padrąsinta alkoholio, vis tempdavosi Marių „išsiaiškinti to, kas buvo ne taip". Tačiau nei tai, nei niekur nedingęs Aistės paslaugumas Mariui, jo nesugrąžino. Jie išliko draugais, kartu eidavo į renginius, bet tokie santykiai draugę tik skaudino, o Mariui, paprastai tariant, buvo patogūs.
Po jų išsiskyrimo praėjus beveik metams, Aistė pusmečiui išvyko studijų į užsienį. Kasdien su ja kalbėdavomės skype ir šimtais siuntėme laiškus. Aistė tiesiog trykšte tryško džiaugsmu - užmezgė romaną su dėstytoju. Tik aš neturėjau, kuo pasidalinti... Tiksliau, bijojau. Tarp mudviejų su Mariumi pradėjo gimti jausmai. Vis bandžiau apsimesti nepastebėti jo rodomo dėmesio, bet po kelių mėnesių neatsispyriau. Skraidžiau kaip ant sparnų, bet su niekuo negalėjau tuo pasidžiaugti. Vis prasitardavau Mariui, kad mudviem reikėtų apie naujieną pranešti Aistei. Jis vis atidėliojo. Rodos, sėkmingai slapstėmės laukdami Aistės grįžimo, kol viena iš kursiokių, pamačiusi mus kartu festivalyje, visam kursui išsiuntė laišką, kur džiaugėsi „nauja ir gražia" pora. Perskaičius jį, man pakirto kojas. Žinojau, kad jį gavo ir Aistė. Netrukus mano baimės tapo realybe. Sulaukiau laiško: „Tikėjausi, kad esu verta daugiau negu sužinoti paskutinė". Tai buvo draugystės pabaiga. Nepadėjo nei mano kilometriniai laiškai, nei bandymai susitikti, net ir pastangos bendrauti paskaitų metu. Nebendraujame iki šiol.
Mūsų su Mariumi jausmai pamažu išblėso. O jiedu su Aiste vis dar puikūs draugai. Štai, kokia neholivudiška istorijos pabaiga. Tik mano širdy ši istorija niekada nesibaigs - vis savęs klausiu, ką galėjau padaryti kitaip, kad išgelbėčiau draugystę? O gal ji nebuvo tikra, jei taip greitai baigėsi? Ir ką daryčiau, jei gyvenime vėl susiklostytų panaši situacija...

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (1)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (7)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (2)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (26)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".

Užtepėlės vieno kąsnio sumuštinukams, kurios visuomet sulaukia didelio pasisekimo

Gardi, ką tik iškepta ir dar garuojanti duona bei naminės užtepėlės, nenuviliantis derinys, tinkamas tiek paprastam šeimos vakarui, tiek pavaišinti netikėtai į svečius užsukusius svečius.

Silkė pataluose kitaip: šį receptą būtinai išsaugokite artėjančioms žiemos šventėms (38)

Be „Silkės pataluose“ neįsivaizduojamos nė vienos žiemos šventės. Todėl mes siūlome šio patiekalo gerbėjus nudžiuginti dar gardesniu receptu - tikrai nenusivilsite! Toks „Silkės pataluose“ variantas patiko absoliučiai visiems, kurie tik bandė šį užkandį! Be to, ją ne tik lengva paruošti. Patiekalas atrodo labai stilingai.

Skaniausias mėsos pyragas su ypatingai puriu užklotu – niekada neatsivalgysite (18)

Mėsos ir bulvių derinio mėgėjai neretai pritrūksta idėjų, kokį dar patiekalą galima pagaminti iš šių pagrindinių dviejų ingredientų. Tai štai, mėsos pyragas su ypatingu užklotu pavergs jus nuo pirmojo kąsnio.

Greitas obuolių pyragas: tikras gardumėlis! (3)

Šio itin greitai paruošiamo gardaus pyrago receptą galite tobulinti iki išprotėjimo. Pavyzdžiui, į tešlą įmaišykite migdolų drožlių arba išmirkytų razinų.

Štai kaip reikia gaminti bet kokią mėsą: slapti ingredientai dieviškam patiekalui (4)

Išsirinkti gerą mėsos gabalą yra tikras menas: reikia anksti ryte ateiti į turgų, rasti pažįstamą mėsininką, įsižiūrėti, neskubant įsiuostyti...

Grikiai su kefyru – taip paprasta atsikratyti 4 kg dar nebuvo! (25)

Grikiai ir kefyras yra naudingi dietiniai produktai, kurie gali padėti lengvai atsikratyti nereikalingo viršsvorio, išvalyti organizmą nuo toksinų, pagerinti virškinimą.