5 paprasti receptai vakarienei: figūra jums padėkos

 (14)
Kas sakė, kad naudingas maistas yra nuobodus? Pateikiame jums penkias idėjas vakarienei, ką galite pasigaminti sveiko ir skanaus.
Makaronai su žirniais
Makaronai su žirniais
© DELFI skaitytojo nuotr.

Šie patiekalai ne tik nepaprastai skanūs, bet ir lengvai paruošiami. Neįdėjus daug pastangų galėsite nustebinti ir išrankiausią gurmaną.

Be to, šie patiekalai yra nekaloringi, tad figūra jums padėkos.

1. Veganiška tortilija

INGREDIENTAI

1 tortilija
Sauja daržovių pagal jūsų skonį (tinka špinatai, pomidorai, cukinijos)
humusas
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 smulkinto česnako skiltelė
druskos ir pipirų pagal skonį
Ožkos sūris

<span style="color: #ff0000;">5 paprasti receptai vakarienei</span>: figūra jums padėkos
© Shutterstock nuotr.

GAMINIMAS

Alyvuogių aliejuje pakepinkite daržoves, įdėkite česnako, druskos ir pipirų.

Tortiliją ištepkite humusu (galite jo nusipirkti ar pasigaminti namuose iš trintų avinžirnių ir sezamo sėklų padažo tahini. Dažniausiai dar paruošimui naudojamas aliejus, česnakas, citrinos sultys). Į paplotėlį pridėkite pakepintas daržoves ir pabarstykite ožkos sūriu. Pakepkite 10 minučių 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

2. Suktinukai su kalakutiena

INGREDIENTAI (1 suktinukui)

1 tortilija
2-3 šaukštai humuso su aitriosiomis paprikomis
3 gabalėlių kalakutienos
1/4 pjaustyto avokado
marinuoto agurko

Suktinukai su kalakutiena
Suktinukai su kalakutiena
© Shutterstock nuotr.

GAMINIMAS

Ištepkite tortiliją humusu, sudėkite sutrintą avokadą, skiltelėmis supjaustytą marinuotų agurką, kalakutieną. Suvyniokite ir supjaustykite tortiliją mažais gabalėliais.

3. Taco sriuba su aštria kalakutiena

INGREDIENTAI

1 vidutinis svogūnas
2 skiltelės česnako
1 pjaustyta paprika
300 g pomidorų
1 čili pipiras
450 g konservuotų kukurūzų
450 g pupelių
100 g konservuotų pupelių
300 g pomidorų padažo
1 pakuotė Taco prieskonių
1/2 stiklinės neriebios vištienos sultinio

Taco sriuba
Taco sriuba
© Shutterstock nuotr.

GAMINIMAS

Pakepinkite svogūnus, česnaką. Kalakutieną. Suberkite į didelį puodą su sultiniu.

Sudėkite pomidorus, kukurūzus, pupeles, pomidorų padažą, konservuotas pupelės, taco prieskonius. Virkite 10-15 minučių.

Gali būti patiekiamas su tortilijomis su įdaru iš grietinės, sūrio, jalapeno pipiro, supjaustyto griežinėlio svogūno.

4. Saldžios salotos su tunu

INGREDIENTAI

1 skardinė tuno
2-3 šaukštai daržovių marinato
2 šaukštai jogurto
1 valgomasis šaukštas medaus garstyčių
druskos ir pipirų
svogūnai, morkos, agurkai, salierai, kukurūzai, džiovintos spanguolės.

Tuno salotos
Tuno salotos
© shutterstock.com nuotr.

GAMINIMAS

Suberkite visus ingredientus į dubenį, išmaišykite ir užpilkite marinatu. Valgykite su duona.

5. Makaronai su žirniais

INGREDIENTAI

60 g makaronų
alyvų aliejus
sviesto
2-3 susmulkintos skiltelės česnako
1/2 puodelio šaldytų žirnių
1 valgomasis šaukštas parmezano

Makaronai su žaliaisias žirneliais
Makaronai su žaliaisias žirneliais
© I.Alenskaitės nuotr.

GAMINIMAS

Išvirkite makaronus. Svieste pakepinkite česnaką. Išvirkite žirnius.
Sumaišykite makaronus su žirniais ir česnaku. Įberkite sūrio.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.