5 gudrybės, kad mėsa būtų minkšta (marinatų receptai!)

 (23)
Kai kurios moterys sako, kad svarbiausia mėsos šviežumas. Taip, svarbu. Bet galima suminkštinti ir tepalais bei marinatais!
© Shutterstock nuotr.

Kietumą įveiksime aif.ru pateiktomis gudrybėmis, kurios mėsos patiekalą pavers sultingu, minkštu ir išraiškingu. Mėsos plaktuko čia nereiks - pakaks sutepti arba pamarinuoti.

Vaisių marinatas

Net jautienos didkepsniai, kurių taip ir nemėginote kepti, nes baiminotės, kad mėsa bus kieta ir nevalgoma, su šiuo vaisių marinatu bus minkšti ir sultingi.
Reikės: 2 kivių, 0,5 šaukštelio druskos, šviežiai maltų baltųjų pipirų, žiupsnelio sauso rozmarino, 6 jautienos kepsnių.
Gaminimas. Kivius nulupkite ir susmulkinkite burokine trintuve. Berkite druską bei prieskonius, išmaišykite ir tuo marinatu suvilgykite jautieną. Palikite pusvalandžiui. Paruoštus mėsos gabalus nusausinkite servetėle ir kepkite sausoje įkaitintoje keptuvėje. Kepsniukai bus minkštutėliai.
Tokį pat marinatą galite paruošti iš papajos ir jau minėtų prieskonių.

Marinatas iš kefyro

Jis ypač tiks šašlykams - mėsa bus gardi ir minkšta. Tačiau galite taip marinuoti ir kitokią mėsą, ne tik avieną: jautieną, vištieną, kalakuto krūtinėlę ar kiaulienos išpjovą.
Reikės: 500 ml kefyro, 500 ml mineralinio vandens, šiek tiek druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, džiovintų prieskoninių žolelių (pagal skonį), 1 kg bet kokios mėsos.
Gaminimas. Sumaišykite kefyrą, mineralinį vandenį ir prieskonius. Į marinatą sudėkite mėsos gabalėlius ir palikite 2-4 valandoms. Paskui mėsą išimkite, nusausinkite servetėle ir kepkite - ant grotelių, keptuvėje, ant iešmo.

Vyno ir mineralinio vandens mišinys

Jis padarys mėsą tokią gardžią, kad komplimentus galėsite klijuoti ant sienų. Jei taip marinuosite šašlyką, pridėkite ir smulkinto svogūno.
Reikės: 500 ml sauso balto vyno, 500 ml gazuoto mineralinio vandens, žiupsnelio druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, prieskoninių žolelių (pagal skonį), 3-4 svogūnų (nebūtina), 1 kg bet kokios mėsos.
Gaminimas. Viską sumaišykite, suberkite smulkintą svogūną. Tame marinate mėsą laikykite 3-5 valandas.

Garstyčios ir alus - marinatui

Mėsa bus ne tik minkšta ir sultinga, bet ir kvapni. Šis būdas netiks, jei gaila alaus...
Reikės: 250 g garstyčių, 250 ml tamsaus alaus, šviežiai maltų juodųjų pipirų, 1,5 kg mėsos.
Gaminimas. Mėsą supjaustykite gabalėliais, apvoliokite garstyčiose, užberkite pipirų, išmaišykite ir palikite 1 valandai. Tada užpilkite mėsą alumi ir palaikykite dar 2-3 valandas. Kepkite, apvoliojusios miltuose ir vis pašlakstydamos sūdytu vandeniu.

Mirkymas degtinėje ir sojų padaže

Beje, girdėjau, kad šį būdą mėgsta kinai, kai nori greitai iškepti mėsą. Šis marinatas ypač tinka vištienai, antienai ir kalakutienai.
Reikės: 7 šaukštų sojos padažo, 70 g degtinės, 1 kg mėsos.
Gaminimas. Krūtinėlę supjaustykite ilgomis juostelėmis. Degtinę sumaišykite su sojų padažu iš šiuo mišiniu užpilkite mėsą. Uždenkite ir palikite 1-1,5 valandos. Paskui mėsos gabaliukus nusausinkite servetėle ir kepkite arba troškinkite.

P.S. Beje, jei troškinate mėsą, įpilkite šiek tiek alkoholio - vyno, degtinės, alaus. Rinkitės pagal skonį. Alkoholis išgaruoja, tikrai nepakenks organizmui, o mėsa tampa minkšta - būtent tokia, kokios norite.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.