4 salotos su burokėliais

 (6)
Salotos yra tai, ką mėgstu valgyti vakarais. Jos ir sočios, ir sveikos, ypač jei pagardintos alyvuogių aliejumi.
Sluoksniuotos burokėlių salotos su avokadais ir silke.
Sluoksniuotos burokėlių salotos su avokadais ir silke.
© Shutterstock nuotr.

Šiandien verdam ir skerdžiam nepelnytai pamirštą daržovę - burokėlį. Vasarą jį prisimename labiausiai, nes srebiame šaltibarščius, net ausys lankstosi. O štai žiemą juos nustumiame į šalį.

Taigi reabilituokimės ir sveikatinkimės - gaminkime burokėlių salotas su įvairiausiais priedais.

SU AVOKADAIS IR SILKE

Reikės:
1 virto burokėlio,
2 avokadų,
200 g silkės,
grietinės,
krapų.

Gaminimas. Labiau nei paprasta - supjaustykite kubeliais virtą burokėlį, avokado minkštimą, o silkę - juostelėmis. Į stiklines taures ar ledaines sluoksniuokite: burokėliai, avokadai, silkė, uždėkite po gerą šaukštą grietinės, papuoškite krapų šakele. Bingo.

SU DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS IR RIEŠUTAIS

Reikės:
2 vidutinio dydžio burokėlių,
0,5 stiklinės džiovintų slyvų,
0,5 stiklinės graikinių riešutų,
1 šaukšto razinų,
100 g majonezo.

Gaminimas. Burokėlius virkite 40-50 minučių. Slyvas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 20-30 minučių. Razinoms užteks ir 10 minučių tokios plikinimo procedūros.

Burokėlius perliekite šaltu vandeniu, leiskite atvėsti, nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve.

Džiovintas slyvas nusunkite ir supjaustykite juostelėmis, o graikinius riešutus sumaigykite peilio geležte. Razinas nusausinkite.

Dėkite į dubenį visus ingredientus - burokėlius, džiovintas slyvas, razinas bei riešutus - ir sumaišykite su majonezu.

SU JUODOSIOMIS ALYVUOGĖMIS

Reikės:
1 vidutinio dydžio burokėlio,
3 vidutinio dydžio bulvių,
1 nedidelės morkos,
2 marinuotų vidutinio dydžio agurkėlių,
10 juodųjų alyvuogių be kauliukų,
1 svogūno galvos,
100 g žaliųjų konservuotų žirnelių.
30 g alyvuogių aliejaus,
druskos.

Gaminimas. Su lupena atskirai išvirkite bulves, morką, burokėlį. Išvirtas daržoves perliekite šaltu vandeniu, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Po peiliu kiškite bei kubeliais susmulkinkite ir marinuotus agurkėlius.

Alyvuoges supjaustykite griežinėliais, o svogūno galvą - smulkiais kubeliais.

Viską suberkite į dubenį, taip pat - ir konservuotus žirnelius, sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Pagardinkite druska, bet nedaug - jau turite marinuotų agurkėlių, alyvuogių.

Lėkštėje iš salotų formuokite kauburėlį, o aplinkui dar padėliokite alyvuogių. Skanaus!

SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS

Reikės:
2 vidutinio dydžio burokėlių,
3 vidutinio dydžio bulvių,
200 g raugintų kopūstų,
1 svogūno galvos,
100 g konservuotų žaliųjų žirnelių,
3 šaukštų augalinio aliejaus,
1 šaukšto obuolių acto,
1 šaukštelio cukraus,
druskos.

Gaminimas. Atskirai išvirkite bulves ir burokėlius, leiskite atvėsti, nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais, kaip, beje, ir svogūno galvą.

Kopūstus nusunkite, susmulkinkite ir sumaišykite su bulvėmis, burokėliais bei svogūnu, suberkite konservuotus žirnelius, pagardinkite druska, pipirais.

Pagaminkite padažą: indelyje sumaišykite aliejų, actą ir cukrų ir juo užpilkite salotas. Išmaišykite ir valgykite.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (8)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (2)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (27)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".

Užtepėlės vieno kąsnio sumuštinukams, kurios visuomet sulaukia didelio pasisekimo

Gardi, ką tik iškepta ir dar garuojanti duona bei naminės užtepėlės, nenuviliantis derinys, tinkamas tiek paprastam šeimos vakarui, tiek pavaišinti netikėtai į svečius užsukusius svečius.

Silkė pataluose kitaip: šį receptą būtinai išsaugokite artėjančioms žiemos šventėms (38)

Be „Silkės pataluose“ neįsivaizduojamos nė vienos žiemos šventės. Todėl mes siūlome šio patiekalo gerbėjus nudžiuginti dar gardesniu receptu - tikrai nenusivilsite! Toks „Silkės pataluose“ variantas patiko absoliučiai visiems, kurie tik bandė šį užkandį! Be to, ją ne tik lengva paruošti. Patiekalas atrodo labai stilingai.

Skaniausias mėsos pyragas su ypatingai puriu užklotu – niekada neatsivalgysite (18)

Mėsos ir bulvių derinio mėgėjai neretai pritrūksta idėjų, kokį dar patiekalą galima pagaminti iš šių pagrindinių dviejų ingredientų. Tai štai, mėsos pyragas su ypatingu užklotu pavergs jus nuo pirmojo kąsnio.

Greitas obuolių pyragas: tikras gardumėlis! (3)

Šio itin greitai paruošiamo gardaus pyrago receptą galite tobulinti iki išprotėjimo. Pavyzdžiui, į tešlą įmaišykite migdolų drožlių arba išmirkytų razinų.

Štai kaip reikia gaminti bet kokią mėsą: slapti ingredientai dieviškam patiekalui (4)

Išsirinkti gerą mėsos gabalą yra tikras menas: reikia anksti ryte ateiti į turgų, rasti pažįstamą mėsininką, įsižiūrėti, neskubant įsiuostyti...

Grikiai su kefyru – taip paprasta atsikratyti 4 kg dar nebuvo! (25)

Grikiai ir kefyras yra naudingi dietiniai produktai, kurie gali padėti lengvai atsikratyti nereikalingo viršsvorio, išvalyti organizmą nuo toksinų, pagerinti virškinimą.