4 salotos su burokėliais

 (6)
Salotos yra tai, ką mėgstu valgyti vakarais. Jos ir sočios, ir sveikos, ypač jei pagardintos alyvuogių aliejumi.
Sluoksniuotos burokėlių salotos su avokadais ir silke.
© Shutterstock nuotr.

Šiandien verdam ir skerdžiam nepelnytai pamirštą daržovę - burokėlį. Vasarą jį prisimename labiausiai, nes srebiame šaltibarščius, net ausys lankstosi. O štai žiemą juos nustumiame į šalį.

Taigi reabilituokimės ir sveikatinkimės - gaminkime burokėlių salotas su įvairiausiais priedais.

SU AVOKADAIS IR SILKE

Reikės:
1 virto burokėlio,
2 avokadų,
200 g silkės,
grietinės,
krapų.

Gaminimas. Labiau nei paprasta - supjaustykite kubeliais virtą burokėlį, avokado minkštimą, o silkę - juostelėmis. Į stiklines taures ar ledaines sluoksniuokite: burokėliai, avokadai, silkė, uždėkite po gerą šaukštą grietinės, papuoškite krapų šakele. Bingo.

SU DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS IR RIEŠUTAIS

Reikės:
2 vidutinio dydžio burokėlių,
0,5 stiklinės džiovintų slyvų,
0,5 stiklinės graikinių riešutų,
1 šaukšto razinų,
100 g majonezo.

Gaminimas. Burokėlius virkite 40-50 minučių. Slyvas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 20-30 minučių. Razinoms užteks ir 10 minučių tokios plikinimo procedūros.

Burokėlius perliekite šaltu vandeniu, leiskite atvėsti, nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve.

Džiovintas slyvas nusunkite ir supjaustykite juostelėmis, o graikinius riešutus sumaigykite peilio geležte. Razinas nusausinkite.

Dėkite į dubenį visus ingredientus - burokėlius, džiovintas slyvas, razinas bei riešutus - ir sumaišykite su majonezu.

SU JUODOSIOMIS ALYVUOGĖMIS

Reikės:
1 vidutinio dydžio burokėlio,
3 vidutinio dydžio bulvių,
1 nedidelės morkos,
2 marinuotų vidutinio dydžio agurkėlių,
10 juodųjų alyvuogių be kauliukų,
1 svogūno galvos,
100 g žaliųjų konservuotų žirnelių.
30 g alyvuogių aliejaus,
druskos.

Gaminimas. Su lupena atskirai išvirkite bulves, morką, burokėlį. Išvirtas daržoves perliekite šaltu vandeniu, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Po peiliu kiškite bei kubeliais susmulkinkite ir marinuotus agurkėlius.

Alyvuoges supjaustykite griežinėliais, o svogūno galvą - smulkiais kubeliais.

Viską suberkite į dubenį, taip pat - ir konservuotus žirnelius, sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Pagardinkite druska, bet nedaug - jau turite marinuotų agurkėlių, alyvuogių.

Lėkštėje iš salotų formuokite kauburėlį, o aplinkui dar padėliokite alyvuogių. Skanaus!

SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS

Reikės:
2 vidutinio dydžio burokėlių,
3 vidutinio dydžio bulvių,
200 g raugintų kopūstų,
1 svogūno galvos,
100 g konservuotų žaliųjų žirnelių,
3 šaukštų augalinio aliejaus,
1 šaukšto obuolių acto,
1 šaukštelio cukraus,
druskos.

Gaminimas. Atskirai išvirkite bulves ir burokėlius, leiskite atvėsti, nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais, kaip, beje, ir svogūno galvą.

Kopūstus nusunkite, susmulkinkite ir sumaišykite su bulvėmis, burokėliais bei svogūnu, suberkite konservuotus žirnelius, pagardinkite druska, pipirais.

Pagaminkite padažą: indelyje sumaišykite aliejų, actą ir cukrų ir juo užpilkite salotas. Išmaišykite ir valgykite.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.