3 riebalus deginančios daržovių sriubos, kurios pavers jus dievaite!

Šios sočios trintos sriubos yra nepaprastai skanios, ilgam numalšina alkio jausmą ir padeda sušilti. Be to, jos - tikras vitaminų užtaisas.
© Fotolia nuotr.

Pateikiame tris pačių gardžiausių sriubų receptus, kurie turi mažai kalorijų. Porcijoje yra tik 110-120 kalorijų. Todėl šie patiekalai idealiai tinka laikantis dietos bei siekiant sulieknėti.

TRINTA DARŽOVIENĖ (porcija - 120 kcal)

Ingredientai:

1 kg pomidorų
1 ilgiavaisis agurkas
2 svogūnai
2 skiltelės česnako
1 raudonoji paprika
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 litras vištienos sultinio
1 šaukštas citrinos sulčių
druskos, pipirų
saujelė petražolių
„Tabasco“ padažo

Pomidorų sriuba su plakta grietinėle
Pomidorų sriuba su plakta grietinėle
© Fotolia nuotr.

Gaminimas:

Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite mažais kubeliais. Agurką, papriką, svogūną, česnaką taip pat supjaustykite kubeliais.

Česnaką ir svogūną pakepinkite keptuvėje. Visas daržoves sutrinkite į vientisą masę kartu su sultiniu, citrinos sultimis. Pagardinkite prieskoniais, suberkite smulkintas žoleles.

PAPRIKŲ SRIUBA (porcija - 110 kcal)

Ingredientai:

6 raudonosios paprikos
2 porai
40 gr sviesto
500 ml daržovių sultinio
1 l pomidorų sulčių
1 šaukštas medaus
80 g saulėgrąžų sėklų
maltos saldžiosios paprikos
durskos, pipirų

3 riebalus deginančios daržovių sriubos, kurios pavers jus dievaite!
© Fotolia nuotr.

Gaminimas:

Paprikos minkštimą supjaustykite kubeliais. Porus supjaustykite žiedeliais. Puode ištirpinkite sviestą ir patroškinkite paprikas ir porus. Supilkite sultinį, virkite apie pusvalandį. Po to sriubą sutrinkite ir sumaišę su pomidorų sultimis dar pavirkite kelias minutes.

Sriubą patiekite paskaninus saulėgrąžų sėklomis. Jei nesilaikote dietos, galite taip pat paskaninti grietinėle.

TRINTA PORŲ SRIUBA (porcija - 110 kcal)

Ingredientai:

6 porai
500 g bulvių
50 g rūgštynių
2 l vištienos sultinio
tarkuoto muskato riešuto
šlakelis citrinos sulčių
druskos, pipirų

3 riebalus deginančios daržovių sriubos, kurios pavers jus dievaite!
© Fotolia nuotr.

Gaminimas:

Porus supjaustykite griežinėliais, bulves - stambiais gabaliukais. Susmulkinkite rūgštynes. Jas kartu su bulvėmis ir porais sudėkite į sultinį, virkite apie pusvalandį. Sriubą pertrinkite, pagardinkite prieskoniais.

Prieš patiekiant galite paskaninti grietinėle.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.