12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui

 (1)
Mes esame įpratę koldūnus valgyti su mėsos ar kopūstų, kartais gal bulvių, sūrio ar uogų įdaru, bet atėjo laikas išbandyti šį tą naujo! Norime pasidalinti su jumis 12 gardžių idėjų, kaip paruošti išskirtinį koldūnų įdarą.
12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© Fotolia nuotr.

Su grybais ir raugintais kopūstais

Sumalkite virtus grybus su kopūstais. Pakepinkite susmulkintą svogūną, pridėkite kopūstų ir grybų tyrės. Viską sumaišykite ir pagardinkite druska ir pipirais.

Su kiaušiniais ir svogūnų laiškais

Susmulkinkite 3 virtus kiaušinius ir saujelę svogūnų laiškų, gerai išmaišykite. Įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© kasuvalgyti.lt

Su burokėliais

2 burokėlius apvyniokite folija ir įdėję į įkaitintą orkaitę pakepkite, kol suminkštės. Atvėsus sutarkuokite burokine tarka. Pridėti Rikotos sūrio ir 2 šaukštus džiūvėsėlių.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© Shutterstock nuotr.

Su sūriu ir grybais

Supjaustykite svogūną, papriką ir pievagrybius, viską lengvai apkepkite. Atvėsus į masę pridėkite petražolių ir Brie sūrio.

Su kopūstais ir mėsa

Smulkiai supjaustykite kopūstą, svogūną ir pakepkite aliejuje. Sumaišykite su malta mėsa.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© kasuvalgyti.lt

Su lašiša ir ananasu

Smulkiai supjaustykite šviežią ananasą ir lašišą, pagardinkite pipirais, pridėkite džiovintų, bazilikų, šiek tiek alyvuogių aliejaus.

Su grybais ir pupelėmis

Iš virtų pupelių padarykite košę, pridėkite smulkiai pjaustytų ir pakepintų svogūnų, virtų grybų ir raudonųjų pipirų.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© kasuvalgyti.lt

Su morkomis ir svogūnų laiškais

Sutarkuokite ir pakepinkite keletą vidutinio dydžio morkų, pagardinkite druska. Smulkiai supjaustykite žalią svogūną ir sumaišykite jį su morkomis.

Su moliūgais

Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir petražoles, susmulkinkite moliūgą. Viską patroškinkite apie 10 minučių.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© Fotolia nuotr.

Su pomidorais ir sūriu

Smulkiai supjaustyti pomidorą, sūrį (geriausiai tiks Mozzarella) ir pagardinti baziliku. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį. Viską kruopščiai išmaišykite.

Su obuoliais ir šermukšniu

Sutarkuotus obuolius ir sutrintas uogas sumaišyti su medumi.

Su obuoliais ir cinamonu

Supjaustykite obuolius juostelėmis, pridėkite šiek tiek cukraus ir cinamono, išmaišykite ir palikite 15 minučių. Obuolius galite pakeisti džiovintais abrikosais.

Virtiniai su uogomis
Virtiniai su uogomis
© Shutterstock nuotr.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (2)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (8)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (2)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (26)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".

Užtepėlės vieno kąsnio sumuštinukams, kurios visuomet sulaukia didelio pasisekimo

Gardi, ką tik iškepta ir dar garuojanti duona bei naminės užtepėlės, nenuviliantis derinys, tinkamas tiek paprastam šeimos vakarui, tiek pavaišinti netikėtai į svečius užsukusius svečius.

Silkė pataluose kitaip: šį receptą būtinai išsaugokite artėjančioms žiemos šventėms (38)

Be „Silkės pataluose“ neįsivaizduojamos nė vienos žiemos šventės. Todėl mes siūlome šio patiekalo gerbėjus nudžiuginti dar gardesniu receptu - tikrai nenusivilsite! Toks „Silkės pataluose“ variantas patiko absoliučiai visiems, kurie tik bandė šį užkandį! Be to, ją ne tik lengva paruošti. Patiekalas atrodo labai stilingai.

Skaniausias mėsos pyragas su ypatingai puriu užklotu – niekada neatsivalgysite (18)

Mėsos ir bulvių derinio mėgėjai neretai pritrūksta idėjų, kokį dar patiekalą galima pagaminti iš šių pagrindinių dviejų ingredientų. Tai štai, mėsos pyragas su ypatingu užklotu pavergs jus nuo pirmojo kąsnio.

Greitas obuolių pyragas: tikras gardumėlis! (3)

Šio itin greitai paruošiamo gardaus pyrago receptą galite tobulinti iki išprotėjimo. Pavyzdžiui, į tešlą įmaišykite migdolų drožlių arba išmirkytų razinų.

Štai kaip reikia gaminti bet kokią mėsą: slapti ingredientai dieviškam patiekalui (4)

Išsirinkti gerą mėsos gabalą yra tikras menas: reikia anksti ryte ateiti į turgų, rasti pažįstamą mėsininką, įsižiūrėti, neskubant įsiuostyti...

Grikiai su kefyru – taip paprasta atsikratyti 4 kg dar nebuvo! (25)

Grikiai ir kefyras yra naudingi dietiniai produktai, kurie gali padėti lengvai atsikratyti nereikalingo viršsvorio, išvalyti organizmą nuo toksinų, pagerinti virškinimą.