12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui

 (1)
Mes esame įpratę koldūnus valgyti su mėsos ar kopūstų, kartais gal bulvių, sūrio ar uogų įdaru, bet atėjo laikas išbandyti šį tą naujo! Norime pasidalinti su jumis 12 gardžių idėjų, kaip paruošti išskirtinį koldūnų įdarą.
12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© Fotolia nuotr.

Su grybais ir raugintais kopūstais

Sumalkite virtus grybus su kopūstais. Pakepinkite susmulkintą svogūną, pridėkite kopūstų ir grybų tyrės. Viską sumaišykite ir pagardinkite druska ir pipirais.

Su kiaušiniais ir svogūnų laiškais

Susmulkinkite 3 virtus kiaušinius ir saujelę svogūnų laiškų, gerai išmaišykite. Įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© kasuvalgyti.lt

Su burokėliais

2 burokėlius apvyniokite folija ir įdėję į įkaitintą orkaitę pakepkite, kol suminkštės. Atvėsus sutarkuokite burokine tarka. Pridėti Rikotos sūrio ir 2 šaukštus džiūvėsėlių.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© Shutterstock nuotr.

Su sūriu ir grybais

Supjaustykite svogūną, papriką ir pievagrybius, viską lengvai apkepkite. Atvėsus į masę pridėkite petražolių ir Brie sūrio.

Su kopūstais ir mėsa

Smulkiai supjaustykite kopūstą, svogūną ir pakepkite aliejuje. Sumaišykite su malta mėsa.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© kasuvalgyti.lt

Su lašiša ir ananasu

Smulkiai supjaustykite šviežią ananasą ir lašišą, pagardinkite pipirais, pridėkite džiovintų, bazilikų, šiek tiek alyvuogių aliejaus.

Su grybais ir pupelėmis

Iš virtų pupelių padarykite košę, pridėkite smulkiai pjaustytų ir pakepintų svogūnų, virtų grybų ir raudonųjų pipirų.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© kasuvalgyti.lt

Su morkomis ir svogūnų laiškais

Sutarkuokite ir pakepinkite keletą vidutinio dydžio morkų, pagardinkite druska. Smulkiai supjaustykite žalią svogūną ir sumaišykite jį su morkomis.

Su moliūgais

Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir petražoles, susmulkinkite moliūgą. Viską patroškinkite apie 10 minučių.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© Fotolia nuotr.

Su pomidorais ir sūriu

Smulkiai supjaustyti pomidorą, sūrį (geriausiai tiks Mozzarella) ir pagardinti baziliku. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį. Viską kruopščiai išmaišykite.

Su obuoliais ir šermukšniu

Sutarkuotus obuolius ir sutrintas uogas sumaišyti su medumi.

Su obuoliais ir cinamonu

Supjaustykite obuolius juostelėmis, pridėkite šiek tiek cukraus ir cinamono, išmaišykite ir palikite 15 minučių. Obuolius galite pakeisti džiovintais abrikosais.

Virtiniai su uogomis
Virtiniai su uogomis
© Shutterstock nuotr.
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Perpjoviau bulvę per pusę, kad paruoščiau vakarienei kai ką išties ypatingo (1)

Keptos bulvės su grybais - skamba jau pabodusiai. Tačiau jei jūsų darže jau galima kasti šviežias bulves, o savaitgalį grybavote miške, galite pasigaminti kai ką išties ypatingo.

Netradiciniai pyragėliai: 100 kartų skanesni ir sveikesni nei čeburekai (1)

Nusibodo įprastiniai pyragėlių receptai? Tada šis itin neįprastas ir originalus receptas kaip tik jums.Šie pyragėliai švelnaus daržovių skonio, traški tešla idealiai dera su pomidorų, brinzos ir žalumynų įdaru. Toks užkandis patiks tiek suaugusiesiems, tiek ir vaikams.

Nekaloringas bananinis pyragas: niekada nemaniau, kad kepsiu kažką tris dienas iš eilės (4)

Šis pyragas turi mažai kalorijų. Be to, galima keisti receptą pridedant į tešlą įvairių riešutų ir džiovintų vaisių. Mano nuostabai, sezamas puikiai dera su bananais.

Superpurūs vištienos kotletukai – ir viskas tik dėl šio ingrediento (3)

Jei jūsų šeima mėgsta purius ir sultingus kotletukus, tuomet šį receptą turėtumėte ne tik žinoti, bet ir su savo draugais pasidalinti! Jis tikrai vertas jūsų dėmesio!

Didžiosios klaidos, kurias darote kepdami mėsainius

Kažkada buvęs tik amerikiečių skiriamuoju ženklu, mėsainis „išaugo“ greito maisto restoranų meniu rėmus ir, paplitęs visame pasaulyje, tapo atskiru, netgi gurmanų mėgstamu, patiekalu.

Ypatingas vištienos šlaunelių receptas: apie tokį marinatą turbūt niekada negirdėjote! (4)

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad nėra nieko paprasčiau už orkaitėje keptą vištieną. Bet taip atrodo tik iš pirmo žvilgsnio. Tikrai skanūs patiekalai yra gaminami iš ypatingų receptų.

Ji prisiskynė žalumynų ir paruošė tokį gardų patiekalą, kad net aš užsinorėjau (1)

Greičiausias ir pigiausias būdas pasirūpinti vitaminų ir mineralų atsargomis organizme - reguliariai valgyti šviežias daržoves ir žalumynus. Laimei, bent šiuo metų laiku jų mano darže visada gausu!

Valgyk, kiek telpa: dietiniai sausainukai vos iš 2 ingredientų! (1)

Kas sakė, kad sausainiai kenkia jūsų talijai? Siūlome jums pasigaminti desertą, kurį galėsite valgyti, kiek tik telpa. Sausainių gamyba užtruks vos keletą minučių!

Kaip pasigaminti tris kartus gardesnius balandėlius (27)

Siūlome jums pasigaminti visų taip mėgstamus balandėlius kiek kitaip. Šis receptas yra tobulas - garantuojame, kad patiekalas išeis tris kartus skanesnis.

Kaip laikyti kiaušinius ir pieno produktus. Pasirodo, visą gyvenimą dariau tai negerai! (4)

Atrodytų, kad šiais laikais neturėti kilti jokių problemų su produktų saugojimu: sudėjai viską į šaldytuvą ir ramu. Tačiau ne viskas taip paprasta, kaip atrodo.

Greitai paruošiamos uogienės receptas – iki žiemos išsaugos visus vitaminus! (12)

Šalti žiemos vakarai neįsivaizduojami be uogiene pagardinto pyrago ar arbatos. Todėl braškių ir žemuogių, vyšnių, serbentų, aviečių, mėlynių stiklainiai kiekvieną vasarą užpildo mano lentynas.

Kam tinka senstelėję svogūnai? (1)

Tačiau virtuvės šefas Jonas siūlo užsilikusius svogūnus panaudoti dviems patiekalams, kuriuos gaminsite abu iškart – viename puode.

Kaip į miniatiūrinį stiklainį sutalpinti baklažaną? Senoviškas konservavimo receptas (1)

Lietuviai nuo seno kaupia įvairias konservuotas ar marinuotas daržoves žiemai. O italai... Italai gamina gardžiausius konservus bet kuriuo metų laiku, skandindami įvairias daržoves kvapniame alyvuogių aliejuje.

Pyragas su specialiu ingredientu – vos per 15 minučių! (3)

Kai norisi saldaus, tai norisi čia ir dabar. Todėl labai praverčia tokie pyragai, kurių netgi nereikia kepti. Vienas iš jų - šis nuostabus ir greitai pagaminamas grietininis gardėsis.

Vištienos kepenėlių tortas – lenkiuosi prieš jį sugalvojusį genijų! (10)

Yra žmonių, kurie juokauja, kad jiems pats skaniausias tortas yra mėsa. Tokiems, kurie gliukozę mielai išmaino į geležies bombą, siūlau išsikepti vištienos kepenėlių tortą.