12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui

 (1)
Mes esame įpratę koldūnus valgyti su mėsos ar kopūstų, kartais gal bulvių, sūrio ar uogų įdaru, bet atėjo laikas išbandyti šį tą naujo! Norime pasidalinti su jumis 12 gardžių idėjų, kaip paruošti išskirtinį koldūnų įdarą.
12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© Fotolia nuotr.

Su grybais ir raugintais kopūstais

Sumalkite virtus grybus su kopūstais. Pakepinkite susmulkintą svogūną, pridėkite kopūstų ir grybų tyrės. Viską sumaišykite ir pagardinkite druska ir pipirais.

Su kiaušiniais ir svogūnų laiškais

Susmulkinkite 3 virtus kiaušinius ir saujelę svogūnų laiškų, gerai išmaišykite. Įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© kasuvalgyti.lt

Su burokėliais

2 burokėlius apvyniokite folija ir įdėję į įkaitintą orkaitę pakepkite, kol suminkštės. Atvėsus sutarkuokite burokine tarka. Pridėti Rikotos sūrio ir 2 šaukštus džiūvėsėlių.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© Shutterstock nuotr.

Su sūriu ir grybais

Supjaustykite svogūną, papriką ir pievagrybius, viską lengvai apkepkite. Atvėsus į masę pridėkite petražolių ir Brie sūrio.

Su kopūstais ir mėsa

Smulkiai supjaustykite kopūstą, svogūną ir pakepkite aliejuje. Sumaišykite su malta mėsa.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© kasuvalgyti.lt

Su lašiša ir ananasu

Smulkiai supjaustykite šviežią ananasą ir lašišą, pagardinkite pipirais, pridėkite džiovintų, bazilikų, šiek tiek alyvuogių aliejaus.

Su grybais ir pupelėmis

Iš virtų pupelių padarykite košę, pridėkite smulkiai pjaustytų ir pakepintų svogūnų, virtų grybų ir raudonųjų pipirų.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© kasuvalgyti.lt

Su morkomis ir svogūnų laiškais

Sutarkuokite ir pakepinkite keletą vidutinio dydžio morkų, pagardinkite druska. Smulkiai supjaustykite žalią svogūną ir sumaišykite jį su morkomis.

Su moliūgais

Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir petražoles, susmulkinkite moliūgą. Viską patroškinkite apie 10 minučių.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© Fotolia nuotr.

Su pomidorais ir sūriu

Smulkiai supjaustyti pomidorą, sūrį (geriausiai tiks Mozzarella) ir pagardinti baziliku. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį. Viską kruopščiai išmaišykite.

Su obuoliais ir šermukšniu

Sutarkuotus obuolius ir sutrintas uogas sumaišyti su medumi.

Su obuoliais ir cinamonu

Supjaustykite obuolius juostelėmis, pridėkite šiek tiek cukraus ir cinamono, išmaišykite ir palikite 15 minučių. Obuolius galite pakeisti džiovintais abrikosais.

Virtiniai su uogomis
Virtiniai su uogomis
© Shutterstock nuotr.
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Balandėliai ant laužo: taip gardžiai paruošto patiekalo jūs dar neragavote!

Ant laužo paprastai čirškiname šašlykus, dešreles, vištienos kulšeles. Kartais - daržoves, vaisius ar zefyrus. Bet ar kada bandėte gamtoje išsikepti balandėlių?

Šašlykus keičia desertas – niekada negalvojome, kad tai galima kepti ant laužo!

Iškylaujate gamtoje, o po sočių šašlykų taip norisi gaivaus deserto? Siūlome jums ant laužo išsikepti tokį desertą, kokio tikrai nesitikėjote kada nors gaminti.

Kai pabosta cepelinai... Vos pora tokių spurgų, ir sotus bus alkaniausias vyras!

Karštą vasaros popietė ir cepelinai sunkiai dera. Norisi ko nors sotaus, tačiau lengvesnio. Pasirodo italai turi cepelino formos „apelsinus“ arba arancini. Tai – tradicinis Sicilijos virtuvės patiekalas. Tokiems kukuliukams iškepti reikia daug kantrybės ir pasiruošimo, tačiau skonis atperka visas virtuvėje praleistas valandas.

Geriausias vasaros gėrimas: ir troškulį malšina, ir padeda numesti svorio (14)

Siūlome jums laiko patikrintą gėrimo receptą, kuris ne tik numalsins troškulį, bet ir ištirpins jūsų kilogramus.

Daržovių kugelis: tikras gardumėlis ir jokių nereikalingų kalorijų (2)

Kugelis – lietuvių ypatingai pamėgtas patiekalas, atkeliavęs iš žydiškos virtuvės. Rekomenduojame išbandyti daržovių kugelį, kuris, neabejoju, taps atradimu daugeliui.

Joninių grilio šedevrai: nuo sočių kepsnių iki spontaniškų desertų

Ilgiausios dienos ir trumpiausios nakties šventė - viena gražiausių ir prasmingiausių švenčių vasarą. Senovės apeigomis ir tradicijomis apipinta Joninių šventė švenčiama ir šiandien: visoje šalyje vyksta įvairūs renginiai, per šią šventę daug laiko praleidžiame gamtoje su draugais.

12 būdų paruošti bulves: paprasta ir nepaprastai skanu! (6)

Bulvė yra tobula daržovė, kurią dievina daugelis lietuvių. Vidutinėje 150 gramų bulvėje yra tik 110 kalorijų, jokių riebalų ir šiek tiek natrio, todėl bulvės gali būti puikus dietinis maistas. Pateikiame jums kelis variantus, kaip gardžiai ir nekaloringai paruošti bulves bei paįvairinti virtuvės kasdienybę.

Vos 20 minučių, kad Joninių nakties smaližiai liktų ypač patenkinti

Artėjant pačiai šviesiausiai metų šventei – Joninėms – siūlome vakaro kaltininkus – Jums artimus Jonus bei Janinas – pasveikinti ne tik žodžiais, bet ir netikėtu dėmesiu.

Raugiame pirmuosius agurkėlius: ar jau bandėte šiuos 5 gardžiausius receptus? (1)

Birželio mėnesį iš savo sodų ir daržų parsinešame pirmuosius šviežius agurkėlius. Triauškiame juos žalius, pjaustome į salotas, arba marinuojame.

Taip duonos jūs dar niekada neskrudinote! (4)

Beveik kiekvienas rytas prasideda panašiu scenarijumi: skubi į darbą ir neturi laiko pavalgyti, o ką jau kalbėti apie pusryčių ruošimą. Tačiau vis dėlto yra būdas greitai ir skaniai papusryčiauti - pabandykite pasigaminti šiuos skanius sūrio skrebučius!

5 skirtumai tarp pomidorų padažo ir kečupo

Vieniems pomidorų padažas ir kečupas – vienas ir tas pats. Kitiems – du skirtingi gaminiai. Kol dauguma žmonių neranda vieningo atsakymo, kulinarai tikina, kad pomidorų padažas ir kečupas yra lyg pusbroliai – panašūs, tačiau su keletu skirtumų. Kokie jie?

Kiaušinių pyragas: už jį dėkoja ne tik mano namiškiai, bet ir figūra (3)

Kiaušinių pyragas – gana neseniai į mūsų šeimos virtuvę atkeliavęs patiekalas. Greitai ir lengvai paruošiamas pyragas yra tikra baltymų bomba, todėl tinka tiems, kas rūpinasi savo kūno linijomis.

Naminė pica per kelias minutes: tikras išsigelbėjimas alkaniems tinginiams! (11)

Jei esate didelis itališkos virtuvės, o dar tiksliau – picos gerbėjas, bet neturite laiko ir noro ilgai sukiotis virtuvėje, siūlome pasirinkti alternatyvą. Vos kelios minutės, ir gardi maža naminė pica garuos ant jūsų stalo.

Smaližių svajonė: naminiai skanėstai, kurie nuskraidins į devintą dangų (2)

Šios daugelio itin mėgstamos amerikietiškos spurgos išsiskiria ne tik savo skoniu. Dėl ypatingo glaisto jos panašios į kosmines spurgas, kurioms tikrai neįmanoma atsispirti.

Senovėje žmonės valgydavo keistus dalykus, kurių dabar į savo lėkštę vargu ar įsidėtumėte (5)

Įvairiose šalyse gatvėse pardavinėjami įvairūs maisto produktai – vieni skanūs, kiti keistoki, na bet keistumu jie neprilygs Viktorijos laikais, 19 a. žmonių valgytiems ir gertiems dalykams.