12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui

 (1)
Mes esame įpratę koldūnus valgyti su mėsos ar kopūstų, kartais gal bulvių, sūrio ar uogų įdaru, bet atėjo laikas išbandyti šį tą naujo! Norime pasidalinti su jumis 12 gardžių idėjų, kaip paruošti išskirtinį koldūnų įdarą.
12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© Fotolia nuotr.

Su grybais ir raugintais kopūstais

Sumalkite virtus grybus su kopūstais. Pakepinkite susmulkintą svogūną, pridėkite kopūstų ir grybų tyrės. Viską sumaišykite ir pagardinkite druska ir pipirais.

Su kiaušiniais ir svogūnų laiškais

Susmulkinkite 3 virtus kiaušinius ir saujelę svogūnų laiškų, gerai išmaišykite. Įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© kasuvalgyti.lt

Su burokėliais

2 burokėlius apvyniokite folija ir įdėję į įkaitintą orkaitę pakepkite, kol suminkštės. Atvėsus sutarkuokite burokine tarka. Pridėti Rikotos sūrio ir 2 šaukštus džiūvėsėlių.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© Shutterstock nuotr.

Su sūriu ir grybais

Supjaustykite svogūną, papriką ir pievagrybius, viską lengvai apkepkite. Atvėsus į masę pridėkite petražolių ir Brie sūrio.

Su kopūstais ir mėsa

Smulkiai supjaustykite kopūstą, svogūną ir pakepkite aliejuje. Sumaišykite su malta mėsa.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© kasuvalgyti.lt

Su lašiša ir ananasu

Smulkiai supjaustykite šviežią ananasą ir lašišą, pagardinkite pipirais, pridėkite džiovintų, bazilikų, šiek tiek alyvuogių aliejaus.

Su grybais ir pupelėmis

Iš virtų pupelių padarykite košę, pridėkite smulkiai pjaustytų ir pakepintų svogūnų, virtų grybų ir raudonųjų pipirų.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© kasuvalgyti.lt

Su morkomis ir svogūnų laiškais

Sutarkuokite ir pakepinkite keletą vidutinio dydžio morkų, pagardinkite druska. Smulkiai supjaustykite žalią svogūną ir sumaišykite jį su morkomis.

Su moliūgais

Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir petražoles, susmulkinkite moliūgą. Viską patroškinkite apie 10 minučių.

12 gardžių idėjų NAMINIŲ KOLDŪNŲ įdarui
© Fotolia nuotr.

Su pomidorais ir sūriu

Smulkiai supjaustyti pomidorą, sūrį (geriausiai tiks Mozzarella) ir pagardinti baziliku. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį. Viską kruopščiai išmaišykite.

Su obuoliais ir šermukšniu

Sutarkuotus obuolius ir sutrintas uogas sumaišyti su medumi.

Su obuoliais ir cinamonu

Supjaustykite obuolius juostelėmis, pridėkite šiek tiek cukraus ir cinamono, išmaišykite ir palikite 15 minučių. Obuolius galite pakeisti džiovintais abrikosais.

Virtiniai su uogomis
Virtiniai su uogomis
© Shutterstock nuotr.
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Fantastiškas bananinis vyniotinis, kurį net bus gaila valgyti (22)

Bananai yra mano mėgstamiausias vaisius. Nieko nuostabaus – juk juose gausu medžiagų, kurios padeda atsipalaiduoti, gerina nuotaiką, suteikia energijos.

Purus ir lengvas sūrio pyragaitis, kuris neapsunkins

Jei ieškote puraus ir lengvo deserto, kuris neapsunkintų skrandžio, tačiau pamalonintų gomurį, tuomet šis sūrio pyragaitis yra idealus pasirinkimas.

VEIDRODINIAI TORTAI: tokio grožio desertų jūs dar tikrai nematėte! (20)

Tokie tortai, kokius gamina rusų konditerė Olga Noskova, primena meno kūrinius. Šiuos įspūdingai atrodančius desertus netgi gaila valgyti.

Su šiuo genialiu receptu jūs PAMAITINSITE ALKANIAUSIĄ ARMIJĄ (1)

Šis receptas padės jums ne tik skaniai pavalgyti, bet ir pavaišinti kaimynus! Be to, patiekalas paruošiamas itin paprastai, nereikalauja ypatingų produktų.

Aliejus dailininkės rankose virto Salvadoro Dali portretu FOTO

Meno galerija vienam vakarui virto maisto laboratorija, o vakarėlio svečiai – kūrėjais. „Borges“ aliejus kartu su menininke Jolita Vaitkute pakvietė pažvelgti į maistą kitaip. Įvairių rūšių padažai, aliejai susijungė su sveikais maisto produktais ir pavirto ispanų menininko Salvadoro Dali portretu.

SUTAUPYKITE: už kelis centus rikotos sūrį be vargo pasigaminkite pačios (19)

Mūsų šeimoje itin mėgstami pieniški produktai. Pienas, kefyras, grietinė, varškė, jogurtais, sūriai ir sūreliai. Dėl kylančių kainų kai kurie pieno gaminiai tampa prabangos preke. Tačiau visai neseniai sužinojau itin paprastą ir pigų būdą, kaip namuose pasigaminti rikotos sūrį vos už kelis centus.

DIETINIAI KOTLETAI: mano naujausias kulinarinis hitas (4)

Visos mes norime prieš vasarą atsikratyti papildomo svorio. Tačiau laikytis dietos yra sudėtinga ir sunku. Bet jei žinai ypatingų receptų, net ir mesti svorį galima maitinantis sveikai ir skaniai.

Ši SULTINGA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ paruošiama per 5 minutes (2)

Jei sulaukėte netikėtų svečių, geriausia išeitis pavaišinti juos šia ypatingai greitai paruošiama vištienos krūtinėle. Vos kelios minutės virtuvėje, ir ant jūsų stalo garuos sultingas, švelnus ir kvapnus mėsos patiekalas.

Daug geriau už PAPRASTUS KIAULIENOS KEPSNIUS: šis patiekalas – tikras gardumėlis

Jautienos ar kiaulienos kepsniai - paprastas ir įprastas patiekalas ant mūsų stalo. Tačiau šįkart siūlau ant stalo patiekti kiek kitokį variantą - suktinukus su olandišku padažu.

AUKSINIS RECEPTAS: nuo šiol blynus kepsite tik taip (6)

Purūs blynai - pusryčiams, faršu įdaryti blynai pietums, ar su uogiene - vakarienei. Šis patiekalas niekada neatsibosta. Tačiau kai išbandžiau šį purių blynų receptą, mano šeima prašo taip gaminti kiekvieną dieną. O draugės vadina šį receptą auksiniu.

5 gudrybės, kurias privalote žinoti prasidėjus GRILIO SEZONUI

Į Lietuvą sugrįžus šiltiems orams, kartu su jais prasidėjo ir visų lauktas grilio sezonas. Tačiau tradiciniai grilio atributai kaip šašlykų majonezo marinatas ir jų gardinimas pomidorų padažu – tampa atgyvenusiais. Todėl šį sezoną išbandykite naujus ir neįprastus grilio patiekalų receptus, įkvėptus naujausių kulinarinių madų ir tendencijų. Virtuvės šefė Liucija Makovska dalinasi patarimais ir gudrybėmis, kurios padės jums pasitikti šį grilio sezoną kitaip ir nustebinti kiekvieną grilio vakarėlio svečią.

APKEPAS IŠ BULVIŲ IR VARŠKĖS – tai kur kas gardžiau negu įsivaizduojate!

Negalite gyventi be bulvių, o jūsų brangusis pirmenybę teikia varškei ir sportui? Galite šiuos dalykus lengvai suderinti pagaminę gardų bulvių ir varškės apkepą.

Įmerkite marinuotą agurkėlį į pieną ir pasigaminkite TOBULĄ TRAŠKŲ UŽKANDĮ (1)

Ar esate kada ragavę keptų raugintų agurkų? Jei dar ne, tuomet siūlau nedelsiant ištaisyti šią klaidą.

Aš jau seniai nebeperku „Kinder“ šokolado – gaminu daug geresnį SKANĖSTĄ NAMUOSE (1)

Ne tik vaikai dievina „Kinder“ šokoladus. Pro šiuos desertus parduotuvėje negaliu praeiti ir aš! Tačiau šių šokoladukų jau seniai nebeperku - gaminu juos pati.

Tai, ko aš taip ilgai ieškojau – BALTAS PADAŽAS, kuris patobulins kiekvieną patiekalą (7)

Kaip aš dievinu šį švelnų padažą, kurio recepto taip ilgai ieškojau. Pasirodo, originalumas slypi paprastume. Šis itin paprastai pagaminamas baltasis padažas bet kokį patiekalą padarys tobulu!