Žuvis su krevetėmis ir česnakiniu padažu

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite truputį aliejaus ir apkepkite daržoves ir vyšninius pomidorus. Kai iškeps, apibarstykite druska, prieskoniais, žolelėmis ir sudėkite į lėkštę.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kiekvieną krevetę pamirkykite į skirtingą padažą (alyvuogių, pomidorų ir pesto) ir kepkite orkaitėje 10 – 15 minučių.

Kol keps krevetės, įkaitinkite keptuvėje likusį aliejų ir iškepkite žuvį.
Iškepusią žuvį uždėkite ant daržovių, ant viršaus sudėkite užkeptas krevetes. Patiekite su žaliomis daržovėmis.

Kaip gaminti česnakinį padažą:

1. Sutarkuokite česnako skilteles. Uždenkite indą.
2. Gerai išplakite kiaušinį.
3. Įberkite garstyčių.
4. Greitai maišydami po truputį pilkite aliejų, plakite, kol pasidarys vientisa masė.
5. Į masę sudėkite tarkuotą česnaką, pipirus, šafraną, įpilkite citrinos sulčių. Sudėkite padažą į indą ir patiekite.

Česnakinis padažas su alyvuogėmis

Į 100 gramų pasigaminto česnakinio padažo įpjaustykite smulkintų juodųjų alyvuogių. Arba galite sutrinti alyvuoges trintuvu ir išmaišyti su padažu.

Česnakinis padažas su džiovintais pomidorais

3 – 4 džiovintus pomidorus sutrinkite trintuvu, paskui sumaišykite su 100 gramų padažo iki vientisos masės.

Česnakinis padažas su pesto

100 gramų česnakinio padažo sumaišykite su 10 – 12 gramų pesto padažo. Galite įpjaustyti žalių bazilikų, krapų, petražolių.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

100 g Cukinijos
100 g Saldžiosios paprikos
100 g Svogūnai
100 g Morkos
10 vnt. Vyšniniai pomidoriukai
100 g Lašišos filė
3 vnt. Krevetės karališkos
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Prieskoninės žolelės
Česnakiniam padažui (10-15 porc.):
700 ml Alyvuogių aliejus
1 vnt. Kiaušiniai
25 g Garstyčios
15 g Citrinų sultys
4-5 g Česnakai
žiupsnelis Šafranas
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :