Žiogo salotos

Autorius: Medeina Davidonytė
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pirmiausia reikėtų alyvuogių aliejuje pasikepinti vištos filė pjaustytą juostelėmis. Kepant vištytę paskaninti druska, pipirais ir žolelėm (Porvanso, tiesiog baziliku ar kt.). Tuomet susipjaustyti salotas, mango ir avokadą kubeliais, šiuos ingredientus sumaišyti bendrame inde.

Padažui sumaišyti medų, garstyčias, alyvuogių aliejų, žiupsnį žolelių. Medų prieš tai trumpai pašildyti, kad būtų skystas. Tuomet dalį padažo supilti į salotų, mango ir avokado mišinį, sumaišyti.

Tada gautą mišinį dalinti į lėkštes, ant viršaus dėti vištienos juosteles, apibarstyti gausiai Džiugo sūriu ir apšlakstyti likusiu padažu. Puikiai šalia dera Ciabatos ar ruginės duonelės skrudintos riekeles.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Mangai
1 vnt. Avokadai
500 g Vištienos filė
2 sauja Salotos
sauja Džiugo sūris
2 šaukštas Garstyčios
2 šaukštas Medus
šlakelis Alyvuogių aliejus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Prieskoninės žolelės
Porcijos: 2
Sudėtingumas :