Žemoje temperatūroje brandinta lašiša su žolelėmis

Luko Semeževičiaus receptas. Žemoje temperatūroje brandinta lašiša gardinta žolelėmis, patiekama kartu su polentos gabaliuku, gardinta burokėliu tyre.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Prieskoninės žolės sutrinamos kartu su česnaku, mėlynu svogūnu, druska ir aliejumi.

Lašišos file supjaustoma į kvadrato formos gabaliukus, aptepama žolelių marinatu ir brandinama, patalpinta į vakuumą, 45 laipsnių vandenyje, 10 min.

Grietinėlė, pienas, sviestas, vanduo paskanintas druska ir muskatu užverdamas ir po truputį, maišant supilamos kukurūzų kruopos.

Pastoviai maišant išverdama polenta, į kurią sudedamas tarkuotas kietasis sūris.

Gauta masė išlyginama silikoninėjė formoje (kvadratinėje arba stačiakampinėje)

Burokėliai nulupami, ir verdami kartu su citrina ir čiobreliu.

Išvirti burokėliai kuteriuojami, skaninami druska, medumi ir citrina.

Formuojamas patiekalas.

Puošiame šviežiu čiobreliu.

skonis
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 kg Lašišos filė
20 g Krapai
20 g Petražolės
20 g Čiobreliai
1 skiltelė Česnakai
1 vnt. Raudonieji svogūnai
150 ml Aliejus
200 g Kukurūzų kruopos
200 g Sviestas
0,5 l Vanduo
250 g Grietinėlė
0,5 l Pienas
200 g Muskato riešutai
žiupsnelis Druska
200 g Kietasis sūris
2 vnt. Burokėliai
100 ml Medus
Porcijos: 8
Sudėtingumas :