Žemės riešutų saldainiai

 (2)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Žemės riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsusius susmulkinkite.

Į gilų dubenį įpilkite šalto vandens. Marmurinę lentą ar metalinę plokščią kepimo skardą patepkite aliejumi. Puode užpilkite cukrų 100 ml šalto vandens ir maišydami ištirpinkite ant silpnos ugnies.

Padidinkite ugnį ir virkite, kol sirupas pasidarys auksinis. Tada nukaiskite puodą, įstatykite į indą su šaltu vandeniu, kad sirupas nustotų karamelizuotis.

Greitai sumaišykite riešutus su sirupu, išpilkite masę ant lentos. Kai visiškai atvės, suskaldykite į gabalėlius. Šį patiekalą galima laikyti sandariame inde iki 7 dienų.

Patarimas: Riešutai turi būti visiškai sausi, nes į karamelę neturi patekti nė lašo drėgmės.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

300 g Žemės riešutai
400 g Rudasis cukrus
1 šaukštas Aliejus
Sudėtingumas :