Žemaitiški cepelinai

 (6)
Šie cepelinai ypatingi tuo, kad verdami ne vandenyje, o riebaluose.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
1.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Bulves nulupkite, išvirkite ir sugrūskite. Kai košė atvės, įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir miltus, gerai išminkykite.

Įdarui kumpį smulkiai supjaustykite. Iš tešlos darykite papločius, ant jų dėkite kumpį, gražiai apsaudykite, padarykite pailgą kukulį ir virkite gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Patiekite su grietine arba grybų padažu.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Bulvės virtos
2 vnt. Kiaušiniai
4 šaukštas Miltai
pagal skonį Druska
Įdarui:
250 g Rūkytas kumpis
Padažui:
100 g Grietinė
Porcijos: 4
Sudėtingumas :