Žemaitiški CEPELINAI su grybais

 (20)
Žemaitiški cepelinai
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
3.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pirma pasiruoškite įdaro.

Grybus apvirkite 200 ml pieno.

Likusiu pienu užpilkite batono riekeles.

Išvirtus grybus smulkiai supjaustykite ir apkepkite su smulkiai pjaustytu svogūnu ir lašinukais.

Į atvėsusį įdarą sudėkite išmirkusį batoną (nusunkite pieną prieš dedant), pipirų, druskos ir įmuškite kiaušinį. Gerai išmaišykite.

Bulves nulupkite. Dvi dalis sutarkuokite ir išspauskite, vieną dalį - išvirkite ir sugrūskite.

Sumaišykite sutarkuotas žalias bulves su karštomis sugrūstomis. Išminkykite.

Padarykite nestorus blynelius, į vidų dėkite įdaro, kraštus užspauskite ir dėkite į pasūdytą verdantį vandenį. (Į vandenį galite įdėti šaukštą krakmolo, taip cepelinai tikrai nesuirs.)

Virkite apie 20 minučių.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Bulvės
Įdarui
1 puodelis Grybai
150 g Rūkyti lašiniai
1 vnt. Svogūnai
1 vnt. Kiaušiniai
300 ml Pienas
3 riekelė Batonas
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :