ŽEMAITIŠKAI: kraujiniai vėdarai

 (6)
Autorius: Eglė
Tai tradicinis žemaitiškas patiekalas.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Įvertinimas:
3.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Šį patiekalą gaminant reikalingas kraujas, todėl jis gan retas patiekalas virtuvėje, nes kraują galima gauti tik pjaunant kiaulę :) Bet jei jau kraujas papuolė į mano virtuvę, skubu pagaminti šį patiekalą.

Pasiruošimui reikia laiko, bet viską įdėjus į orkaitę kepti, galima bus ir laikraštį paskaityti.

Abejas kruopas apvirti atskirai, jos turi būti jau minkštos, bet jokiu būdu nepervirę.

Kai kruopos pravėsta, jas dideliam dubenyje sumaišome su krauju, paskaniname pipirais, druska, lauro lapais ir kalendra. viską gerai išmaišome ir pilame į žarnas, tada užrišame ar mediniais smeigtukais užtvirtiname, kad įdaras nepabėgtų.

Dedame kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, kepame apie 40-60 min., priklauso nuo to, kokio storumo žarnos.

Skanaus!

Kviečiame ir Jus dalyvauti lietuviškiausio patiekalo konkurse!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

750 ml Kraujas
200 g Kvietinės kruopos
200 g Perlinės kruopos
200 g Lašinukai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
kg Lauro lapai
Kalendros
Patiekimui:
Grietinė