Žemaičių blynai su grybų įdaru

 (9)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
3.1667 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Išvirkite bulves ir sugrūskite arba galite naudoti jau turimą bulvių košę.

Į bulvių košę įberkite druskos, pipirų, miltų, smulkiai tarkuoto sūrio, įdėkite sviesto, grietinės, įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite.

Grybus supjaustykite ir apkepkite aliejuje su druska ir smulkiai pjaustytu svogūnu.

Iš košės suformuokite delno dydžio paplotėlius. Ant vieno paplotėlio uždėkite šaukštą grybų, uždenkite kitu paplotėliu ir sulipdykite kraštus.

Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.

Patiekite su grietine (į grietinę galite įspausti česnako).

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

200 g Grybai
500 g Bulvės
1 vnt. Svogūnai
100 g Fermentinis sūris
1 šaukštas Sviestas
2 šaukštas Grietinė
1 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Miltai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :