Žąsies kepenėlės

Autorius: Algirdas Liebus
© Asmeninio archyvo nuotr.
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Žąsies kepenėles smulkiname kokteilinėje, beriame druskos, pipirų, muskato tarkuoto, apie 60-75 laipsnių kaitintą grietinėlę pilame pasroviui ir plakame iki vientisos masės. Pilame į nedidelius indelius ir kepame apie min 80 laipsnių temperatūroje. Atvėsus uždeginame rudu cukrumi.

Sviestą ištriname iki purios masės su cukraus pudra, dedame baltymus, išmaišius po truputį beriame miltus, kad gautume tįstančią konsistenciją. Iš gautos masės kepame apie 1 cm pločio 12 cm ilgio 1 mm storio juosteles ir ištraukus iš orkaitės sukame žiedus, kol nesukietėjo.

Iš cukraus ir migdolų verdame griliažą, išklojame ant silikono, sustingus laužome gražius lakštelius dekorui bei skoniui išgauti.
Serviruojame, puošiame.

skonis
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Žąsies kepenėlės
2 vnt. Kiaušinių baltymai
2 vnt. Kiaušinių tryniai
200 ml Grietinėlė
pagal skonį Muskato riešutai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
100 g Rudasis cukrus
50 g Migdolų drožlės
200 g Cukrus
70 g Miltai
30 g Sviestas
10 ml Cukraus sirupas