Žaliuokių salotos su salierais ir pomidorais

Grybų salotos su daržovėmis žiemai.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Paruoštas žaliuokes virkite 5-6 min. pasūdytame vandenyje ir tuomet apkepkite su aliejumi. Atskirai apkepkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Salierus virkite 10-15 min. pasūdytame vandenyje, nulupkite, supjaustykite šiaudeliais arba kubeliais.

Visus paruoštus produktus sumaišykite, sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus. Pomidorus galima keisti pomidorų tyre. Supylę likusį aliejų ir pasūdę, troškinkite, kol salierai visai suminkštės.

Karštą masę sukrėskite į stiklainius, kaitinkite verdančiame pasūdytame vandenyje (1 l vandens 400 g druskos): 1/2 l talpos stiklainius – 10-12 min., 1 l talpos – 15-18 min. Arba kaitinkite du kartus verdančiame vandenyje: pirmą dieną – 60 min., po 48 val. – 35 min. Iškaitinę sandariai uždarykite.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Virtos žaliuokės
1 kg Pomidorai
0,5 kg Salierai
6 vnt. Svogūnai
300 g Aliejus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Sudėtingumas :